Τιμούμε τους νεκρούς μας: Οι φωτογραφίες, οι ιστορίες και τα ονόματα 639 εκτελεσθέντων από τους ναζί στα Χανιά | Σπάνια ντοκουμέντα

Η εφημερίδα “Αγώνας της Κρήτης” δημοσιεύει σήμερα τον μακρύ κατάλογο 639 από τους ηρωικούς νεκρούς μας που εξετέλεσαν οι γερμανοί ναζί στη διάρκεια της κατοχής.

Οι 639 αυτοί νεκροί είναι μόνο στο νομό Χανίων. Σύμφωνα µε το υπ’ αριθ. 16/1946 Βούλευµα του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου, οι ναζί εκτέλεσαν αμέσως µετά τη Μάχη της Κρήτης 2.000 και πλέον άτομα σε όλη την Κρήτη. Σε όλη την περίοδο της Κατοχής οι εκτελεσθέντες έφτασαν τους 3.471

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά, όπως η Ευαγγελία, η Μαρία και ο Στυλιανός Βερβελάκης από τη Βιάννο που βασανίσθηκαν και δολοφονήθηκαν επειδή δεν είπαν στους κατακτητές που κρύβονται οι γονείς τους έως γέροι 80 ετών εκτελέσθηκαν κατά μήκος της Κρήτης. Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν αυτοί οι οποίοι φυλακίσθηκαν, οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκτελέσθηκαν ή πέθαναν εκεί. Κάποια είχαν ακόμα χειρότερο θάνατο αφού έγιναν πειραματόζωα στα χέρια των ναζί.

Στα αρχεία που σας παρουσιάζουμε καταγράφεται η ηλικία, το επάγγελμα, ο τρόπος θανάτου, η τοποθεσία του θανάτου των εκτελεσθέντων στα Χανιά.

Είναι άνθρωποι απλοί οι οποίοι μπροστά στον κατακτητή όρθωσαν ανάστημα, αντιστάθηκαν, έδωσαν την ίδια τη ζωή τους. 639 άνθρωποι που εκτελέστηκαν για να συνετιστεί ο κρητικός λαός. Στην Κρήτη, που δεν υπήρχαν μόνο αντιστασιακοί αλλά και οι σουμπερίτες και πολλοί συνεργάτες των κατακτητών, που ζητούσαν συναίνεση, και καλούσαν σε υποταγή. Αυτοί που θεωρούσαν ότι όσοι αντιστέκονται προκαλούνε μεγαλύτερο κακό. Οι “νομιμόφρονες” που μετά την απαγωγή του στρατηγού Κράιπε καλούσαν τον κρητικό λαό να διαδηλώσει υπέρ του κατακτητή.

Όμως υπήρχαν και οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που έκαναν τη Μάχη της Κρήτης ξακουστή σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτούς αποτίουμε φόρο τιμής, σκύβουμε το κεφάλι με την υπόσχεση ότι ο αγώνας τους αποτέλεσε το πιο ισχυρό μείγμα που φωτίζει τις σκέψεις και τις πράξεις μας, έγινε μέρος της ψυχής της Κρήτης.

Είναι πιθανό να λείπουν κάποια ονόματα και φωτογραφίες που εφόσον μας δοθεί σχετικό υλικό, ευχαρίστως να εμπλουτίσουμε τη λίστα μας.

Μεταξύ των εκτελεσθέντων για τους οποίους δεν είχαμε φωτογραφία είναι οι εξής:

  • Βαϊλακάκης Ευάγγελος του Δημητρίου, ετών 23. Γεωργός εκ Γαύδου, κάτοικος Παλαιόχωρας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Χρυσοσκαλίτισσα Κισσάμου τον Οκτώβριο του 1944.
  • Βασιλάκης Σπυρίδων του Εμμανουήλ, ετών 65, γεωργός. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Καμπανού εξετελέσθη αυθημερόν εις Παλαιόχωραν Σελίνου την 4-9-41.
  • Βαβινάκης Εμμανουήλ του Εμμανουήλ, ετών 55 γεωργός εκ Σπηλιάς. Συνελήφθη εις Σπηλιάν την 27-1-44. Όμηρος δε εις το εν Βελιγραδίω γερμανικόν στρατόπεδον εξετελέσθη την 17-4-44.
  • Βασιλάκης Εμμανουήλ του Βασιλείου, ετών 22, γεωργός εκ Βρυσών. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικόν βομβαρδισμόν υπό των Γερμανών των Χανίων την 22-5-41.
  • Βαρουδάκης Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 33, γεωργός εκ Γέρο-Λάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Γέρο- Λάκκον την 8-5-44. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθυσιν τούτου την 9-6-44.
  • Βεζονιαράκης Στυλιανός του Γεωργίου, ετών 38, έμπορος εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις Θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.
  • Γριλάκης Μάρκος του Ιωάννου, ετών 43, γεωργός εκ Μάζης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 3-12-43.
  • Γρυλλάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 42, εξ Αλικάμπου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ασκύφου Σφακίων την 22-7-43.
  • Γύπαρης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου ετών 24, αντάρτης της Ε.Ο.Κ. εξ Ασή Γωνιάς. Ανήκων εις αντάρτικη ομάδα έπεσε μαχόμενος κατά των Γερμανών εις τη Μάχη του Βαφέ την 17-1-45.
  • Νιδριωτάκης Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 40, κουρεύς εκ Μουρνιών Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά την 15-3-45.

Φωτογραφίες επίσης δεν υπήρχαν για τους νεκρούς του στρατοπέδου Ματχάουζεν στο χωριό Βαρχάιμ της Αυστρίας, 200 χιλιόμετρα από την Βιέννη όπου υπήρχε κλινική ιατρικών πειραμάτων. Εκεί θανατώθηκαν 30.000 κρατούμενοι μεταξύ αυτών και Έλληνες και μέσα σ’ αυτούς 8 Σελινιώτες κρατούμενοι.

Τα ονόματα των Σελινιωτών ηρώων που οι παρανοϊκοί Ναζί μετά την αιχμαλωσία στο Ματχάουζεν τους μετέτρεψαν σε πειραματόζωα όπου βρήκαν το θάνατο είναι τα εξής:

"google ad"

  • Χατζημιχελάκης Ευτύχιος του Εμμανουήλ – Λειβαδάς
  • Πεντάρης Ευτύχιος του Στυλιανού – Επανοχώρι
  • Τσουρής Γεώργιος του Ιωάννου – Λειβαδάς
  • Παπαδερός Θεοφάνης του Μιχαήλ – Λειβαδάς
  • Πρωτοπαπαδάκης Αντώνιος του Νικολάου – Καμπανού
  • Μπουλταδάκης Ευστράτιος του Ματθαίου – Καμπανού
  • Πρωτοπαπαδάκης Ελευθέριος του Ιωάννη – Επανοχώρι
  • Τσολάκης Χρίστος- δεν υπάρχουν στοιχεία – πρώην κοινότητα Βουτά

Τα νεώτερα αυτά στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνες ετών το 2001. Και μας γνωστοποιήθηκαν απ’ την ομιλία του καθηγητή και προέδρου του Συλλόγου Κουστογέρακου «Καντανολέων» Γιάννη Μυριζάκη απ’ τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Σέλινο για τη Μάχη της Κρήτης.

Ευχαριστούμε τον Αλκιβιάδη Στυλ. Μαυράκη για την προσφορά του αρχείου του και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη των ηρώων προγόνων μας.

77 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, η Μνήμη παραμένει ζωντανή.

Χρονολόγιο *

2 Ιουνίου 1941

Κοντοµάρι 25 εκτελεσθέντες

Στον Αλικιανό Χανίων εκτελούν 42

Από τα χωριά Περιβόλια, Λουτρά, Παγκαλοχώρι, Παλιοχώρα άλλους 81

Στο Άδελε Ρεθύµνου 18.

3 Ιουνίου 1941

«Εδώ υπήρχε η Κάνδανος».

Το πρώτο ολοκαύτωμα Κάνδανος Χανίων.

Οι ναζί εκτελούν 300 κατοίκους και ξεθεμελιώνουν το χωριό

3 Ιουνίου

Στο Ηράκλειο Κρήτης εκτελούν 12.

5 Ιουνίου

Στις Στέρνες Ηρακλείου Κρήτης εκτελούν 19.

14 Ιουνίου

Στο Ηράκλειο Κρήτης εκτελούν 50.

20 Ιουνίου

Στα Περιβόλια Χανίων εκτελούν 32.

1 Αυγούστου

Ολοκαύτωμα Αλικιανού

Στον Αλικιανό Χανίων, στις όχθες του ποταµού Κερίτη, εκτελούν 118 από τα χωριά Αλικιανό, Κουφό, Βατόλακκο, Σκινέ, Μεσκλά, Φουρνέ, Πρασέ, Ν. Ρούµατα, Θρούνι, Καράνο, Σκαφιδάκια.

1942

5 Ιουνίου

Στο Ηράκλειο Κρήτης στη θέση Ξηρόκαµπος εκτελούν 12

14 Ιουνίου

Στο Ηράκλειο Κρήτης στη θέση Ξηρόκαµπος. εκτελούν 50

1943

13 Φεβρουαρίου

Στα Ανώγεια Κρήτης εκτελούν 12

31 Μαΐου

Επιδροµή στα χωριά Σαχτούρια, Μαγαρικάρι, Καµάρες και Λοχρά (Ρεθύµνου και Ηρακλείου). Σύλληψη οµήρων και εκτέλεση άγνωστου αριθµού κατοίκων τους.

27 Αυγούστου

Βοριζα

Οι Γερμανοί τα Βορβαδιζουν με στουκας και καταστρέφουν ολοκληρωτικά το χωριό εκτελούνται 4 άντρες και μια γυναίκα

28 Αυγούστου

Στο Μαλάθυρο Κισσάµου Χανίων στη θέση Φαράγγι εκτελούν 61

Νεκρός αλεξιπτωτιστής στη Μάχη της Κρήτης

5 Σεπτεμβρίου

στη θέση Γουρνόλακκο του Ψηλορείτη, εκτελούν 25 και 1 παπά, ενώ έθαβαν 8 χωρικούς, που είχαν εκτελέσει την προηγούμενη μέρα οι ναζί, στο Λιβαδιώτικο βουνό.

14 -16 Σεπτεμβρίου

Ολοκαυτώματα Βιάννου

Στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου του 1943.

5.000 στρατιώτες του κατακτητή ζώνουν τα χωριά της Βιάννου και εξοντώνουν 325 άνδρες και άλλους 126 στα χωριά της Επαρχίας Ιεράπετρας. Σε συνέχεια ανατινάζουν τα σπίτια και καίνε τα χωριά.

Οι χιτλερικοί εκτελούν 451 στην Επαρχία Βιάννου , από τα χωριά Κεφαλόβρυση, Άγιος Βασίλειος, Αµιρά, Άνω Βιάννο, Βαχό, Καλάµι, Κάτω Βιάννο, Κρεββατά, Πεύκο, Κάτω Σύµη, Συκολόγο, Χόνδρο· και στην Ιεράπετρα, από τα χωριά Γδόχια, Μάλες, Μουρνιές, Μύθοι, Μύρτο, Πάρσα, Ριζά και Χριστό.

30 Σεπτεμβρίου

Καταστροφή των χωριών Μονής-Λειβαδά και Κουστογεράκου

Οι Γερμανοί επιτίθενται αιφνιδιαστικά με πολύ μεγάλο αριθμό στρατιωτών και αεροπορική υποστήριξη στην περιοχή. Στην επιδρομή τους αυτή οι ναζιστές έκαψαν και ισοπέδωσαν τα σπίτια των κατοίκων και στα τρία χωριά, Τα σπίτια πρώτα βομβαρδίστηκαν από τα αεροπλάνα., όσα είχαν μείνει τους έβαλαν φωτιά και τα έκαψαν.

Στο χωριό Λειβαδάς οι Γερμανοί συνέλαβαν πολλά γυναικόπαιδα τα οποία οδήγησαν στις φυλακές Αγιάς

Στο χωριό Μονή οι Γερμανοί στρατιώτες κατέκλυσαν το χωριό, άρχισαν να καίνε τα σπίτια και εκτέλεσαν 6 κατοίκους

Στο Κουστογέρακο συγκέντρωσαν όσα γυναικόπαιδα βρήκαν και αφού τα έστησαν στην γραμμή άρχισαν να τα εκτελούν δια πολυβόλου. Τότε επενέβησαν οι αντάρτες, που από την κορυφή ενός γειτονικού λόφου έβλεπαν τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους να είναι στημένα σε γραμμή στην πλατεία του χωριού και να αρχίζει η εκτέλεση τους. Έτσι πυροβολώντας από εκεί, την στιγμή που άρχισε η εκτέλεση, σκότωσαν τον πολυβολητή, και τα γυναικόπαιδα κατόρθωσαν να διαφύγουν εκτός από λίγα που ήδη είχαν εκτελεστεί.

6 Οκτωβρίου

Στο Ρέθυμνο στο χωριό Καλή Συκιά βασάνισαν, εκτέλεσαν και έκαψαν 12 γυναίκες και 2 γέροντες

11 Δεκεμβρίου

Στη Σύµη Λασιθίου Κρήτης εκτελούν 20

14 Δεκεμβρίου

Στα Χανιά εκτελούν 32 ομήρους

1944

13 Φεβρουαρίου

Στα Ανώγεια της Κρήτης εκτελούν 12

3 Μαΐου 1944

καταστρέφουν τα χωριά Μαγαρικάρι, Βορίζια, Καμάρες

3 Μαΐου 1944

Γερμανικά στρατεύματα περικύκλωσαν το χωριό Λοχριά και με δυναμίτες και φωτιά το ισοπεδώνουν.

Μάζεψαν τους άνδρες και τους πήγαν στις Μοίρες. (2) Σκότωσαν εντός του χωριού (9) κράτησαν ομήρους και τους έπνιξαν στην θάλασσα

5 Μαίου

Καταστρέφουν τα Σταχτούρια και μεταφέρουν τους κατοίκους στις φυλακές της Αγιάς

2 Ιουνίου

Από το χωριό Κοντοµαρί Κυδωνίας των Χανίων εκτελούν 22.

3 Ιουνίου

στο Ηράκλειο Κρήτη εκτελούνται 9

8 Ιουνίου

Βύθιση του πλοίου «Δανάη» κοντά στη Μήλο, στα αμπάρια του μετέφερε 600 ομ ήρους από την Κρήτη , στα κολαστήρια του ναζισμού .

Αύγουστος ο πολυματωμένος μήνας του 1944

13 Αυγούστου

Ισοπεδώνουν ολοκληρωτικά τα Ανώγεια µε πυροβολικό και αεροπορία και σφάζουν 24 γέροντες.

Οι περισσότεροι κάτοικοί πρόλαβαν ν’ αποτραβηχτούν προς τα ορεινά καταφύγια τους την τελευταία στιγμή

Οι νεκροί της κατοχής στα Ανώγεια ανέρχονται σε 122.

13 Αυγούστου Σάρχος

Ύστερα από την απαγωγή του στρατηγού Κράϊπε και με την προοπτική της αποχώρησής τους, οι Γερμανοί ρήμαζαν την Κρήτη στο πέρασμα τους από το Σάρχο. μαζεύουν τους άνδρες του χωριού, στην εκκλησία, διαλέγουν είκοσι (20) και τους εκτελούν μέσα στο χωριό, κάτω από τα βλέμματα των δικών τους. Φεύγοντας πήραν και άλλους δεκαπέντε (15) Σαρχιανούς, για να τους κάνουν αρχικά υποζύγια και ομήρους στην επιδρομή που βρισκόταν σε εξέλιξη στα Ανώγεια για να μεταφέρουν ότι άρπαζαν και έκλεβαν ως τις 22 Αυγούστου, όπου για να τους κλείσουν το στόμα για όσα είδαν και άκουσαν, τους εκτελούν στα Σίσαρχα, στην άκρη μιας απότομης μικρής ρεματιάς.

14 Αυγούστου

Στο χωριό Σκούρβουλα, μαζεύουν 24 ανθρώπους,και με ιδιαίτερη αγριότητα τους εκτελούν από τους οποίους οι οι περισσότερες ήταν γυναίκες

14 Αυγούστου 44

Παραμονή της Παναγίας εκτελούνται στη Γέργερη Ηρακλείου 25

14 Αυγούστου

Στο Μαγαρικάρι σκότωσαν 2 άνδρες και 2 γυναίκες

14 Αυγούστου

Στη Νύβριτο εκτελέστηκαν 4 άνδρες

15 Αυγούστου

Στα Χανιά εκτελούν όλους τους άνδρες στα Παλιά Ρούµατα Κισσάµου

17 Αυγούστου

Στο Ηράκλειο Κρήτης εκτελούνται από το χωριό Σοκαρά στη 27 κάτοικοι

21 Αυγούστου

Στη Δαµάστα και στο Μάραθος Ηράκλειου Κρήτης εκτελούν 45

22 Αυγούστου

Ολοκαύτωμα του Αμαρίου

Οι βάρβαροι καταχτητές της Κρήτης περικύκλωσαν τ’ Αμαριώτικα χωριά: Γουργούθοι – Γερακάρι – Βρύσες – Σμιλές – Άνω Μέρος – Δρυγιές – Καρδάκι και Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου, εκτέλεσαν 164 αθώες ψυχές, έκαψαν τα άψυχα κορμιά τους ,ανατίναξαν με δυναμίτες όλα ανεξαιρέτως τα κτίσματα. και πυρπόλησαν ότι απέμεινε

22 Αυγούστου

Εκτελούν στα Σίσαρχα, τους δεκαπέντε (15) Σαρχιανούς ομήρους

28 Αυγούστου

Στα Χανιά εκτελούνται 25 όμηροι.

29 Αυγούστου

Στα Τοπόλια Κισσάµου των Χανίων εκτελούν 110 και βομβαρδίζουν το Συρικάρι

15 Σεπτεμβρίου

Στην Κρήτη εκτελούν 45 και ένα βρέφος 6 μηνών στα Γδόχια.

16 Σεπτεμβρίου

Στη φυλακή Αγυιάς Χανίων εκτελούν 54 ομήρους

Νοέμβριος-Δεκέμβριος

Στο Φρούριο της Κρήτης (Σούδα), που εξακολουθούσε να κατέχεται από τους ναζί, εκτελούνται 2 στις 14, ένας στις 18, 2 (µάνα και γιος) στις 30 Νοεμβρίου, ένας στις 4 και ένας στις 11 Δεκεμβρίου 1944.

Είναι καταγεγραμμένες 3.471 εκτελέσεις, ανδρών και γυναικών μα και παιδιών, κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Κρήτη.

Έκθεσις της Κεντρικής Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη. Σύνταξις 29/6 – 6/8/1945.

Η μαρτυρία ενός των δημίων της Κρήτης, του στρατηγού Αντρέ, που φαίνεται ότι αρεσκόταν στο να παρακολουθεί, μετά “άρτου και οίνου”, τις εκτελέσεις που έκαναν τα όργανα του, δείχνει πως αντιμετώπισαν τον θάνατο οι εκτελεσμένοι:

“Οι Κρητικοί όταν βρίσκονται μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα έχουν πάνω τους κάτι το μυθώδες. Φαντάζουν σαν τους μυθικούς ήρωες. Είναι τόσο υπερήφανοι την τραγική ώρα του θανάτου που όποιος τους δει, είναι αδύνατο να μην τους θαυμάσει. Πολλές φορές, όταν επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις, άφησα το γραφείο μου και βγήκα στο μπαλκόνι, μόνο για να τους θαυμάσω. Σε κανένα άλλο λαό, δεν είδα τέτοια περιφρόνηση προς το θάνατο και τόση αγάπη προς την ελευθερία .”

Στον κατάλογο του Μαρτυρολογίου αναφέρονται µόνο οι ομαδικές εκτελέσεις και τα ολοκαυτώματα, µε βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε ως σήμερα. Δεν αναφέρονται οι νεκροί από τις μάχες ανάμεσα στις οργανώσεις της Αντίστασης και τις δυνάμεις Κατοχής, ούτε, δυστυχώς, οι ατομικές εκτελέσεις.

Οι 639 νεκροί 

Α

Αγγελάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη, ετών 43. Γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά την 1-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Αδαμάκης Ανδρέας του Μιχαήλ ετών 29, εκ Μαθέ, κάτοικος Γεωργιουπόλεως. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Παράλιγκο Μαθέ το 1945more
Αλεξάκης ή Τσαγκαράκης Δημήτριος του Αλεξίου, ετών 66, Κτηματίας εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Αναστάσης Παναγιώτης του Αντωνίου, ετών 30. Γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδικήν εκτέλεσιν εις θέσιν Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Αναστασάκης Αρτέμιος του Δημητρίου, ετών 44. Πλοιοκτήτης εκ Καστελίου. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του Καστελίου την 20-5-44.more
Αγγελάκης Δημήτριος του Ιωάννου, ετών 35. Κτίστης εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιάν την 8-9-41.more
Αλεξανδράκης Νικόλαος του Αντωνίου, ετών 27, Γεωργός εκ Κουκουνάρας. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Καστέλι την 17-12-41. Εξετελέσθη εις Μεσκλά Κυδωνίας την 17-12-41.more
Ανάογλου Αναστάσιος του Λαζάρου ετών 35, εργάτης εκ Κωνσταντινουπόλεως, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41more
Αναστασάκης Ιωάννης του Αντωνίου, ετών 52. Γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδικήν εκτέλεσιν εις θέσιν Φαράγγι – Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Αναστασιάδης Χρίστος του Δημητρίου, ετών 40. Γεωργός εκ Μ. Ασίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Αγγελάκης Γεώργιος του Αγγέλου, ετών 52. Γεωργός εκ Βουβών Κισάμου. Κάτοικος Μάλεμε. Εφονεύθη αιτία πυροβολισμού Γερμανικού αεροπλάνου, πλησίον Μάλεμε την 21-5-41.more
Αλεξάκης Σταύρος του Δημητρίου, ετών 42. Γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 1-8-41.
Αναγνωστάκης Στέφανος του Εμμανουήλ, ετών 32. Γεωργός εκ Ποταμίδος. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μαζοκοπανιά Βουλγάρω.more
Αναστασάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ, ετών 21. Γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδικήν εκτέλεσιν εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Αντωνάκης Εμμανουήλ του Σταύρου, ετών 45, Δημ. Υπάλληλος, εξ Εξωπόλεως. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης.
Ανουσάκης Αριστείδης του Γεωργίου, ετών 30. Αλιεύς εκ Πλατάνου. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Γραμβούσα την 12-3-45.more
Αποστολάκης Μιχαήλ του Στεφάνου, ετών 60. Γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Αποστολάκης Νικόλαος του Μάρκου, ετών 38. Γεωργός εκ Τζιτζιφέ. Συνελήφθη υπό των Γερμανών την 28-11-43 και εξετελέσθη εις Αρμένους – Αποκορώνου την 11-12-43.more
Αποστολάκης Αντώνιος του Αρτεμίου, ετών 29. Γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6- 41.more
Αρβελάκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 16, εκ Κοντοπουλίων – Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών την 12-11-44.
Αποστολίδης Στέφανος του Χαραλάμπους, ετών 38. Μυλωθρός εκ Νέου Χωρίου – Κυδωνίας. Έπεσεν κατά την μάχην της Κρήτης εις Συρίλλιον –Κυδωνίας την 24-5-41.more
Αποστολάκης Χρίστος του Στυλιανού, ετών 20, μαθητής εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Αποστολάκης Εμμανουήλ του Μάρκου, ετών 26. Γεωργός εκ Τζιτζιφέ. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Τζιτζιφέ την 5-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 6-9-41.more
Αποστολάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 39. Γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Αρετάκης Γεώργιος του Ιωάννου ετών 37. Γεωργός εκ Κάμπων, Αρετάκης Χρίστος του Ιωάννου, ετών 18. Γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθησαν υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενοι όμηροι εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναϊς, επνίγησαν πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθισιν τούτου την 9-6-44.more
Αποστολάκης Σταμάτιος του Στεφάνου, ετών 38, Γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 2-10-44.more
Αποστολάκης Νικόλαος του Στυλιανού, ετών 23. Στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς, εις Θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Αποστολάκης Νικόλαος του Χρίστου, ετών 37. Γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεσιν εις γέφυραν Καιρίτη – Αλικιανού την 1-8-41.more
Αποστολάκης Δημήτριος του Δημητρίου, ετών 63. Κτηματίας εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Αρετάκης Νικόλαος του Ιωάννου , ετών 28. Έμπορος εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθυσιν τούτου την 9-6-44.more
Αρετάκης Νικόλαος του Ευστρατίου, ετών 35. Γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθυσιν τούτου την 9-6-44.more
Ανδρεαδάκης Σταύρος του Δημητρίου, ετών 45. Γεωργός εκ Ψαθογιάννου. Έπεσεν κατά την μάχην της Κρήτης εις θέσιν Γερόλακκος – Ψαθογιάννου την 24-5-41.more
Αρετάκης Ευάγγελος του Γεωργίου, ετών 49, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθυσιν τούτου την 9-6-44.more
Αρναντωνάκης Ξενοφών του Νικολάου, ετών 43, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Μέρκ την 2-2-45.more
Αρτσιδάκης Μιχαήλ του Ανδρέου, ετών 60, γεωργός εξ Αλικάμπου Αποκορώνου, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more

Β

Βαγιάκης Εμμανουήλ του Στυλιανού, ετών 40, γεωργός εκ Λιονή. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κουστογέρακο την 29-9-43.more
Βασμαρής Στυλιανός του Παναγιώτου, ετών 59, καραγωγεύς εκ Καστελίου. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικόν βομβαρδισμόν του Καστελίου την 20-5-44.more
Βαρυπατάκης Γεώργιος του Δημητρίου , ετών 61, γεωργός εκ Βατόλακκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν του Αλικανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Βαρυπατάκης Ιωάννης του Δημητρίου, ετών 59, γεωργός. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Βατσάκης Τιμολέων του Κωνσταντίνου, ετών 38, σιδηρουργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς, εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Βελεγράκης Αναστάσιος του Στεφάνου, ετών 47, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-41. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 10-10-44.more
Βεργάκης Σπυρίδων του Γεωργίου, ετών 25, κτηματίας εκ Μουρνιών Κυδωνίας. Προσβληθείς εξ ηλεκτροπληξίας εκ Γερμανικής παγίδος. Απεβίωσε εις Μουρνιές την 18-6-45.more
Βερυβάκης Μιχαήλ του Νικολάου, ετών 32, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 2-2-45.more
Βαρουξάκης Ιωσήφ του Ιωάννου, εκ Πλατανιά. Έπεσεν κατά την μάχην της Κρήτης την 23-5-41.
Βεζονιαράκης Δημήτριος του Ιωάννου, ετών 33, στρατιώτης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Βελεγράκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ, εκ Φουρνέ, γεωργός. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσε εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 21-6-44.more
Βερυβάκης Παύλος του Δημητρίου, ετών 42, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν, απεβίωσεν εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 19-4-45.more
Βεστάκης Στέφανος του Γεωργίου, ετών 23, γεωργός. Έπεσεν κατά την μάχην της Κρήτης εις Φλώρια Σελίνου την 23-5-41.
Βατσάκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 29, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις Θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Βεριβάκης Κυριάκος του Πέτρου, ετών 60, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Βερυβάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 16, γεωργός εκ Βαρδιανών – Κ. Παλ/κάστρου. Εφονεύθη κατά την Μάχην της Κρήτης κατά τον αεροπορικόν βομβαρδισμόν του Παλαιοκάστρου υπό Γερμανικών αεροπλάνων την 24-5-41.more
Βιτεντζάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 57, γεωργός εκ Ψαθογιάννου – Κυδωνίας. Έπεσεν κατά την Μάχην της Κρήτης εις Αλικιανόν την 24-5-41.more
Βιτοράκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, ετών 43, έμπορος εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Χανιά την 20-3-44 και εξετελέσθη εις Χανιά την 10-4-44.more
Βλαχάκης Σπυρίδων του Αντωνίου, ετών 35, κτίστης εκ Καστελίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Καστέλιον την 8-6-41 και εξετελέσθη εις Περιβόλια Κυδωνίας την 206-41.more
Βουράκης Βασίλειος του Γεωργίου, ετών 47, γεωργός εκ Σκινέ. Μακεδονομάχος 1912-13. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ την 1-8-41.more
Βαρουδάκης Αναστάσιος του Εμμανουήλ, ετών 28, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την οπισθοχώρησιν του των εξ Αλικιανού την 25-5-45.more
Βουρλάμης Κωνσταντίνος του Λουκά, ετών 37, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικανού την 2-6-41.more
Βιτοράκης Θεμιστοκλής του Αντωνίου, ετών 33 γεωργός. Συνελήφθη εις Ροδοβάνιον την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 26-2-45.more
Βολάνης Στυλιανός του Σοφοκλέους, ετών 20, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 17-1-45.more
Βουρεξάκης Ελευθέριος του Δημητρίου, ετών 23, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετ’ άλλων 42 ομαδικώς, εις θέσιν Τίμιος Σταυρός του Αλικιανού την 2-6-41.more
Βουρεξάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 23, κουρεύς εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Βρουβάκης Βασίλειος του Ιωάννου, ετών 17, γεωργός εκ Βουλγάρω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Συρικάριον Κισάμου την 29- 8 -44.more
Βλαζάκης Αριστείδης του Νικολάου, ετών 45, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Βουράκης Γεώργιος του Δημητρίου, ετών 19, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιάν την 8-9-41.more
Βουραδάκης Εμμανουήλ του Εμμανουήλ, ετών 19, μαθητής εξ Αλικανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις γέφυραν Καιρίτη.more
Βουλγαράκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, ετών 70, εκ Κουφού Κυδωνίας, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις γέφυραν Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Βαρουδάκης Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 33, γεωργός εκ Γέρο-Λάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Γέρο- Λάκκον την 8-5-44. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθυσιν τούτου την 9-6-44.more
Βασιλάκης Εμμανουήλ του Βασιλείου, ετών 22, γεωργός εκ Βρυσών. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικόν βομβαρδισμόν υπό των Γερμανών των Χανίων την 22-5-41.more
Βαβινάκης Εμμανουήλ του Εμμανουήλ, ετών 55 γεωργός εκ Σπηλιάς. Συνελήφθη εις Σπηλιάν την 27-1-44. Όμηρος δε εις το εν Βελιγραδίω γερμανικόν στρατόπεδον εξετελέσθη την 17-4-44.more
Βασιλάκης Σπυρίδων του Εμμανουήλ, ετών 65, γεωργός. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Καμπανού εξετελέσθη αυθημερόν εις Παλαιόχωραν Σελίνου την 4-9-41.more
Βαϊλακάκης Ευάγγελος του Δημητρίου, ετών 23. Γεωργός εκ Γαύδου, κάτοικος Παλαιόχωρας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Χρυσοσκαλίτισσα Κισσάμου τον Οκτώβριο του 1944.more

Γ

Γαλάνης Στυλιανός του Εμμανουήλ, ετών 45, γεωργός, εξ Αγυιάς, κάτοικος Αλικιανού. Εφονεύθη υπό Γερμανικό αυτοκίνητο την 28-10-41.more
Γαλανός Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου, ετών 33, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Γαριδάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 27, αγγειοπλάστης εκ Κάινας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μπαμπαλή την 5-10-44.more
Γερογιάννης Παντελής του Παναγιώτου, ετών 20, μαθητής εκ Γαλατά. Έπεσεν κατά την Μάχη της Κρήτης εις Γαλατά την 25-5-41.more
Γεωργιαδάκης Δημήτριος του Παναγιώτου, ετών 22, γεωργός εκ Χωστής. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 7-9-41. Εξετελέσθη εις Αγυιάν την 8-9-41.more
Γεωργακάκης Αριστείδης του Γεωργίου, ετών 36, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Συνελήφθη εις Αγ. Ειρήνη την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Εφονεύθη εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 19-8-44.more
Γαλανάκης Ματθαίος του Ιωάννου, ετών 21, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Γεμενάκης Νικόλαος του Γεωργίου , ετών 22, φοιτ. Αν. Εμπ. Σχολής εκ Χανίων. Επανερχόμενος ως στρατιώτης, εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του Πειραιώς επί του ατμόπλοιου «Ελλάς» την 24-4-41.more
Γεωργίου Στυλιανός του Βασιλείου, γεωργός εκ Μ. Ασίας, κάτοικος Σκουραχλάδας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σπηλιάρα – Πλατυβόλας την 1-9-41.more
Γεωργουδάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 53, γεωργός εξ Αλικιανού. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης, κατά τας οδομαχίας του Αλικιανού την 25-5-41.more
Γιακουμάκης Απόστολος του Ιακώβου, ετών 33, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Γαλανάκη Ειρήνη του Εμμανουήλ , ετών 8, εκ Βατολάκου. Αιτία βομβαρδισμού Γερμανικών αεροπλάνων την 20-5-41 υπέστη διάσειση και απεβίωσε εις Βατόλακον την 23-5-41.more
Γερεουδάκης Απόστολος του Ιακώβου, ετών 34, γεωργός εκ Μούλετε. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Καμισιανά Κισάμου την 27-1-43.more
Γεωργιλάς Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 38, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Γεωργακάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, ετών 43, καφεπώλης εκ Σφηνάρι Πλατάνου. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Σφηνάρι Πλατάνου την 10-7-43.more
Γιαναδάκης Μιχαήλ του Νικολάου, ετών 31, γεωργός εκ Βουβών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Βουκολιές την 17-12-43.more
Γιαννουδάκης Ιωάννης του Δημητρίου, οδηγός αυτοκινήτων εκ Κουκουναριάς, κάτοικος Βουλγάρω. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό υπό των Ιταλικών αεροπλάνων της Σούδας την 1-12-40.more
Γιαννακάκης Βασίλειος του Νικολάου, ετών 37, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 25-1-45.more
Γιαννακάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ, ετών 33, κτίστης εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 10-2-44.more
Γκανακάκης Εμμανουήλ του Στυλιανού, ετών 38, έμπορος εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Γκαργκατσάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 29, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδον Μέρκ την 18-9-44.more
Γιαννουλάκης Βασίλειος του Σταματίου, ετών 38, γεωργός εκ Μπαμπιώλου – Ψαθόγιαννου. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις θέσιν Καβουσάκη Μπαμπιώλου την 28-6-45.more
Γιαννακάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 15, μαθητής εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Γιάνναρης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 48, κτηματίας εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά των συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Γκανακάκης Κωνσταντίνος του Στυλιανού, ετών 38, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Γοναλάκης Στυλιανός του Νικολάου, ετών 26, στρατιώτης εκ Σφηνάρι Πλατάνου. Έπεσεν κατά την Μάχης της Κρήτης εις Γαλατά Κυδωνίας την 26-5-41.more
Γιαννουλάκης Ελευθέριος του Ιωάννου, ετών 51, γεωργός εκ Καλαμίτσι, κάτοικος Γεωργιουπόλεως. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μύλους το 1944.more
Γιαννακάκης Γεώργιος του Γεωργίου, ετών 21, χωροφύλαξ εξ Αλικιανού. Επολέμησε εις Ρέθυμνον κατά την Μάχη της Κρήτης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιάν την 1-9-41.more
Γιατράκης Παντελής του Γεωργίου, ετών 43, γεωργός εκ Κοντομαρί. Έπεσεν κατά την Μάχη της Κρήτης εις Ψαθόγιαννο Κυδωνίας την 22 -5-41.more
Γκαργκατσάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 53, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και εξετελέσθη αυθημερόν εις Αγυιάν την 8-9-41.more
Γουβεράκης Βασίλειος του Χριστοφόρου, ετών 34, σιδηρουργός εκ Παλαιά Ρούματα. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φλώρια την 15-8-44.more
ουδής Σταύρος του Κωνσταντίνου ,ετών 48, γεωργός εκ Βουρλών Μ. Ασίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Γρυλλάκης Μανούσος του Κωνσταντίνου, ετών 21, γεωργός εξ Αλικάμπου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ασκύφου Σφακίων των 22-7-43.more
Γύπαρης Μάρκος του Ανδρέου, ετών 22 γεωργός εξ Ασή Γωνιά. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κούμαρι την 2-6-43.

Δ, Ε

Δαμηλάκης Νικόλαος του Ιωάννου, ετών 50, Ταχ. Διανομεύς εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις γέφυραν Καιρίτη στο Αλικιανό την 1-8-41.more
Δαμηλάκης Ηλίας του Παναγιώτου, ετών 27, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Δαμιανός Χρήστος του Δαμιανού, ετών 71, γεωργός εκ Προύσης Μ. Ασίας, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Δασκαλάκης Ευριπίδης του Παναγιώτου, ετών 40, γεωργός εκ Κοντομαρί Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Δασκαλάκης Νικόλαος του Παναγιώτου, ετών 30, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Δασκαλάκης Σταμάτιος του Νικολάου, ετών 22, γεωργός εκ Βατολάκκου. Εργαζόμενος εις Γερμανικά καταναγκαστικά έργα εις Μπαμπιώλον – Ψαθογιάννου. Εφονεύθη εκ πτώσεως λίθων την 23-2-43.more
Δασκαλάκης Σταμάτιος του Νικολάου, ετών 22, γεωργός εκ Βατολάκκου. Εργαζόμενος εις Γερμανικά καταναγκαστικά έργα εις Μπαμπιώλον – Ψαθογιάννου. Εφονεύθη εκ πτώσεως λίθων την 23-2-43.more
Δερματζάκης Εμμανουήλ του Παναγιώτου , ετών 43, εκ Γερανίου Κυδωνίας , κάτοικος Κοντομαρί. Εφονεύθη κατά τον Γερμανικό αεροπορικό βομβαρδισμό του αεροδρομίου Μάλεμε την 21 – 5-41.more
Δημητρουλάκης Απόστολος του Ιωάννου, ετών 46, γεωργός εκ Μεσκλών . Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν, Απεβίωσε εις στρατόπεδο Μρεκ την 8-7-44.more
Δασκαλάκης Νικόλαος του Θεοδώρου, ετών 34, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Δασκαλάκη Δωροθέα του Ηρακλέους, ετών 17 εκ Πολεμάρχι. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του Πολεμάρχι την 12-7-43.more
Δασκαλάκης Στυλιανός του Ιωάννου, ετών 26, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέσιν Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Δερμιτζάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 47, εκ Σκινέ. Ανάπηρος πολέμου – Μακεδονομάχος. Κλινήρης ων εξετελέσθη και απανθρακώθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ την 1-8-41.more
Δημητράκης ή Πατσούρος Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 63, ανθυπολοχαγός ε.α. Μακεδονομάχος εκ Σκινέ. Υπηρετήσας εις τον Αμερικαν. Στρατόν. Επολέμησε κατά τη Μάχη της Κρήτης. Εις την κατά του χωριού του εξορμησιν των Γερμανών, φονεύσας Γερμανόν στρατιώτην εξετελέσθη υπ’ αυτών αυτοστιγμεί εις Σκινέ την 1-8-41.more
Δασκαλάκης Νικόλαος του Θεοδώρου, ετών 62, γεωργός εκ Σκονίζο, κοινότητος Ντερέ Κυδωνίας, κάτοικος Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά ην ομαδική εκτέλεσιν του Αλικιανού εις Καιρίτην την 1-8-41.more
Δασκαλάκης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου, ετών 25, γεωργός εις Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Δελάκης Ιωάννης του Νικολάου, ετών 55, εκ Κοντοπουλίων Κυδωνίας. Εφονεύθη υπό των Γερμανών την 12-11-44.
Δεσποτάκης Αντώνιος του Αντωνίου, ετών 18, γεωργός εκ Καλάθενων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Καλάθενες την 29-8-44.more
Δημητράκης Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ, ετών 30, χωροφύλαξ εκ Καρρών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Θέρισον την 15-1-45.more
Δρικάκης Χαράλαμπος εκ Φουρνέ. Συνελήφθη ει ς Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίων . Απεβίωσεν εις στρατόπεδον Έμπεζεν την 1-5-45.more
Δρικάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 20, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8- 41.more
Δυγαλάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου , ετών 28, κτηματίας εκ Ντερέ Κυδωνίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Δρακακάκης Βασίλειος του Νικολάου, ετών 52, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Δρικάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, ετών 47, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Δρακάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ, ετών 31, Παντοπώλης εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Δρικάκης Αντώνιος του Σαράντου, ετών 20, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ, την 22-8-41 και εξετελέσθη εις Φυλακάς Αγυιάς την 2-9-41.more
Δυγαλάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 39, κτηματίας εκ Ντερέ Κυδωνίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Δρακάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ , ετών 38, κτηματίας εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά των συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Διγαλάκης Βασίλειος του Γεωργίου, ετών 33, κτηματίας εκ Ντερέ Κυδωνίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Ελευθεράκης Αντώνιος του Δημητρίου, ετών 50, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Ελευθεράκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου, ετών 21, τελειόφ. Γυμνασίου εκ Πολεμάρχι. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις το αεροδρόμιο Μάλεμε την 16-6-41.more
Ελευθεράκης Μιχαήλ του Δημητρίου, ετών 50, Εφ. Υπολοχ. Πεζ. Εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Ελευθεράκης Ηλίας του Εμμανουήλ, ετών 27, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 20-1-45.more
Ελευθεράκης Δημήτριος του Μιχαήλ, ετών 26, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more

Z, H, Θ, Ι, Κ

Ζουρίδης ή Ζουριδάκης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, ετών 39, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Θεοδωράκης Χρίστος του Ιωάννου, ετών 30, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδον Ματχάουζεν την 2-3-45.more
Θυμάκης Αντώνιος του Στυλιανού, ετών 19, γεωργός εκ Βρυσσών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Τριάδα – Εμπρόσνερου την 23-8-43.more
Ζαμπετάκης Γεώργιος ετών 60, γεωργός εξ Αγυιάς, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιάν την 25-5-41 και ετάφη υπ’ αυτών μετά του εκτελεσθέντος Μιγλάκη εκ Σταλού και μεθ’ ενός σκύλου.more
Ζαχαράκης Γεώργιος του Πέτρου, ετών 23, γεωργός εξ Αγίας Μαρίνας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης πλησίον Αγ. Μαρίνας την 2-8-44.more
Ζουριδάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, ετών 48, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Θυμάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 16, γεωργός εξ Εμπρόσνερου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Χανιά την 10-6-43 και εξετελέσθη εις Αγίαν Τριάδα την 23-8-44.more
Ιερωνυμάκης Νικόλαος του Ιωσήφ, ετών 26, γεωργός, πράκτωρ της Αγγλικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εκ Δελιανών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών απαγχονισθείς εις Κακόπετρον την 28-8-44.more
Ζαχαράκης Κωνσταντίνος του Στυλιανού, ετών 18, οδηγός αυτοκινήτων εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις θέσιν Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Ζαχαράκης Νικόλαος του Δημητρίου, ετών 36, πρόεδρος κοινότητος εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν εις θέσιν Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Θεοδωράκης Θεοφάνης του Εμμανουήλ, ετών 57, γεωργός εκ Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Θυμάκης Μανούσος του Ιωάννου, ετών 30, γεωργός εξ Εμπρόσνερου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Χανιά την 15-8-43.
Κακαουνάκης Δημήτριος του Μιχαήλ, ετών 27, εκ Πολυρρηνίας – Κισάμου, κάτοικος Καστελίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Πολυρρήνιαν την 29-8-44.more
Κακοξυλάκης Ευάγγελος του Αντωνίου, ετών 40, γεωργός εκ Καλαμίτσι. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κορακιές το 1941.more
Καλαμαράκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, ετών 58, γεωργός εξ Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη Σελίνου την 4-9-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα την 7-9-41.more
Καλογεράκης Κυριάκος του Ιωάννου, ετών 31, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέσιν Φτεριδέ – Γορυνέ την 1-8-41.more
Καλογεράκης Ιωάννης του Δημητρίου, ετών 67, ξυλουργός εκ Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδικήν εκτέλεσιν του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Κανελάκης Αρτέμιος του Εμμανουήλ, ετών 30, γεωργός εκ Μελιδονίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Πρόβαρμα την 10-5-44.more
Καλαφατάκης Θρασύβουλος του Γρηγορίου, ετών 40, εκ Πλατανιά. Κρατούμενος εις τα φυλακάς Αβέρωφ Αθηνών από του 1939, εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Καισαριανήν Αθηνών εις ομαδικήν εκτέλεσιν την 1-5-44.more
Καλαμαράκης Αλέξανδρος του Ιωάννου, ετών 45, γεωργός εξ Επανωχωρίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά – Σελίνου την 3-9-41.more
Καλογεράκης Σταμάτιος του Ιωάννου, ετών 84, γεωργός εκ Βαφέ. Εφονεύθη υπό των Γερμανών κατά την μάχη του Βαφέ την 8-12-44.more
Καλφάκης Δημήτριος του Νικολάου, ετών 50, γεωργός ει Βατολάκκου Κυδωνίας, κάτοικος Μάλεμε. Εργαζόμενος εις Γερμανικήν αγγαρείαν εις αεροδρόμιον Μάλεμε, απεβίωσεν εξ ηλεκτροπληξίας την 20-5-43.more
Καντεράκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 50, έμπορος εκ Σελλίων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Σελιά την 27-6-43 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 28-6-43.more
Καλαμαράκης Κωνσταντίνος του Αποστόλου, ετών 26, γεωργός εξ Επανωχωρίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνην Σελίνου την 4-9-41.more
Καλιτσουνάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 55, γεωργός εκ Σπηλιάς. Εξετελέσθη υπό των Ιταλών εις Σπηλιάν την 19-12-44.more
Καλογεράκης Ιωάννης του Βασιλείου, ετών 29, γεωργός εις Βαφέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Θήβας.
Κανδανολέων Σπυρίδων του Βαρδή, ετών 38, κουρεύς ει Κουστογέρακου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Τρυπητήν την 12-2-44.more
Καντιδάκης Βενιζέλος του Μανούσου, ετών 33, στρατιώτης εκ Λάκκων. Κατά τη Μάχη της Κρήτης μαχόμενος εις Ηράκλειο εξηφανίσθη την 23-5-41.more
Καντιδάκης Βενιζέλος του Μανούσου, ετών 33, στρατιώτης εκ Λάκκων. Κατά την Μάχη της Κρήτης μαχόμενος εις Ηράκλειο εξηφανίσθη την 23-5-41.more
Καραπατάκης Ανδρέας του Κυριάκου, ετών 57, γεωργός εκ Βουβών Κισσάμου, κάτοικος Πλατανιά. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Πλατανιά την 21-5-41.more
Καρτσονάκης Αντώνιος του Ιωάννου, ετών 24 γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι – Μαλάθυρου την 28-8-44.more
Κασελάκης Ανδρέας του Θεοδώρου, ετών 25, υποδηματοποιός εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ την 1-8-41.more
Καστρινάκης Νικόλαος του Ιωσήφ, ετών 19, εκ Κατωχωρίου Κυδωνίας. Εκάει ζων υπό των Γερμανών εντός της οικίας του εις Κατωχώριον Κυδωνιών την 12-11-44.more
Καπασάκης Ιωσήφ του Σταύρου, ετών 40, γεωργός εκ Μάζης. Εξετελέσθη υπό των ανδρών ΣΣ Σούμπερτ εις Χαμπάθα την 8-12-44.more
Καρατζάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 71, γεωργός εκ Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41. more
Καρτσονάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 28, γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 2-8-44.more
Καστανάκης Κωστάντζος του Γεωργίου, ετών 31, εκ Φιλελιανών. Έπεσεν μαχόμενος εις οχυρά Μακεδονίας κατά την Γερμανική εισβολή την 6-4-41.more
Καστρινάκης Χαράλαμπος του Δημητρίου, ετών 63. Παντοπώλης εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ την 1-8-41.more
Καπνισάκης Εμμανουήλ του Θεοχάρους, ετών 39, οδηγός αυτοκινήτων εκ Βουβών. Έπεσεν κατά την Μάχη την Κρήτης εις Ταυρωνίτη την 21-6-41.more
Καρατζάκη Αθηνά του Χαρίτου, ετών 60, εξ Αλικιανού. Εφονεύθη υπό των Γερμανών κατά την Μάχη της Κρήτης εις Αλικιανό την 24-5-41.more
Καρτσονάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Καστάνης Αλέξανδρος του Γεωργίου, ετών 22, γεωργός εκ Καμπανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 4-9-41.more
Καστρινάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 42, αγροφύλαξ εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις θέση Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Κατάκης Στυλιανός του Γεωργίου, ετών 48, γεωργός εκ Μάλεμε. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μάλεμε την 13-8-41.
Κατάκης Ιωάννης του Αντωνίου, ετών 21, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη εξ εκρήξεως χειροβομβίδας εις το αεροδρόμιο Μάλεμε την 28-4-44.more
Κατάκης Ευάγγελος του Νικολάου, ετών 25, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 21-3-45.more
Κατζουράκης Διομήδης του Ιωάννου, ετών 44, έμπορος εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 20-6-44.more
Κατσανεβάκης Ελευθέριος του Εμμανουήλ, ετών 28, υποδηματοποιός εκ Περιβολίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Περιβόλια την 20-6-41.more
Κατάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, ετών 58, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη εξ εκρήξεως βόμβας εις Μάλεμε την 9-7-43.
Ζαχαράκης Ζήνων του Στυλιανού, ετών 20, οδηγός αυτοκινήτων εκ Σκινέ. Ετραυματίσθη υπό των Γερμανών παρά την γέφυραν Αλικιανού την 13-11-41 και υπέκυψεν εις το Δημ. Νοσοκομείον Χανίων την 16-11-41.more
Κατάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, ετών 28, γεωργός εκ Κανδάνου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αποπηγάδι – Κανδάνου την 1-10-42.more
Κατελανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ετών 50, τελωνειακός υπάλληλος εξ Αλετρουβάριο. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Κοντόπουλα – Κυδωνίας, εξετελέσθη εις Αλικιανό την 13-11-44.more
Κατζουράκης Εμμανουήλ του Αντωνίου, ετών 54, γεωργός εκ Σκινέ. Επολέμησεν κατά την Μάχη της Κρήτης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ την 1-8-41.more
Κατάκης Πέτρος του Ιωάννου, ετών 19, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη αιτία αεροπορικού βομβαρδισμού εις Μάλεμε την 12-12-41.more
Κατάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 45, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 2-1-43 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 13-3-43.more
Κατζουράκης Ιωσήφ του Δημητρίου, ετών 28, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 25-4-45.more
Κατσανεβάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ, ετών 21, εργατικός εκ Περιβολίων. Έπεσεν κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Περιβόλια την 24-5-41.more
Κατσανεβάκης Νικόλαος του Αναστασίου, ετών 55, υποδηματοποιός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Κατσιγαράκης Εμμανουήλ του Νικολάου, ετών 42, γεωργός εκ Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αλικιανό την 26-5-41.more
Κατσουλάκης Λάμπρος του Ιωάννου, ετών 39, γεωργός εκ Λάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναϊς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Κατσούλης Γεώργιος του Ιωσήφ, ετών 53, Αγροτικός Διανομεύς εκ Γαύδου Σφακίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ανισαράτη Κανδάνου την 6-9-41.more
Καψαλάκης Αναστάσιος του Γεωργίου, ετών 26, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Κατσικανταράκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, γεωργός εκ Συριναρίου. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης εις Αγυιά Κυδωνίας την 21-5-41.more
Κατσουλάκης Αντώνιος του Στυλιανού, ετών 60, γεωργός εκ Πρασσών. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Πρασσές ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση εις Αλικιανό την 1-8-41.more
Κατσούλης Αλέξανδρος του Γεωργίου, ετών 37, γεωργός εκ Πατελάρι, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Κατωμιχελάκης Στυλιανός του Γεωργίου, ετών 35, αγροφύλαξ εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Καψαλάκης Σωτήριος του Αριστείδου, ετών 34, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανίαν. Απεβίωσεν εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 17-4-45.more
Κατσουλάκης Φανούριος του Κωνσταντίνου, ετών 24, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 27-1-43 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 13-8 – 43.more
Κατσουλάκης Παύλος του Εμμανουήλ, ετών 30, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανίαν μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Κατσούλης Γεώργιος του Γεωργίου, ετών 45, γεωργός εξ Αλικιανού. Συνελήφθη εις Κουφό Αλικιανού και εξετελέσθη αυθημερόν εις Αγυιάν την 6-8-41.more
Καψαλάκης Στυλιανός του Ιωάννου, ετών 32, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Απεβίωσε όμηρος εις Γερμανία εις το στρατόπεδο Ματχάουζεν τον Ιούνιο του 1945.more
Καυκαλά Κυριακή του Νικολάου, ετών 35, εκ Μουρί. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Ασπρουλιανή την 30-4-43.
Κοκκινάκης Ευτύχιος του Αντωνίου, ετών 45, εφ. Ανθ/γος εν τ. απ. Εκ Πρασσών Κυδωνίας, κάτοικος Σκινέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδικήν εκτέλεση εις θέση Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Κοκολάκης Γεώργιος του Παναγιώτου, ετών 28, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναϊς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Κοντουδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 32, γεωργός εκ Ζούρβας Μεσκλών. Συνελήφθη εις Ζούρβαν την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Μέρκ την 7-3-45.more
Κορακάκης Εμμανουήλ του Νικολάου, ετών 29, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Κατζαμπασάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, ετών 24, γεωργός εκ Τεμενίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Τεμένια την 1-9-41.more
Κοκκινάκης Μιχαήλ του Νικολάου , ετών 57, κτηνοτρόφος Μακεδονομάχος. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την εξόρμησιν των εις Μαδάρες την 1-9-41.more
Κολομβάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ, ετών 56, πρόεδρος της Κοινότητας εκ Καρρών. Έπεσεν κατά την Μάχη της Κρήτης εις Ταυρωνίτη των 20-5-41.more
Κοντουδάκης Δημήτριος του Χρίστου, ετών 40, γεωργός εκ Ζούρβας – Μεσκλών – Κυδωνίας, κάτοικος Σταλού. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Σταλό μεταφέρων όπλα εις τους αντάρτας την 18-11-41 και εξετελέσθη εις χαράδραν Μεσκλών την 18-5-43.more
Κορνάρος Παναγιώτης του Γεωργίου, ετών 36, δημοσιογράφος εκ Σφακοπηγαδίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Χαϊδάριον Αθηνών την 1-5-44.more
Κοτσάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, ετών 68, γεωργός εκ Πρασσών. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Πρασσές, ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση εις Αλικιανό την 1-8-41.more
Κοκκαλάς Αντώνιος του Νικολάου, ετών 90, γεωργός εκ Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετυφεκίσθη.more
Κολοκοτρώνης Θεόδωρος του Γεωργίου, ετών 28, εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Κοντοπεράκη Αργυρώ του Εμμανουήλ, ετών 52, εκ Καστελίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών την 28-5-41.
Κορναράκης Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 25, γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Κοτσιφάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ, ετών 60, ποτοποιός εκ Μαλάξης – Κυδωνίας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Σούδας την 3-9-44.more
Κουβαριτάκης Αλέξανδρος του Ιακώβου, ετών 42, καφεπώλης εκ Συριλλίου. Εφονεύθη αιτία αεροπορικού βομβαρδισμού εις Συρίλλιον την 7-11-42.more
Κουλουρίδης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ, ετών 54, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης – Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 2-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 9-9-41.more
Κουμαδαράκης Δημήτριος του Δημητρίου, ετών 29, γεωργός εκ Χόνδρου. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του πλοίου του οποίου επέβαινε παρά την Μήλον την 27-4-41.more
Κουριδάκης Δημήτριος του Ανδρέου, ετών 38, γεωργός εκ Μούλετε. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μούλετε την 19-11-42 και εξετελέσθη εις Μούλετε την 14-12-42.more
Κουρουπάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ , ετών 62, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Κουκουράκης Αλέξανδρος του Εμμανουήλ, ετών 34, γεωργός εκ Πεμονίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Κουμάκης Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, γεωργός εκ Παλαιά Ρούματα. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Παλαιά Ρούματα την 15-8-44.more
Κουμαδαράκης Αγησίλαος του Εμμανουήλ, ετών 39, ποιμήν εκ Χόνδρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Παλαιά Ρούματα Κισάμου την 15-8-44.more
Κουριδάκης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, ετών 43, πρόεδρος κοινότητος εκ Μούλετε. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Μούλετε την 19-11-42 και εξετελέσθη την 14-12-42.more
Κουτρούλης Χαράλαμπος του Νικολάου, ετών 27, γεωργός εκ Λάκκων. Καπετάνιος διμοιρίτης του Α’ Λόχου , Α’ Τάγματος του 14ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Εφονεύθη μαχόμενος κατά των Γερμανών εις τη Μάχη της Παναγιάς – Κεραμιών την 12-11-44.more
Κουλιεράκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 38, γεωργός εκ Βαρυπέτρου – Κυδωνίας. Εφονεύθη αιτία Γερμανικού αεροπορικού βομβαρδισμού εις φυλακάς Αγυιάς την 21-5-41.more
Κουμάκης Επαμεινώνδας του Νικολάου, ετών 24, απόφοιτος Γυμνασίου εκ Ξάνθης, κάτοικος Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι – Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Κουντουράκης Παναγιώτης του Μιχαήλ, ετών 385, γεωργός εξ Αλετρουβαρίου. Έπεσε μαχόμενος κατά των Γερμανών κατά τη Μάχη της Παναγιάς εις Αλετρουβάρι την 28-9-41.more
Κουριδάκης Βαρδής του Γεωργίου, ετών 48, γεωργός εκ Μούλετε. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μούλετε την 19-11-42 και εξετελέσθη την 14-12-42.more
Κουτρούλης Ιωάννης του Νικολάου, ετών 59, γεωργός, εφ. Ανθυπ/γος – Μακεδονομάχος εκ Λάκκων. Έπεσεν κατά τη Μάχη της Αγυιάς την 25-5-41.more
Κουτρούλης Βασίλειος του Μιχαήλ, ετών 35, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Λάκκους την 8-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναϊς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Κουφάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 30, οδηγός αυτοκινήτων εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Έμπεζεν την 25-1-45.more
Κυδωνάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ, ετών 85, γεωργός εξ Επισκοπής. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Επισκοπή την 28-3-45.more
Κωνσταντουδάκης Ελευθέριος του Εμμανουήλ, ετών 25, γεωργός εκ Καμπανού. Συλληφθείς εις Καμπανού την 10-2-44, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 25-5-44.more
Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ του Σταματίου, κτηματίας εκ Σταλού. Εφονεύθη αιτία γερμανικού αεροπορικού βομβαρδισμού εις Σταλό την 25-5-41.more
Κουτσογιαννάκης Γεώργιος του Νικηφόρου, ετών 32, κτηματίας εκ Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Κουφάκης Αντώνιος του Γεωργίου, ετών 33, οδηγός αυτοκινήτων εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 5-4-45.more
Κυριακάκη Ευσταθία του Αντωνίου, ετών 15, εκ Βατολάκκο. Εργαζόμενη εις γερμανικά καταναγκαστικά έργα, εφονεύθη εξ αυτοκινητιστικού δυστυχήματος εις Αγυιάν την 6-7-44.more
Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ του Νικολάου, ετών 35, λογιστής εκ Καράνου, κάτοικος Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 10-2-44.more
Κωνσταντουλάκης Αντώνιος του Σταματίου, ετών 45, κτηματίας εκ Σταλού. Εφονεύθη αιτία Γερμανικού αεροπορικού βομβαρδισμού εις Σταλό την 25-5-41.more
Κουτσουδάκης Ιωάννης του Επαμεινώνδα, ετών 33, μηχανικός εκ Βάμου Αποκορώνου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Χανιά το 1941. Όμηρος εις Γερμανία, εξετελέσθη εις στρατόπεδο Αμβούργου την 11-12-42.more
Κτιστάκη Αικατερίνη του Νικολάου, εκ Σταλού. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης την 24-5-41.
Κυριακάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ, ετών 33, λιμενεργάτης εκ Καστελίου. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του Καστελίου την 20-5-44.more
Κωνσταντουλάκης Ανδρέας του Νικολάου, ετών 33, εφ. Ανθυπ/γος εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 10-2-44.more
Κωνσταντουλάκης Σταμάτιος του Στυλιανού, ετών 20, στρατιώτης εκ Σταλού. Έπεσεν κατά την Μάχη της Κρήτης εις Ηράκλειο την 25-5-41.more
Κωνσταντουλάκης Νικόλαος, ετών 66, κτηματίας εκ Καράνου Κυδωνίας, κάτοικος Φουρνέ. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Μεσκλά την 26-5-41.more

Λ

Λαζόπουλος Κωνσταντίνος του Σταύρου, ετών 15, μαθητής γυμνασίου εκ Παλαιόχωρας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Παλαιόχωρα την 7-10-44.more
Λιμπιτζανάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, γεωργός εκ Παλαιά Ρούματα. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φλώρια την 15-8-44.more
Λιοδάκης Βαρδής του Στυλιανού, ετών 20, γεωργός εκ Τζιτζιφέ. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης εις Μασταμπά την 21- 5- 41.more
Λιοτσάκης Ευάγγελος του Ηλία, ετών 52, γεωργός εκ Καλουδιανών. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Καστέλιον την 21-5-41.more
Λεγόπουλος Ιωάννης του Αλεξάνδρου, ετών 35, Λοχίας εκ Τεμενίων. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης εις Βουκολιές την 21-5-41.more
Λαμαζάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 29, μηχανικός εις Καλουδιανών. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Λειβάδια Καλουδιανών την 13-1-45.more
Λιαπάκης Εμμανουήλ του Μιχαήλ, ετών 22, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών παρά την δημοσία οδό Αγυιάς την 2-9-41.more
Λιονάκης Σπύρος του Νικολάου, ετών 24, γεωργός εκ Παλαιά Ρούματα. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φλώρια την 15-8-44.more
Λιτινάκης Αντώνιος του Νικολάου, ετών 43, γεωργός εξ Αγ. Μαρίνης. Εργαζόμενος εις καταναγκαστικά Γερμανικά έργα, εφονεύθη από πτώση χωμάτων εις Κούκο Αγίας Μαρίνης την 7-5- 43.more
Λαδάκης Αντώνιος του Χαραλάμπους, ετών 62, γεωργός εκ Μεσκλών Κυδωνίας, κάτοικος Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και τουφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Λεκάκης Νικόλαος του Ιωάννου, ετών 42, γεωργός εξ Αγυιάς, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εκ Κυρτομάδω Αλικιανού την 2-6-41.more
Λιαπάκης Ελευθέριος του Μιχαήλ, ετών 25, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών παρά τη δημόσια οδό Αγυιάς την 2-9-41.more
Λιονάκης Παναγιώτης του Θεοχάρη, ετών 55, γεωργός εκ Σκονίζο. Έπεσε μαχόμενος κατ’ αλεξιπτωτιστών εις Κουφό Κυδωνίας την 20-5-41.more
Λιουδάκης Στυλιανός του Αντωνίου, ετών 60, κτηματίας εκ Καμάρας. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Καληδονία την 27-5-41.more
Λιουδάκης Αντώνιος του Κωνσταντίνου, ετών 33 ιερεύς εκ Καμάρας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Πλακάλωνα την 27-5-41. «Γιατί είπε εις αυτούς ότι δεν θα τους αναγνωρίσει ποτέ».more
Λουπάς Ευτύχιος του Νικολάου, ετών 52, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Συνελήφθη εις Επανωχώριον την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 15-1-45.more
Λυγοψυχάκης Μιχαήλ του Ιωάννου, ετών 40, γεωργός εκ Καστελίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Καστέλιον την 20-5-41.more
Μαθιουδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 33, κρεοπώλης εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη εις Ροδοβάνι την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 5-1-45.more
Μακριμανωλάκης Ευτύχιος του Ευτυχίου, ετών 32, χωροφύλαξ εξ Επανωχωρίου. Εξετελέσθη υπό του ΕΛΑ Σεις Κραβασαρά – Αμφιλοχίας.more
Λουλαδάκης Γεώργιος του Κυριάκου, ετών 55, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Λουπασάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 45, κάτοικος Σούδας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μαλάθυρο Κισάμου την 28-8-44.more
Μαζοκοπάκης Εμμανουήλ του Πέτρου, ετών 40, γεωργός εκ Ποταμίδος. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ποταμίδα την 30-8-44.more
Μαθιουδάκης Αντώνιος του Στυλιανού, ετών 17, γεωργός εκ Συριλλίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κακόπετρο – Κισάμου και εξετελέσθη αυθημερόν εις Μεσαύλια Κακόπετρου την 24-5-41.more
Μαλανδράκης Αναστάσιος του Νικολάου, ετών 21, ξυλουργός εκ Κακοπέτρου. Διασωθείς εκ του εκτελεστικού αποσπάσματος και κρατών εις χείρας του τα εντόσθιά του, έφθασε εις το κρεβάτι του. Ο Γερμανός ίδων το θέαμα φωτογράφησε αυτόν και έπειτα τον εκτέλεσε.more
Λουλαδάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, ετών 36, εργατικός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Προφήτη Ηλία Ακρωτηρίου την 6-1-44.more
Λουφαρδάκης Ιωάννης του Νικολάου, γεωργός, εκ Παλαιά Ρούματα. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φλώρια την 15-8-44. more

Μ

Μαθιουσάκης Δημήτριος του Παναγιώτου, ετών 24, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Μακριδάκης Μανούσος του Φραγκίσκου, ετών 22, μαθητής εκ Χάμπακα. Εφονεύθη εις θέση Βαφέ εξ εκρήξεως όλμου την 4-4-45.more
Μαλανδράκης Μιχαήλ του Νικολάου, ετών 19, υποδηματοποιός εκ Κακοπέτρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κακόπετρο την 28-8-44.more
Μαλαντράκης Ηλίας του Κωνσταντίνου, ετών 38, γεωργός εκ Μούλετε. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μούλετε την 19-11-42 και εξετελέσθη την 14-12-42.more
Μαλινδρετάκης ή Μαλινδρέτος Χαράλαμπος του Ιωάννη, ετών 30, γεωργός εκ Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Μανολαράκης Ιωάννης του Χαραλάμπους , ετών 32, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Αγυιά Κρήτης την 23-5-41.more
Μανουδάκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 19, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη εξ εκρήξεως βόμβας εις Μάλεμε την 9-7-43.
Μανουσάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 36, γεωργός εκ Πασαλιανών Συριλλίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Νεργιανώ Νέου Χωρίου την 21-5-41.more
Μαλινδρέτος Εμμανουήλ του Σταματίου, ετών 25, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 28-4-45.more
Μαλιτρέττος Ιωάννης του Μιχαήλ, ετών 15, μαθητής εκ Βρυσσών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις χωρ. Φανέ την 28-1-44. more
Μανινάκης Κυριάκος του Ιωάννου, ετών 22, γεωργός εκ Λούλου. Έπεσε κατά τη Μάχη μετά των Γερμανών εις Παναγιά Αλετρουβαρίου την 28-9-44.more
Μανούσακας Ιωσήφ του Εμμανουήλ, εξ Ίμβρου Σφακίων. Εφονεύθη κατά την Μάχη παναγιάς Κεραμειών την 15-10-44.
Μανουσάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 52, κτηματίας εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Μαλινδρέτος Δημήτριος του Νικολάου, ετών 27, φοιτητής νομικής εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία εξετελέσθη εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 12-10-44.more
Μαλτεζάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 31, υποδηματοποιός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Μανιωλουδάκης Σπυρίδων του Εμμανουήλ, ετών 44, γεωργός εκ Νέων Ρουμάτων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Ν. Ρούματα την 10-2-44.more
Μανουσάκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 54, γεωργός εκ Πασαλιανών Συριλλίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης, μαχόμενος κατά των αλεξιπτωτιστών επικεφαλής συγχωρίων του εις Νεργιανά Νέου Χωρίου Κυδωνίας την 21-5-41.more
Μανουσάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 30, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λάκκους την 3-4-43.more
Μανουσάκης Μιλτιάδης του Ιωάννου, ετών 25, γεωργός εκ Μελιδονίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Πρόβαρμα την 10-5-45.more
Μανουσογιαννάκης Γεώργιος του Ιωσήφ, ετών 25, γεωπόνος εκ Κυρτομάδω Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Μανωλαράκης Χρίστος του Ιωάννου, ετών 55, γεωργός Μακεδονομάχος – οπλαρχηγός εκ Λάκκων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λάκκους την 2-9-41.more
Μανωλαράκης Χρίστος του Δημητρίου, ετών 28, γεωργός εκ Ζούρβας Μεσκλών. Συνελήφθη εις Ζούρβα την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Έμπεζεν την 25-4-45.more
Μαραγκουδάκης Δημήτριος του Ιωάννου, γεωργός εξ Ορθουνίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 7-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 9-9-41.more
Μανουσάκης Νικόλαος του Ιωάννου, κτηνοτρόφος. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ομαλό Λάκκων την 4-9-41.
Μάντακας Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 33 γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απανθρακώθηκε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 2-2-45.more
Μανωλαράκης Σταύρος του Χρίστου, ετών 25, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 27-1-45.more
Μανωλαράκης Χαράλαμπος του Εμμανουήλ, ετών 47, γεωργός εκ Καμπανού. Συλληφθείς εις Καμπανού την 10-2-44, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 8-7-44.more
Μαραγκουδάκης Μιχαήλ του Ηλία, ετών 34, στρατιώτης εκ Ορθουνίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Αγυιά την 24-5-41.more
Μανουσάκης Γεώργιος του Αντωνίου, ετών 35, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 2-2-45.more
Μαντινός Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 39, γεωργός εκ Βρυσσών Μάζης Αποκορώνου, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Μανωλαράκης Ιωάννης του Στυλιανού, ετών 41, ταγματάρχης Πυροβολικού εκ Λάκκων. Εφονεύθη υπό των Γερμανών κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό των Χανίων την 19-5-41.more
Μανωλιουδάκης Παναγιώτης του Ιωάννου, ετών 26, εκ Καράνου Κυδωνίας, κάτοικος Σκινέ. Τραυματίας Πολέμου 1940-41. Επολέμησε κατά τη Μάχη της Κρήτης. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αποπηγάδι την 6-9-41. Και εξετελέσθη εις Αγυιά την 7-9-41.more
Μαραγκουδάκης Δημήτριος του Πέτρου, ετών 38, γεωργός εκ Πολεμάρχι. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό εις Πολεμάρχι την 8-5-44.more
Μαραγκουδάκης Αλκιβιάδης του Εμμανουήλ, ετών 39, γεωργός εκ Σκυνών Κυδωνιών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις Αλικιανό την 1-8-41.more
Μαραθάκης Κυριάκος του Αντωνίου, ετών 61, γεωργός εκ Πλατάνου. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης εις Πλάτανο την 27-5-41.more
Μαρκαντωνάκης Ιωάννης του Μιχαήλ, ετών 40, γεωργός εις Ροδοβάνι την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 8-7-45.more
Μαρκουλάκης Στυλιανός του Ιωάννου, ετών 34, χωροφύλαξ εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Μαρματάκης Ιωάννης του Βασιλείου, ετών 24, υπάλληλος Α.Τ.Ε. εκ Λάκκων. Τραυματισθείς κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Χανιά την 26-5-41, υπέκυψε εις Αθήνα την 20-6-41.more
Μαραγκουδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 49, γεωργός εξ Έλους. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Καστέλι Καμαρών την 21-5-41.more
Μάρακα Άννα του Δημητρίου, ετών 35, εκ Σκινέ. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Πρασέ την 2-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 5-9-41.more
Μαρκουλάκης Βαρδής του Κωνσταντίνου, ετών 65, γεωργός εξ Επανοχωρίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις θέση Πλακοτά – Σελίνου την 2-10-43.more
Μαργιολάκης Δημήτριος του Βασιλείου, ετών 67, γεωργός εκ Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκον και ετουφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Μαρμαριτσάκης Ιωάννης του Ιωάννου, ετών 29, εκ Κατωχωρίου Κυδωνίας. Κάηκε ζωντανός υπό των Γερμανών εντός της οικίας του εις Κατωχώριον Κυδωνιάν την 12-11-44.more
Μαραγκουδάκης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου, ετών 32, χωροφύλαξ εκ Βουλγάρω, πράκτωρ της Αγγλικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βιάννο την 24-2-42 και αφού υπεβλήθη εις βασανιστήρια εξετελέσθη εις θέση Αγ. Γεώργιος Σουληνάρης Μαραβάλλου την 26-2-42.more
Μαριολάκη Ιωάννα του Ιωάννου, ετών 10, εκ Βατολάκκου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκο την 1-8-41.
Μαρκουλάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 14, μαθητής εξ Αλικιανού. Εφονεύθη υπό των Γερμανών εις θέση Στάσις Αλικιανού την 20-5-41.more
Μαρματάκης Γεώργιος του Μάρκου, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Λειβαδά Ροδοβανίου την 2-9-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα την 6-9-41.more
Μαρουσάκης Κωνσταντίνος του Νικολάου, ετών 30, γεωργός. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ζουνάκιον Κυδωνίας την 8-10-44.more
Μαρούλης Γεώργιος του Αριστείδου, ετών 38, εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 23-4-45.more
Μαστραντωνάκης Εμμανουήλ του Νικολάου, ετών 28, γεωργός εκ Πεμονίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Μαυρακάκης Ελευθέριος του Ιωάννου, ετών 24, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Λιντς την 21-1-45.more
Μαυριδάκη Μαρία του Δημητρίου, ετών 65 εκ Καράνου, κοινότητος Καρρών Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Καράνου.more
Μαυρογένης Νικόλαος του Σταματίου, ετών 52, εφ. Λοχαγός πεζ. Μακεδονομάχος εξ Αγ. Μαρίνης. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης, μαχόμενος κατά των αλεξιπτωτιστών, επικεφαλής ομάδος επιστρατευθέντων συγχωρίων του, εις Βατόλακκο Κυδωνίας την 24-5-41.more
Μαρωιτάκης Παντελής του Νικολάου, ετών 35, γεωργός εκ Βατολάκκου. Έλαβε μέρος εις την Μάχη της Κρήτης εις Αλικιανό. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κουφόν Αλικιανού την 11-11-43.more
Μαυρακάκης Πέτρος του Γεωργίου, ετών 23, υποδηματοποιός εκ Γέρο Λάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Γέρο Λάκκο την 3-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 6-9-41.more
Μαυρεδάκης Σαράντος του Ιωάννου, ετών 33, γεωργός εκ Κάμπων. Τραυματίας Πολέμου 1940-41. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγει πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Μαυριλιδάκης Δημήτριος του Νικολάου, ετών 56, γεωργός εκ Μεσκλών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά την 8-9-41.more
Μαυρογένης Στυλιανός του Γεωργίου, ετών 24, κουρεύς ει Συριλλίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Συρίλλιον την 21-5-42 και εξετελέσθη εις Αγυιάν την 3-10-42.more
Μαστοράκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, ετών 57, εστιάτωρ εκ Πλατανιά Κυδωνίας. Συνελήφθη εις Χανιά την 14-9-44. Εξετελέσθη εις Αγυιά την 16-9-44.more
Μαυρακάκης Ξηρός του Γεωργίου, ετών 55, γεωργός εκ Μεσκλών. Εφονεύθη κατά αεροπορικό βομβαρδισμό υπό των Γερμανών εις Φουρνέ την 20-5-41.more
Μαυριδάκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ, ετών 27, υποδηματοποιός εκ Κοντομαρί. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 1-11-44. Εξετελέσθη εις Αγυιά την 9-12-44.more
Μαυριγιαννάκης Νικόλαος του Σπυρίδωνος. Ετών 15, γεωργός εκ Μάζης. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Αλμυρό Αποκορώνου την 28-5-45.more
Μεντζιδάκης Αντώνιος του Νικολάου, ετών 27, διδάσκαλος εξ Έλους. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Γαλατά Κυδωνίας την 21-5-41.more
Μετοχαράκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 28, γεωργός της Μονής Σούγιας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Χώρα Σφακίων την 5-9-41.more
Μιναράκης Γεώργιος του Παναγιώτου, ετών 26, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Μιχελάκης Ηλίας του Στυλιανού, ετών 43, γεωργός εκ Κοντομαρί, Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Μοτάκης Μιχαήλ του Αντωνίου, ετών 37, υποδηματοποιός εκ Βλάτους. Εργαζόμενος εις καταναγκαστικά έργα των Γερμανών, εφονεύθη εξ αυτοκινητιστικού δυστυχήματος εις Κουκουναρά την 20-5-43.more
Μουτσάκης Αλέξανδρος του Εμμανουήλ, ετών 50, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη υπό Γερμανικού αυτοκινήτου εις Μάλεμε την 2-10-42.more
Μιγλάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 38, κτηματίας εκ Σταλού. Συλληφθείς την 22-5-41 υπό των Γερμανών διότι εμάχετο κατά των αλεξιπτωτιστών. Εξετελέσθη στην Αγυιά την 25-5-41.more
Μιχάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 42, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Μιχελάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 70, γεωργός εκ Καμπανού. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Καμπανού, εξετελέσθη αυθημερόν εις Παλαιόχωρα Σελίνου την 4-9-41.more
Μουστάκης Βελισσάριος του Δημητρίου, ετών 40, εργατικός εκ Ζέφυρο. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Κουργάλωνα την 26-3-44.more
Μπαλωμενάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 21, γεωργός εκ Ζούρβας Μεσκλών. Συνελήφθη εις Ζούρβαν την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 15-4-45.more
Μιναράκης Νικόλαος του Παναγιώτου, ετών 28, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Μιχαηλάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ, ετών 53, γεωργός εκ Βατολάκκου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκο την 3-8- 41.more
Μοτάκης Ιωάννης του Στυλιανού, ετών 24, λοχίας Πεζικού εκ Κεφαλαίου Κισάμου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Γαλατά Κυδωνίας την 21 – 5-41.more
Μουστεράκης Αντώνιος του Κωνσταντίνου, ετών 44, γεωργός εκ Νέων Ρουμάτων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Νέα Ρούματα την 1-8-41.more
Μπαμπουνάκης Ιωάννης του Δημητρίου, ετών 24, γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Μπαμπουνάκης Μιχαήλ του Δημητρίου, ετών 21 γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Μπατουράκης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου, ετών 52, γεωργός εξ Έλους. Συνελήφθη εις θέση Μόδι Συρικαρίου Κισάμου την 13-10-43. Όμηρος εις Γερμανία απανθρακώθηκε εις το κρεματόριο του στρατοπέδου την 4-12-44.more
Μπομπολάκης Γεώργιος του Δημητρίου, ετών 26, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 2-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Μποτονάκη Αρετή του Εμμανουήλ, ετών 53, εκ Μεγάλων Χωραφιών. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό των Μεγάλων Χωραφιών υπό των Γερμανικών αεροπλάνων την 27-5-44.more
Μπουζονιεράκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 32, γεωργός εκ Μουρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Καστέλο την 1-5-42.more
Μπαμπουνάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 38, δημοδιδάσκαλος εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση στη θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Μπερτάκης Μιχαήλ του Δημητρίου, ετών 23, ποιμήν εκ Κανδάνου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κάνδανο την 1-10-43.
Μπομπολάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, ετών 28, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 2-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Μπουρδάκης Παύλος του Αντωνίου, ετών 47, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη την 10-2-44 εις Ροδοβάνι. Όμηρος εις Γερμανία εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του στρατοπέδου Ματχάουζεν την 7-8-44.more
Μπουλνταδάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 18, γεωργός εκ Νέων Ρουμάτων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Νέα Ρούματα την 1-8-41.more
Μπατζέλης Αριστείδης του Γεωργίου, ετών 27, εκ Χώρας Σφακίων. Συλληφθείς εις Αθήνας από των Σ.Σ. την 1-1-44 εξετελέσθη εις Χαϊδάρι Αθηνών την 18-4-44.more
Μπολάνης Ευτύχιος του Εμμανουήλ, ετών 21, μηχανικός αυτοκινήτων εκ Λάκκων Κυδωνίας, κάτοικος Δαράτσου Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά την 2-7-41.more
Μπολάκης Ηλίας του Εμμανουήλ, γεωργός εκ Παλαιά Ρούματα. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Παλαιά Ρούματα την 13-6-43.more
Μπουρδάκης Ιωάννης του Μανούσου, ετών 43, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη εις Ροδοβάνι την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμό του στρατοπέδου Ματχάουζεν την 8-7-44.more
Μπουλνταδάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, ετών 49, γεωργός εκ Νέων Ρουμάτων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Νέα Ρούματα την 1-8-41.more
Μπουλνταδάκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 32, γεωργός εκ Καμπανού. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Καμπανού, εξετελέσθη αυθημερόν εις Λευκά Όρη την 4-9-41.more
Μπριτζολάκης Ευστράτιος του Γεωργίου, ετών 49, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Μέρκ την 8-7-44.more
Μυλωνάκης Στέφανος του Γεωργίου, ετών 58, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Μυρσιρλάκης Θεόδωρος του Γεωργίου, ετών 55, γεωργός εξ Αγυιάς, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Αποστόλους Γαλατά την 28-5-41.more
Ναναδάκης Στυλιανός του Μιχαήλ, ετών 18, γεωργός εκ Καμπανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 4-9-41.more
Μπουλταδάκης Ευστράτιος του Ματθαίου, ετών 35, γεωργός εκ Καμπανού. Συλληφθείς εις Καμπανού την 10-2-44, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 10-8-44.more
Μπριτζολάκης Στέφανος του Εμμανουήλ, ετών 55, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Μυλωνάκης Αντώνιος του Κυριάκου, ετών 44, θεολόγος εκ Φουρνέ. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης εις Φουρνέ την 22-5-41.more
Μυσιρλάκης ή Μυλωνάκης Στέφανος του Γεωργίου, ετών 45, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά την 4-9-42 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 3-10-43.more

Ν, Ο, Π

Νικολακάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 57, κτηματίας εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Νικολακάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ, ετών 33, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Νικολιουδάκης Αναστάσιος του Γεωργίου, ετών 42, γεωργός εκ Κάμπων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 12-11-44.more
Νταμπακάκης Μιχαήλ του Νικολάου, ετών 34, γεωργός εξ Αχλάδων. Επνίγη δια του πλοίου Δαναϊς την 9-6-44.
Ξεκουκουλοτάκης Στυλιανός του Δημητρίου, ετών 35, χωροφύλαξ εκ Ψαθογιάννου. Τραυματισθείς υπό των Γερμανών εις Κούνενι Κισάμου κατά τας αρχάς Ιανουαρίου 1944 υπέκυψε εις Ψαθόγιαννο την 12-2-44.more
Ορφανουδάκης Θεοφάνης του Γεωργίου, ετών 24, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά την 1-9-41.more
Νικολακάκης Εμμανουήλ του Νικολάου, ετών 36, γεωργός εκ Μεσκλών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Χανιά την 30-11-44.more
Νικολιουδάκης Εμμανουήλ του Λεωνίδα, ετών 29, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου τη 9-6-44.more
Ντουντουλάκης Γεώργιος του Παναγιώτου, ετών 49, αγροφύλαξ εκ Νέων Ρουμάτων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Νέα Ρούματα και εξετελέσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Οργανίδης Ιωάννης του Παντελή, ετών 45, εργάτης εκ Καρασούντας Μ. Ασίας, κάτοικος Παλιόχωρας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Παχιά Άμμου Παλαιόχωρας την 1-2-43.more
Ορφανουδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 29, υποδηματοποιός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Νικολουδάκης Αντώνιος του Βασιλείου, ετών 20, γεωργός εκ Σκινέ. Επολέμησε κατά την Μάχη της Κρήτης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Νικολιουδάκης Βασίλειος του Λεωνίδα, ετών 25, γεωργός εκ Κάμπων. Επνίγη δια του πλοίου Δαναίς την 9-6-44.
Ξανθουδάκης Ιωάννης του Μιχαήλ, ετών 40, εξ Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Επανωχώριον την 4-9-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα την 8-9-41.more
Ορνεράκης Νικόλαος του Ανδρέου, ετών 35, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν τον Αύγουστο 1944.more
Ορφανουδάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 32, κτίστης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Παγιαλάκης Εμμανουήλ του Σταύρου, ετών 25, γεωργός εκ Θυμιάς. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σπηλιάρα Πλατυβόλας την 1-9-41.more
Παναγίδης Νικόλαος του Στυλιανού, ετών 18, γεωργός εκ Πανέθυμου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κακόπετρο την 28-10-44.more
Παντελάκης Αντώνιος του Κωνσταντίνου, ετών 38, γεωργός εκ Παϊδοχωρίου. Συνελήφθη υπό των Ιταλών εις Αθήνας και εξετελέσθη εις Βόλο την 27-5-42.more
Παπαδάκης Νικόλαος του Νικολάου, ετών 4, εκ Μάζης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις θέση Αγ. Νικόλαος την 27-5-41.
Παπαδάκης Βασίλειος του Ανδρέου, ετών 20, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6- 44.more
Παδιακάκης Βενιζέλος του Ιωάννου, ετών 22, γεωργός εκ Πολεμάρχι. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Συρίλιον Κυδωνίας την 28-5-41.more
Παναγουδάκης Εμμανουήλ του Ανδρέου , ετών 18, γεωργός εκ Λουτρακίου – Γερανίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Μόδι Κυδωνίας την 22-5-41.more
Παπαγιαννάκης Ελευθέριος του Μιχαήλ, ετών 42, τμηματάρχης Τραπέζης εκ Πανέθυμου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Σπάρτη την 19-3-44 και εξετελέσθη την 22-3-44.more
Παπαδάκης Ανδρέας του Νικολάου, ετών 15, γεωργός εκ Μάζης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις θέση Αγ. Νικόλαος την 27-5-41.more
Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Ανδρέου, ετών 28, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-8-41.more
Παλιουδάκης Μαρίνος του Νικολάου, γεωργός. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Φονέ την 22-8-44 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 16-9-44.more
Παντελάκης Μανούσος του Χαραλάμπους, ετών 52, γεωργός εκ Κάινας. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μπαμπαλή την 20-3-43 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 6-7-43.more
Παπαγιαννάκης Αντώνιος του Στυλιανού, ετών 38, γεωργός εκ Λάκκων. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Αγυιά την 20-5-41.more
Παπαδάκης Ανδρέας του Νικολάου, ετών 27, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Παπαδάκης Αντώνιος του Γεωργίου, γεωργός του εκ Σελλίων. Συνέπεια των κακουχιών του ελληνοιταλικού πολέμου απεβίωσε εις Νοσοκ. Αθηνών την 15-6-42.more
Παπαδάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 19, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγει πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ, ετών 40, γεωργός εκ Κάμπων. Επνίγει δια του πλοίου Δαναίς την 9-6-44.
Παπαδεράκης Εμμανουήλ του Θεοδώρου, ετών 23, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Τιμηθείς δια του Μεταλλίου Ανδρείας. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης παρά τας φυλακάς Αγυιάς την 22-5-41.more
Παπαδερός Θεοφάνης του Μιχαήλ, ετών 38, γεωργός εκ Λειβαδά. Συνεληφθη υπό των Γερμανών. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο την 18-8-44.more
Παπαδονικολάκης Ευτύχιος του Ιωάννου, ετών 60, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης την 5-9-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα την 8-9-41.more
Παπαδάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, ετών 20, γεωργός εκ Κάμπων. Επνίγη δια του πλοίου Δαναίς την 9-6-44.
Παπαδάκης Γεώργιος του Αντωνίου, ετών 40, γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλάθυρου την 28-8-41.more
Παπαδεράκης Δημήτριος του Ευαγγέλου, ετών 23, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Τραυματίας της Μάχης της Κρήτης. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών, μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Παπαδογιωργάκης Αριστείδης του Αντωνίου, ετών 42, γεωργός εξ Επισκοπής. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Επισκοπή την 5-1-43 εξηφανίσθη έκτοτε.more
Παπαδομανωλάκης Πέτρος του Γεωργίου, ετών 41, εκ Κοντόπουλα Κυδωνίας Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κλαδισό την 12-11-44.more
Παπαδάκης Αρτέμιος του Γεωργίου, ετών 30, γεωργός εκ Κάμπων. Επνίγη δια του πλοίου Δαναίς την 9-6-44.
Παπαδάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ετών 32, δεκανεύς εκ Σεβδίκιοϊ Μ. Ασίας, κάτοικος Χανίων. Τραυματίας Αλβανικού Μετώπου. Έπεσε μαχόμενος κατά των Γερμανών κατά τη Μάχη της Κρήτης εις ύψωμα Προφήτη Ηλία Σπηλιών την 28-5-41.more
Παπαδερός Μιχαήλ του Αντωνίου, ετών 55, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Παπαδονικολάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 25, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 5-7-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα την 8-9-41.more
Παπαδομανωλάκης Ματθαίος του Ιωάννου, ετών 34, εκ Κοντόπουλων Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κλαδισό την 12-11-44.more
Παπαλιονάκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 19, γεωργός εκ Πρασσών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Φλώρια την 15-8-44, διότι είχε φονεύσει δύο Γερμανούς και εξετελέσθη εις Βουκολιές Κισάμου την 16-8-44.more
Παπηλαράκης ή Παπήλαρος Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 37, οδηγός αυτοκινήτων εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Παπουτσάκης Βασίλειος του Νικηφόρου, ετών 21, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά την 8-3-44 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 6-4-44.more
Παρασάκη Ειρήνη του Εμμανουήλ , ετών 47, εκ Κοντομαρί Κυδωνίας, κάτοικος Μάλεμε. Εφονεύθη μετά των δύο θυγατέρων της εξ εκρήξεως βόμβας εις Μάλεμε την 9-7-43.more
Παρασάκη Σοφία του Εμμανουήλ , ετών 12, μαθήτρια εκ Μάλεμε. Εφονεύθη μετά της μητρός της και της αδελφής της εξ εκρήξεως βόμβα εις Μάλεμε την 9-7-43.more
Παπασταματάκης Αναστάσιος του Βασιλείου, ετών 21, στρατιώτης εξ Ορθουνίου Κυδωνίας, κάτοικος Σκινέ. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης στην Αγυιά την 20-5-41.more
Παπουτσάκης Εμμανουήλ του Σταματίου, ετών 30, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 20-5-45.more
Παρασάκης Μιχαήλ του Νικολάου, ετών 54, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη εξ εκρήξεως βόμβας εις Μάλεμε την 9-7-43.
Παρασάκης Θρασύβουλος του Εμμανουήλ, ετών 36, χωροφύλαξ εκ Μάλεμε. Υπηρετών εις Μυτιλήνη, εφονεύθη κατά την κατάληψη ταύτης υπό των Γερμανών την 5-5-41.more
Παπήλαρης Ευστράτιος του Πέτρου, ετών 53, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Παπουτσάκης Σταμάτιος του Σταματίου, ετών 26, γεωργός εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Μερκ την 21-1-45.more
Παρράς Θρασύβουλος του Δημητρίου, ετών 38, επιπλοποιός εξ Αλικιανού. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αλικιανό την 5-6-41 και ενεκλείσθη εις το στρατόπεδο Σούδας όπου και εξετελέσθη την 19-6-41.more
Παρασάκη Αγάπη του Εμμανουήλ, ετών 16, μαθήτρια γυμνασίου. Εφονεύθη μετά της μητρός της και της αδελφής της εις Μάλεμε εξ εκρήξεως βόμβας την 9-7-43.more
Παρτσακουλάκης Εμμανουήλ του Δημητρίου, ετών 42, γεωργός εκ Καλουδιανών. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Καλουδιανά την 25-4-44.more
Πατεράκης Ιωάννης του Στυλιανού, ετών 21, γεωργός εκ Κουκουνάρας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Συρικάρι την 29-8-44.more
Πατρικάκης Στυλιανός του Ιωάννου, ετών 70 γεωργός εκ Νέων Ρουμάτων. Συλληφθείς υπό των Γερμανών εις Ν. Ρούματα, ετυφεκίσθη αυθημερόν εις Αλικιανό κατά την ομαδική εκτέλεση την 1-8-41.more
Πατσουράκης Εμμανουήλ του Νικολάου, ετών 56, υποδηματοποιός εκ Πλατανιά. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ Κυδωνίας και αυθημερόν ετυφεκίσθη κατά ομαδική εκτέλεση εις Αλικιανό την 1-8-41.more
Πενταράκης Βασίλειος του Γεωργίου, ετών 45, γεωργός εξ Ορθουνίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Ορθούνι και ετυφεκίσθη κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Πενταράκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 25, γεωργός εξ Ορθουνίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κυρτομάδω Κυδωνίας κατά την ομαδική εκτέλεση την 2-6-41.more
Πατεράκης Νικόλαος του Στυλιανού, ετών 20, γεωργός εκ Κουκουνάρας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Συρικάρι την 29-8-44.more
Πατσουμάς Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 22, οδηγός αυτοκινήτων εκ Μακρύ Τείχους Δαράτσου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μακρύ Τείχος ως κατάσκοπος των Άγγλων την 8-3-44 και εξετελέσθη εις την Αγυιά την 30-3-44.more
Παυλάκης Χρίστος του Κωνσταντίνου, ετών 57, κτηματίας εκ Σταλού. Έπεσε κατά την Μάχη της Κρήτης εις Μετόχι Σταλού την 24-5-41.more
Πενταράκης Ανδρέας του Γεωργίου, ετών 25, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 1-10-43.more
Πενταράκης Νικόλαος του Ζαχαρία, ετών 9, εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αλικιανό την 5-7-43.
Πατεράκης Νικόλαος του Μιχαήλ, ετών 42, γεωργός εκ Κοντογέρακα Σούγιας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντογέρακα την 29-9-43.more
Πατσούρος Μανούσος του Ιωσήφ, ετών 38, κτηνοτρόφος εις Τζιτζιφέ. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Τζιτζιφέ την 5-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 6-9-44.more
Πενταράκης Παναγιώτης του Γεωργίου, ετών 56, γεωργός εξ Ορθουνίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη Σελίνου την 2-10-43.more
Πενταράκης Ιωάννης του Ιωσήφ, ετών 19, γεωργός εξ Επανωχώρας. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Πρινέ την 10-2-44. Όμηρος εις το Γερμανικό στρατόπεδο Βελιγραδίου, απεβίωσε την 20-11-44.more
Περάκης Σπυρίδων του Στυλιανού, ετών 22, φοιτητής εκ Χανίων. Έπεσε ηρωικώς μαχόμενος την 14-11-44 κατά την τότε εξόρμηση των Γερμανών.more
Περάκης Χαράλαμπος του Πέτρου, ετών 25, γεωργός εκ Πλατυβόλας Κυδωνίας. Κάτοικος Γέρο Λάκκου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Γέρο Λάκκο την 2-11-43.more
Πετράκης Αντώνιος του Ιωάννου, ετών 75, γεωργός εκ Βατολάκκου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 4-9-41.more
Πετράκης Προκόπιος του Γεωργίου, ετών 18, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 4-9-41.more
Πετράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 16, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις θέση Τρυπητής Σούγιας την 4-9-41.more
Πεντάρης ή Πενταράκης Ευτύχιος του Στυλιανού, ετών 36, γεωργός εξ Επανωχωρίου. Συνελήφθη εις Πρινέ Σελίνου την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Δεν απανθρακώθηκε στο στρατόπεδο Ματχάουζεν την 11-10-44. Απεβίωσε στις 8-1-45 σε πειράματα. Μεταφέρθηκε μαζί με άλλους Σελινιώτες στο χωριό Βαρχάϊμ της Αυστρίας 200 χιλιόμετρα από την Βιέννη, σ’ ένα παράρτημα του Στρατοπέδου Ματχάουζεν. Εκεί υπήρχε κλινική ιατρικών πειραμάτων που θανατώθηκαν 30.000 κρατούμενοι μεταξύ αυτών και Έλληνες και μέσα σ’ αυτούς και 8 Σελινιώτες κρατούμενοι.more
Περάκης Στυλιανός του Γεωργίου, ετών 60, δημοδιδάσκαλος εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Πετράκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 55, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 4-9-41.more
Πετράκης Στυλιανός του Γεωργίου, ετών 27, εργάτης εκ Καστελίου. Εφονεύθη κατά τον αεροπορικό βομβαρδισμόν του Καστελίου την 20-5-44.more
Πετράκης Στυλιανός του Μάρκου, ετών 46, Ταχ. Υπάλληλος εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Ροδοβάνι την 29-8-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα Σελίνου την 2-9-41.more
Πισογιαννάκης Γεώργιος του Παντελή, ετών 32, χωροφύλαξ εκ Μούλετε. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αίγιο Πελοποννήσου τον Οκτώβριο του 1944.more
Περάκης Γεώργιος του Δημητρίου, ετών 57, Πρόεδρος Κοινότητος εκ Κακόπετρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κακόπετρο την 28-8-44.more
Πετράκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, γεωργός. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Ρέθυμνο την 23-5-41.
Πετράκης Σταύρος του Λάμπρου, ετών 16, μαθητής εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Προφήτη Ηλία – Μαδάρες την 4-9-41 και εξετελέσθη εις Παλαιόχωρα – Σέλινο την 7-9-41.more
Περουλάκης Στυλιανός του Δημητρίου, ετών 51, ανάπηρος εκ Βατολάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκο και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Πλατσιδάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ετών 47. Υπερνωματάρχης εκ Μελιδονίου. Συνελήφθη εις Μελιδόνι την 12-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απανθρακώθηκε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 1-1-44.more
Πολάκης Θεόδωρος του Μιχαήλ, ετών 34, γεωργός εκ Γερανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις αεροδρόμιο Μάλεμε και αυθημερόν εξετελέσθη εις Ταυρωνίτη Κυδωνίας την 25-5-41.more
Ποντικάκης Θρασύβουλος του Εμμανουήλ, ετών 46, ποιμήν εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
γούλης Γρηγόριος του Γεωργίου, ετών 28, ιερεύς εκ Πλατανιά. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης μαχόμενος μετ’ ομάδος Άγγλων στρατιωτικών παρά την ακτή της Πλατανιάς την 24-5-41.more
Πρωτοπαπαδάκης Αντώνιος του Νικολάου, ετών 52, ανθυπίλαρχος εκ Καμπανού. Συνελήφθη εις Καμπανού την 10-2-44, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 20-7-44.more
Σαρρής Αντώνιος του Εμμανουήλ, ετών 70, γεωργός εκ Σκορδαλού. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Αλικιανό την 25-5-41.more
Πολέντας Ανδρέας του Παύλου, ετών 34, δικηγόρος Γεν. Γραμματεύς, Α.Ε.Α.Κ. εκ Βρυσών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βρύσες και εξετελέσθη τον Νοέμβριο του 1943 εις Αγυιά.more
Ποντικάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 15, γεωργός εκ Κάμπων. Ετραυματίσθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Συκολιά την 8-7-45 και υπέκυψε εις Δημοτικό Νοσοκομείο Χανίων την 9-7-45.more
Προεστάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 35, γεωργός εκ Συριλλίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κακόπετρο Κισάμου και εξετελέσθη αυθημερόν εις Μεσαύλια Κακόπετρου την 24-5-41.more
Πυροβολάκης Εμμανουήλ του Αντωνίου, ετών 31, εκ Κανδάνου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Ηράκλειο την 21-5-41.
Σαρτζετάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ, ετών 28, χωροφύλαξ εξ Επανωχωρίου. Εφονεύθη υπό του ΕΛΑΣ εις Σφακοπηγάδι Κισάμου την 8-1-42.more
Πολυχρονάκης Λεωνίδας του Δημητρίου, ετών 19, μαθητής εκ Γαλατά. Συνελήφθη εις Φουρνέ και εξετελέσθη εις Φουρνέ και εξετελέσθη κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Ποντικάκη Αικατερίνη του Εμμανουήλ, ετών 36, εκ Βουβών. Εφονεύθη κατά την Μάχη της Κρήτης εις Κακόπετρο την 23-5-41.more
Πρώιμος Κωνσταντίνος του Βασιλείου, ετών 45, κτηματίας εκ Πλατανιάς. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις θέση Κυπάρισσος Αγ. Μαρίνης την 23-5-41.more

Σ

Σαρβελάκης Μάρκος του Γεωργίου, ετών 34, κτίστης εκ Δαράτσου Κυδωνίας. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Φουρνέ. Ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση εις Αλικιανό την 1-8-41.more
Σαρρής Νικόλαος του Ιωάννου, ετών 30, γεωργός εκ Ξηροκάμπου, Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Σαρτζετάκης Θεοφάνης του Μιχαήλ, ετών 37, γεωργός εκ Κανδάνου Σελίνου, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Σαρτζετάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ, ετών 54, εκ Πρινέ Σελίνου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη Σελίνου και εξετελέσθη εις Αγυιά την 7-9-41.more
Σεϊμένης Δημήτριος του Παύλου, ετών 45, παντοπώλης εκ Κυρτομάδω Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Σεργάκης Κυριάκος του Νικολάου, ετών 57, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 28-6-44.more
Σαρτζετάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 28, γεωργός εξ Επανωχωρίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών την 22-9-43.
Σειραδάκης Ιωάννης του Μιχαήλ, ετών 55, γεωργός εκ Λειβαδά Σούγιας. Φονεύσας Γερμανό Λοχαγό και τραυματίσας υπαξιωματικό εξετελέσθη εις Λειβαδά την 29-9-43.more
Σεργάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 39 γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 14-11-44.more
Σγουράκης Γεώργιος του Ιωάννου, γεωργός εκ Παλαιά Ρούματα. Απεβίωσε εις Γερμανία την 15-8-44.
Σειραδάκης ή Μπελιβανάκης Ιωάννης του Διάκου, ετών 18 , εκ Λειβαδά. Μαχόμενος κατά των Γερμανών εις Σταυράκι Λειβαδά, τραυματισθείς και συλληφθείς, εξετελέσθη επί τόπου την 30-9-44.more
Σεργάκης Μιχαήλ του Νικολάου, ετών 37, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 17-4-45.more
Σεργάκης Εμμανουήλ του Παύλου, ετών 28, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 27-12-44.more
Σημακάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 42, ναύτη Ε.Ν. εκ Καστελίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης την 24-5-41.
Σκουλάς Σκουλής του Νικολάου, ετών 36, κτηνοτρόφος εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 2-5-45.more
Σολανάκης Μάρκος του Γεωργίου, γεωργός εκ Παλαιά Ρούματα. Εφονεύθη εις Μάλεμε το 1943.
Σταματάκης Νικόλαος του Αριστείδου, ετών 24, γεωργός εκ Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Σεργάκης Εμμανουήλ του Κυριάκου, ετών 20 γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 31-1-45.more
Σιφάκης Ευτύχιος του Θεμιστοκλέους, ετών 35, γεωργός εξ Αγ. Ειρήνης Επανωχωρίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Αγ. Ειρήνη την 2-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Σκουλάς Ιωάννης του Νικολάου, ετών 36, ανθ/γος Πεζικού εκ Λάκκων. Υπηρετών εις τον Ε.Δ.Ε.Σ. έπεσε εις μάχη μεταξύ ΕΔΕΣ και ΕΛΑ Σεις Τρίκαλα την 18-9-44.more
Σολανάκης Εμμανουήλ του Μιχαήλ, ετών 26, γεωργός εκ Σπίνα Κανδάνου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Παλαιόχωρα την 6-9-41.more
Σταματάκης Γεώργιος του Γρηγορίου, ετών 20, ποιμήν εκ Ζούρβας. Συνελήφθη εις Ζούρβα την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 10-8-44.more
Σηφοδασκαλάκη Στυλιανός του Βασιλείου, ετών 45, ξυλουργός εκ Βλάτους. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μηλιά Βλάτους την 29-8-44.more
Σκανδαλάκης Εμμανουήλ του Παναγιώτου, ετών 20, μαθητής εκ Φαλελιανών. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης μαχόμενος κατά των αλεξιπτωτιστών εις Ρέθυμνο την 21-5-41.more
Σμυρλάκης Νικόλαος του Αντωνίου, ετών 40, κρεοπώλης εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 23-7-44.more
Σπυράκης Ηρακλής του Παναγιώτου, ετών 41, υποδηματοποιός εκ Βατόλακκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Βατόλακκο και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Σταογιαννουδάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 20, στρατιώτης εκ Καλαμίτσι. Εξηφανίσθη κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Ηράκλειο.more
Σταφυλαράκης Ιωάννης του Στυλιανού, ετών 31, χωροφύλαξ εκ Βατόλακκου. Υπηρετών εις Κόρινθο εξετελέσθη υπό των Ιταλών την 7-9-42.more
Σταυρουλάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 47, γεωργός εκ Μαθέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Καστέλο την 1-5-42.
Σταυριανουδάκης Αντώνιος του Ιωάννου, ετών 68, γεωργός εκ Λιονή. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λιονή την 2-9-43.more
Στεφανουδάκης Εμμανουήλ του Λεωνίδα, ετών 20, γεωργός εκ Πολεμάρχι. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις το αεροδρόμιο Μάλεμε την 16-6-41.more
Σηφαλάκης Ευτύχιος του Εμμανουήλ, ετών 25, ράπτης εκ Λιονή. Συλληφθείς υπό των Γερμανών. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο την 15-8-44.more
Σταφυλαράκης Σταύρος του Στυλιανού, ετών 25, γεωργός εκ Βατόλακκου Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Θεσσαλονίκη την 22-12-41. more
Σταυρουλάκης Παναγιώτης του Σταύρου, ετών 20, γεωργός εκ Παλαιόχωρας. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Αγ. Γεώργιο Παλαιόχωρας την 21-10-44.more
Σταυριανουδάκης Σταύρος του Εμμανουήλ, ετών 22, φοιτητής Νομικής εκ Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου. Εξετελέσθη υπό των Ιταλών εις Καλαμίτσι Αλεξάνδρου την 15-10-44.more
Στεφανουδάκης Αναστάσιος του Λεωνίδα, ετών 24, Β.Ν. εκ Πολεμάρχι. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις θέση Πηγάδι Μάλεμε την 24-8-42.more
Στρατουδάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 30 στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Σταυρουλάκης Ιωάννης του Μιχαήλ, ετών 43, κτίστης εκ Κανδάνου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κάνδανον την 3-6-41.more
Σταυριανουδάκης Δημήτριος του Ιωάννου, ετών 80, γεωργός εκ Λιονή. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κουστογέρακο την 29-9-43.more
Στεφανουδάκης Στέφανος του Εμμανουήλ, ετών 56, γεωργός εκ Λουτρακίου Γερανίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λουτράκι την 23-9-44.more
Στεφανουδάκης Ελευθέριος του Γεωργίου, ετών 19, απόφοιτος γυμνασίου εκ Πολεμάρχι. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις αεροδρόμιο Μάλεμε την 16-5-41.more
Στρατουδάκης Ελευθέριος του Νικολάου, ετών 25, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 42 ομαδικώς εις θέση Τίμιος Σταυρός Αλικιανού την 2-6-41.more
Στρατουδάκης Αντώνιος του Νικολάου, ετών 40, κτηματίας εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις γέφυρα Καιρίτη Αλικιανού την 1-8-41.more
Σφυγκάκης Θεοχάρης του Ιωάννου, ετών 53, γεωργός εξ Αλικιανού. Εφυλακίσθη υπό των Γερμανών και απελύθη. Αργότερα κατεδικάστη εις θάνατο. Εξετελέσθη υπ’ αυτών εις Βουκολιές Κισάμου την 14-8-44.more
Σχετάκης Εμμανουήλ του Αντωνίου, ετών 24. Γεωργός. Συνελήφθη την 14-9-44 εις Χαιρεθιανά της Κοιν. Δρεπάνου. Εξετελέσθη εις Αγυιά την 16-9-44.more
Ταμπακάκης Αναστάσιος του Ιωάννου, ετών 36, ράπτης από Δρυ Σελίνου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά την 16-9-44.more
Τζαμπαζάκης Ματθαίος τη Δημητρίου, ετών 50, κτηματίας εκ Γέρο Λάκκο Κυδωνίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Στρατινάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 45 γεωργός εξ Ορθουνίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ορθούνι την 6-9-41.more
Σφυριδάκης Αντώνιος του Γεωργίου, ετών 26, γεωργός εκ Πύργου Μάλεμε. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί Κυδωνίας την 26-5-41.more
Σχινοπλοκάκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 28, γεωργός εξ Επισκοπής. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Επισκοπή την 28-3-45.more
Τερζάκης Αλέξανδρος του Ιωάννου, ετών 40, γεωργός εξ Αγ. Μαρίνας. Μαχόμενος κατά τη Μάχη της Κρήτης, συνελήφθη υπό των Γερμανών και εξετελέσθη εις θέση Τσουργιάρα Αγ. Μαρίνας την 22-5-41.more
Τζανακάκης Στυλιανός του Αντωνίου , ετών 31, οργανοπαίκτης εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Σφακιωτάκης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ, ετών 20, σιδηρουργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Σφυριδάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 54, γεωργός εκ Μοδίου Κυδωνίας, κάτοικος Μάλεμε. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Πύργο Μάλεμε την 14-11-43.more
Συφαλάκης Αναστάσιος του Γεωργίου, ετών 47, ηλεκτροτεχνίτης εκ Μονής Σελίνου, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more

Τ, Φ, Χ, Ψ

Τζανουδάκης Ευστράτιος του Χρήστου, ετών 32, γεωργός εκ Καμπανού.
Τζεράκης Γεώργιος του Ιωάννου, καφεπώλης εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Τζιμπουκάκης Μανούσος του Ιωάννου, ετών 24, γεωργός εξ Εμπρόσνερου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάινα την 27-4-43 και εξετελέσθη εις Τζιτζιφέ την 23-4-43.more
Τζουτζουράκης Ιωάννης του Ευστρατίου, ετών 44, γεωργός εκ Φιλελιανών. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης, μαχόμενος κατά των αλεξιπτωτιστών εις Κουκουνάρες την 21-5-41.more
Τραμπουσάκης Δημήτριος του Ιωάννου, ετών 19, υδραυλικός εξ Αγ. Μαρίνης. Μαχόμενος κατά τη Μάχη της Κρήτης, συνελήφθη υπό των Γερμανών και εξετελέσθη στη θέση Τσουργιάρα Αγ. Μαρίνας την 22-9-41.more
Τρικουνάκης Εμμανουήλ του Στυλιανού, ετών 69, γεωργός εξ Οθρουνίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Ορθούνι και ετυφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Τζιβουράκης Ιωάννης του Ιωάννου, ετών 41, γεωργός εξ Πασαλιανών Συριλίου. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης παρά της λίμνης Ζουνακίου την 23-5-45.more
Τζοτζολάκης Σταμάτιος του Νικολάου, ετών 27, γεωργός εκ Λάκκων. Συνελήφθη εις Λάκκους την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 22-1-45.more
Τζωρτζάκης Μιχαήλ του Χαραλάμπους, ετών 47, γεωργός εκ Μαλαθύρου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις ομαδική εκτέλεση εις θέση Φαράγγι Μαλαθύρου την 28-8-44.more
Τσαγκαράκης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου, ετών 22, γεωργός εκ Τζιτζιφέ. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Μασταμπά Ηρακλείου την 21-6-41.more
Τζιμανάκης Μιχαήλ του Στυλιανού, ετών 45, γεωργός εξ Επανωχωρίου. Εφονεύθη εις Σούγια Σελίνου αιτία αεροπορικού βομβαρδισμού την 21-7-43.more
Τζουγκράκης Επαμεινώνδας του Γεωργίου, ετών 40, γεωργός εξ Αλικιανού. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης κατά τας οδομαχίας του Αλικιανού την 24-5-41.more
Τομαδάκης Ιωάννης του Στυλιανού, ετών 35, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη την 26-8-41. Όμηρος στη Γερμανία απεβίωσε στο στρατόπεδο Ματχάουζεν την 10-2-44.more
Τρικουνάκης Ιωάννης του Σταματίου, ετών 71, γεωργός εξ Ορθουνίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Λευκά Όρη την 10-8-41 και εξετελέσθη πλησίον του Ορθουνίου την 12-8-41.more
Τσαγκαράκης Αντώνιος του Θεοδώρου, ετών 24, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Τσαγκαράκης Δημήτριος του Ιωάννου, ετών 22, μαθητής εκ Σελίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κατοχώρι Κεραμιών την 12-11-44.more
Τσαπατάκη Μαρία του Ρούσσου, ετών 22 εκ Μουρί. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Ασπρουλιανή την 30-4-43.
Τσιραντωνάκης Μιχαήλ του Πέτρου, ετών 42, γεωργός εκ Ζούρβας Μεσκλών. Καταδιωκόμενος υπό των Γερμανών, εφονεύθη κατακρημνισθείς ει τινά χαράδρα πλησίον της Ζούρβας την 31-8-41.more
Τσισκάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη εις Λειβαδά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 26-8-44.more
Τσιχλάκης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 36 γεωργός εκ Πανεθύμου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κακόπετρο την 28-8-44.more
Τσακωνάκης Ελευθέριος του Ευαγγέλου, ετών 36, γεωργός εκ Βατόλακκου. Επολέμησε κατά των αλεξιπτωτιστών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αλικιανό την 2-6-41.more
Τσιράκης Νικόλαος του Θοδώρου, ετών 17, υποδηματοποιός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Μεσκλά και αυθημερόν εξετελέσθη εις Αγυιά την 8-9-41.more
Τσιραντωνάκης Ανδρέας του Ανδρέου, ετών 21, κτηματίας εκ Ντερέ Κυδωνίας, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 6-2-41.more
Τσιχλάκης Σπυρίδων του Γεωργίου, ετών 44, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη εις Κάμπους την 27-1-43. Όμηρος εις Γερμανία. Εξετελέσθη εις στρατόπεδο Ματχάουζεν τον Δεκέμβριο του 1943.more
Τσιχλάκης Ευσέβιος του Δημητρίου, ετών 32, γεωργός εκ Κάμπων. Εφονεύθη εξ αδέσποτου σφαίρας τυχαίως εις Περιβόλια Κυδωνίας την 5-6-45.more
Τσαπατάκης Γεώργιος του Αντωνίου, ετών 57, γεωργός εκ Βουβών. Συνελήφθη εις Βουκολιές την 6-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο συγκεντρώσεως.more
Τσιραντωνάκης Κυριάκος του Ιωσήφ, ετών 35, γεωργός εκ Ζούρβας Μεσκλών. Συνελήφθη εις Ζούρβα την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Μερκ την 8-7-44.more
Τσισκάκης Ευτύχιος του Στυλιανού, ετών 25, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών και εξετελέσθη την 5-9-44.more
Τσιχλάκης Βασίλειος του Γεωργίου, ετών 57, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναϊς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Τσιχλάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, ετών 37, εργατικός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 10-9-44.more
Τσουβαλάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 44, γεωργός εκ Γέρο Λάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Γέρο Λάκκο την 3-9-41 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 6-9-41.more
Φανουργιάκης Δημήτριος του Νικολάου, ετών 48, γεωργός εκ Κάμπων. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Κάμπους την 7-5-44. Οδηγούμενος όμηρος εις Γερμανία μετ’ άλλων Ελλήνων και των Κρητών Ισραηλιτών δια του πλοίου Δαναίς επνίγη πλησίον της νήσου Θήρας κατά την καταβύθιση τούτου την 9-6-44.more
Φεραρωλάκης Κωνσταντίνος του Στυλιανού, ετών 24, απόφοιτος γυμνασίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ομαλό Λάκκων την 4-9-41.more
Φιλιππάκης Ματθαίος του Στυλιανού, ετών 52, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Φιλιππής Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 50, αλιεύς εκ Μ. Ασίας, κάτοικος Σούδας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κάνδανο Σελίνου την 1-6-41.more
Τσουρής Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 50, γεωργός εκ Λειβαδά. Συνελήφθη υπό των Γερμανών. Όμηρος εις Γερμανία, απεβίωσε εις Γερμανία την 1-8-44.more
Φανουράκης Πέτρος ετών 48, έμπορος εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Φεραρωλάκης Στυλιανός του Σταματίου, ετών 70, γεωργός εκ Λάκκων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Λάκκους την 4-9-41.more
Φιλιππάκης Αντώνιος του Ιωάννου, ετών 27, γεωργός εκ Μεσκλών. Συνελήφθη εις Μεσκλά την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 18-10-44.more
Φιωτάκης Αντώνιος του Γεωργίου, ετών 20, γεωργός εκ Πρασσών. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Πρασσές και οδηγούμενος εις Αλικιανό δια να εκτελεσθή αυθημερόν και προσπαθών να διαφύγει εφονεύθη την 1-8-41.more
Τσουρουπάκης Δημήτριος του Κωνσταντίνου, ετών 28, γεωργός εκ Τζιτζιφέ. Συνελήφθη υπό των Γερμανών στο Τζιτζιφέ την 5-9-44 και εξετελέσθη εις Αγυιά την 6-9-44.more
Φεγιανάκης Ιωσήφ του Χαραλάμπους, ετών 21, γεωργός εκ Ραμνής, κάτοικος Μελιδονίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά την 2-6-41.more
Φιλιππάκης Ματθαίος του Ματθαίου, ετών 16, μαθητής εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Φιλιππάκης Στυλιανός του Κωνσταντίνου, ετών 47, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Φιωτοδημητράκης Δημήτριος του Γεωργίου, ετών 30, χωροφύλαξ, εξ Αγ. Ειρήνης – Επανωχωρίου. Κρατούμενος υπό των Γερμανών, εδραπέτευσε και επνίγη πλησίον της Νήσου Μυτιλήνης την 15-4-44.more
Φουράκης Χρίστος του Ιωάννου, ετών 24, γεωργός εξ Αγυιάς, κάτοικος Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετ’ άλλων 24 ομαδικώς εις Κυρτομάδω την 2-6-41.more
Φραγκάκης Δημήτριος του Ευστρατίου, ετών 22, μαθητής γυμνασίου εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν.more
Φραγκάκης Σταμάτιος του Δημητρίου, ετών 47, γεωργός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ – Φουρνέ την 1-8-41.more
Φραγκεδάκης Ευστράτιος του Αντωνίου, ετών 20, γεωργός εκ Ψαθογιάννου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Ψαθόγιαννο την 24-5-41.more
Φραγκεδάκης Σταύρος του Μιχαήλ, ετών 71, γεωργός εξ Ορθουνίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Ορθούνι και ετουφεκίσθη αυθημερόν κατά την ομαδική εκτέλεση του Αλικιανού εις Καιρίτη την 1-8-41.more
Φουράκης Ιωάννης του Γεωργίου, ετών 45, εργατικός εκ Κυρτομάδω. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αγυιά την 21-5-41.
Φραγκάκης Χαράλαμπος του Ευστρατίου, ετών 18, μαθητής γυμνασίου εκ Φουρνέ. Συνελήφθη εις Φουρνέ την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία. Απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν. more
Φραγκάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 23, γεωργός εκ Σκινέ. Υπηρετών εις τας Εθνικάς Ανταρτικάς Ομάδας ΕΔΕΣ έπεσε μαχόμενος εις Θεσσαλονίκη την 15-4-44.more
Φραγκεδάκης Γεώργιος του Αποστόλου, ετών 50, κτηματίας εκ Καρών Κυδωνίας, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μεταξύ Επισκοπής και Αγυιάς την 1-8-41.more
Φραγκεδάκης Βασίλειος του Χαραλάμπους, ετών 21, στρατιώτης εξ Αλικιανού. Ετραυματίσθη κατά την Μάχη της Κρήτης εις Περιβόλια Κυδωνίας και υπέκυψε εις Αλικιανό την 2-6-41.more
Φουρνιανάκης Παναγιώτης του Βασιλείου, ετών 45, γεωργός εκ Συριλίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Ζουνάκι Κυδωνίας την 4-10-44.more
Φραγκάκης Θεόδωρος του Γεωργίου, ετών 21, γεωργός εκ Μεσκλών. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Αλικιανό την 1-8-41.more
Φραγκεδάκης Αντώνιος του Παύλου, ετών 50, εκ Καρών Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Σκινέ την 1-8-41.
Φραγκεδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 21, κτηματίας εκ Καρών Κυδωνίας, κάτοικος Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μεταξύ Επισκοπής και Αγυιάς την 1-8-41.more
Φραγκονικολάκης Νικόλαος του Μιχαήλ, ετών 14, μαθητής εκ Φουρνέ. Εφονεύθη εξ εκρήξεως νάρκης εις Φουρνέ την 1-6-45.more
Φραγκοστεφανάκης Στυλιανός του Ιωάννου, ετών 35, χωροφύλαξ εκ Φουρνέ. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Φουρνέ την 20-5-41.more
Φραντζεσκάκης Ιωάννης του Αποστόλου, ετών 38, γεωργός εκ Κοντομαρί. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Κοντομαρί την 2-6-41.more
Φωτιάδης Θεοδόσιος του Ευστρατίου, ετών 23, εκ Προύσης Μ. Ασίας, κάτοικος Περιβολίων. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Περιβόλια την 20-6-41.more
Χαλακατεβάκης Αντώνιος του Εμμανουήλ, ετών 38, γεωργός εκ Κεφάλας. Εφονεύθη εις Αγυιά Κυδωνίας το 1941.
Φραγκονικολάκης Αντώνιος του Κωνσταντίνου, ετών 40, υποδηματοποιός εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Φραντζεσκάκης Αντώνιος εκ Γερανίου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Γεράνι και αυθημερόν εξετελέσθη εις Κοντομαρί Κυδωνίας την 2-6-41.more
Φραντζεσκάκης Γεώργιος του Νικολάου, ετών 60, κτηματίας εκ Μοδίου. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Μόδι αφού υπεχρεώθη να ανοίξει μόνος του τον τάφο του την 25-5-41.more
Χανιωτάκης Γεώργιος του Ιωάννου, ετών 35, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την αποχώρηση του εξ Αλικιανού την 25-5-45.more
Χαλαράκης Νικόλαος του Γεωργίου, ετών 46, οδηγός αυτοκινήτων εκ Μεσκλών. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Συκολιά Χανίων την 20-5-41.more
Φραγκονικολάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου, ετών 35, ανθυπομοίραρχος εκ Φουρνέ. Εφονεύθη κατά την Μάχη της Κρήτης κατά το βομβαρδισμό της πόλεως των Χανίων υπό των Γερμανικών αεροπλάνων παρά την πλευρά Κλαδισού την 21-5-41.more
Φραγκοστεφανάκη Μαρία του Ιωάννου, εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων της ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Φραγουδάκης Εμμανουήλ του Ιωάννου, ετών 37, πρόεδρος κοινότητος εκ Γέρω Λάκκου. Συνελήφθη υπό των Γερμανών εις Γέρω Λάκκο και εξετελέσθη εις Αγυιά την 1-9-41.more
Χανιωτάκης Χαράλαμπος του Γεωργίου, ετών 40, οδηγός αυτοκινήτων εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων του ομαδικώς εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Χαροντάκη Κλεάνθη του Ιωάννου, ετών 68, εκ Φουρνέ. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών μετά συγχωρίων της ομαδικώς εις Φουρνέ την 1-8-41.more
Χατζηράκης Βασίλειος του Γεωργίου, ετών 27, φοιτητής εκ Ζούρβας Μεσκλών. Συνελήφθη εις Ζούρβα την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 6-4-45.more
Χατζουράκης Αντώνιος του Αντωνίου, ετών 66, γεωργός εξ Αλικιανού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών κατά την ομαδική εκτέλεση εις θέση Φτεριδέ Φουρνέ την 1-8-41.more
Ψυγουδάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ, ετών 18, γεωργός εκ Μάλεμε. Εφονεύθη αιτία Γερμανικού αεροπορικού βομβαρδισμού εις Μάλεμε την 18-5-41.more
Παντελάκης Ανδρέας, εκ Νέου Χωρίου Κυδωνίας. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών την 1-8-41.
Σαρρής Ιωάννης του Χ. εκ Χανίων. Εφονεύθη συμπλακείς μετ’ αποσπασμάτων Αλεξιπτωτιστών εις Σκινέ.
Σαρρής Νικόλαος του Αντωνίου, εξετελέσθη υπό των Γερμανών εις Φυλακάς Αγυιάς Χανίων.
Χατζημανωλάκης Μιχαήλ του Ιωάννου, ετών 57, κτηματίας εκ Σταλού. Εξετελέσθη υπό των Γερμανών ως διενεργών κατασκοπείαν υπέρ των Συμμάχων εις Σταλό την 3-8-41.more
Χριστοδουλάκης Ιωάννης του Παναγιώτου, ετών 26, φοιτητής ιατρικής εκ Μοδίου. Εφονεύθη κατά το Δεκεμβριανό κίνημα εξ αδέσποτου σφαίρας εν Αθήναις την 10-2-44.more
Χατζημιχαλάκης Ευτύχιος του Εμμανουήλ, ετών 30, γεωργός εκ Ροδοβανίου. Συνελήφθη εις Λειβάδα Ροδοβανίου την 10-2-44. Όμηρος εις Γερμανία, απεβίωσε εις στρατόπεδο Ματχάουζεν την 15-8-44.more
Ψαράκης Μιχαήλ του Ιωάννου, ετών 22, εξ Αρμενοχωρίου, κάτοικος Σφακοπηγαδίου. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Μασταμπά Ηρακλείου την 25-5-41.more
Τζαμπαζάκης Ιωάννης του Κωνσταντίνου, ετών 67, γεωργός εκ Γέρο Λάκκου Κυδωνίας, κάτοικος Αλικιανού. Έπεσε κατά τη Μάχη της Κρήτης εις Αγυιά την 20-5-41.more

Έγκλημα Χωρίς Τιμωρία

Κάποια επιπρόσθετα στοιχεία για την τύχη ενός από τους πιο διαβόητους ναζί που αν και συμμετείχε σε εγκλήματα πολέμου στην Κρήτη έζησε ελεύθερος, από το άρθρο του Γιώργου Αγοραστάκη “Έγκλημα Χωρίς Τιμωρία“:

Ο Γερμανός που πρώτος αποφάσισε και διέταξε την εκτέλεση των αμάχων ήταν ο στρατιωτικός διοικητής Κρήτης ο πτέραρχος Κουρτ Στουντέντ (Kurt Student). Ηταν αυτός που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο κατάληψης από αέρος της Κρήτης.

«Ο Κουρτ Στουντέντ, -γράφει ο Μανόλης Καρέλλης στην Ελευθεροτυπία 6/3/2011- ο γερμανός στρατιωτικός που διηύθυνε την επιχείρηση κατάληψης της Κρήτης που έφερε την κωδική ονομασία “Ερμής”, δεν δικάστηκε στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά, -το ελληνικό γραφείο εγκληματιών πολέμου συγκεκριμένα-, είχε διαβιβάσει, δια του κεντρικού γραφείου που έδρευε στο Λονδίνο, τα απαιτούμενα δελτία για να εκδοθεί στην Ελλάδα τόσο ο Κουρτ Στουντέντ, όσο και ο διάδοχός του στρατηγός Αλεξάντερ Αντρέ, που είχαν χρηματίσει διοικητές των γερμανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Κρήτης.

Το ελληνικό αίτημα απορρίφθηκε για τον Κουρτ Στουντέντ γιατί ο γερμανός στρατιωτικός είχε ήδη δικαστεί στον αγγλικό τομέα κατοχής της Γερμανίας και μάλιστα εν κρυπτώ, χωρίς να το μάθει κανένας στην Ελλάδα. Η δίκη του έγινε από αγγλικό στρατοδικείο που δίκαζε σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα πολέμου, στο Λίνεμπουργκ της Κάτω Σαξονίας, στις συνεδριάσεις του στρατοδικείου στις 6,7,8,9 και 10 Μαΐου 1946. (…)

Το αγγλικό στρατοδικείο καταδίκασε τον Κουρτ Στουντέντ σε ολιγόχρονη φυλάκιση, ενώ το δικαστήριο που λειτούργησε σε δεύτερο βαθμό δέχθηκε την έφεσή του και τον άφησε ελεύθερο το 1948. Ο Κουρτ Στουντέντ έζησε το υπόλοιπο της ζωής του στην πατρίδα του. Πέθανε το 1978, στα 88 του χρόνια, και κηδεύτηκε με εκδηλώσεις εθνικού πένθους. Σύμφωνα με μια πληροφορία υπηρέτησε τον αμερικανό στρατάρχη Αϊζενχάουερ αλλά και τον γερμανό καγκελάριο Αντενάουερ ως στρατιωτικός σύμβουλός του.

Ο Κουρτ Στουντέντ δεν λογοδότησε για τα εγκλήματα που διέπραξε, Με άλλα λόγια, οι Αγγλοι οι οποίοι τότε είχαν αναλάβει την άμυνα της Κρήτης, απάλλαξαν τον αρχηγό της Γερμανικής εισβολής στην Κρήτη από όλα τα εγκλήματα μεταξύ των οποίων και την εκτέλεση των αμάχων.

* Το χρονολόγιο που παρουσιάσαμε είναι απόσπασμα από την β´ έκδοση του βιβλίου του Μανώλη Γλέζου «ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Β´ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: Μανώλης Γλέζος Copyright © Αθήνα 2006, Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις…

9 hours ago

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Το «παρών» και μάλιστα ντυμένοι με σμόκιν, όπως ταιριάζει στην περίσταση, έδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον…

9 hours ago

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της μητέρας  με μία κοινή φωτογραφία που…

9 hours ago

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε το Σάββατο (11/5), στη θαλάσσια περιοχή…

9 hours ago

Ο χαμένος πρόγονος των σύγχρονων λαχανικών είναι… Κρητικός!

Της Κατερίνας Μυλωνά Είναι ένας ακόμα λόγος να λέμε- εμείς οι Κρητικοί- ότι από εδώ…

9 hours ago

Τα ξενοδοχειακά deals στην Ελλάδα – Ποιες συμφωνίες έγιναν στην Κρήτη

Προσελκύοντας σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε “μαγνήτη” για επενδυτές ξενοδοχείων, όπως…

9 hours ago

This website uses cookies.