Για την αδικαιολόγητη και ανεξιχνίαστη μέχρι στιγμής επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος αλλά και ομοεθνείς του, από αγνώστους, μίλησε ο Σαΐντ τονίζοντας πως «δεν πιστεύαμε πως κινδυνεύουμε από Έλληνες».
Ο Αμπουζίντ κοιμόταν στην ταράτσα εξαιτίας της ζέστης. Επειδή το σπίτι βρίσκεται σε κατηφορικό δρόμο, λογικά τον είδαν και ανέβηκαν στην ταράτσα από την εξωτερική σκάλα. Ακούσαμε τις φωνές του. Πρέπει να ήταν γύρω στα δέκα άτομα. Έκαναν ό,τι έκαναν γρήγορα. Μετά έφυγαν εξίσου γρήγορα, τους περίμεναν μηχανάκια», λέει ο Σαϊντ.
Ο ξάδερφός του, Αμπουζίντ Μουμπάρακ, 24 ετών ήταν ο άτυχος άνδρας που δέχθηκε επίθεση την ώρα που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού τους στο Πέραμα. Τώρα είναι στο χειρουργικό τμήμα των επειγόντων περιστατικών του Ευαγγελισμού. Θα χειρουργηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς έχει υποστεί μετατόπιση γνάθου και το πρόσωπό του είναι πρησμένο.
Ο ίδιος μέσα στους επόμενους μήνες σχεδίαζε να συνεχίσει το ταξίδι της μετανάστευσης με προορισμό την Γερμανία αυτήν την φορά. Ήταν λίγους μόνους μήνες στην Ελλάδα και είχε εργαστεί κυρίως μαζί με πολλούς συμπατριώτες του σε αλιευτικό σκάφος.
Όπως εξομολογείται ο εξάδελφός του, «είχε εξασφαλίσει εργασιακή βίζα μέσω Αιγύπτου». Για τους Έλληνες ως τώρα δεν είχε σχηματίσει κάποια άποψη.«Ούτως ή άλλως πέρασα πολλές ώρες στο καράβι, δεν πρόλαβα να μάθω κάτι για τη χώρα σας, ούτε και τη γλώσσα. Με όσους Έλληνες είχα επαφές μου φάνηκαν πολύ φιλικοί» φέρεται να είπε.
Ο Σαΐντ όπως εξομολογείται, είναι στην χώρα μας περίπου 20 χρόνια και διατηρεί μαζί με τον αδερφό του ιχθυοπωλείο στο Πέραμα. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως οι δράστες έχουν σχέση με την περιοχή μας. Εδώ στο Κερατσίνι και στο Πέραμα οι Αιγύπτιοι ψαράδες ζούνε και εργάζονται για δεκαετίες. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους Έλληνες. Οι σχέσεις μας είναι άριστες, έχω πελάτες και φίλους Έλληνες».
«Όπως όλοι, έτσι και εμείς βλέπαμε όσα δείχνει η τηλεόραση. Κάποιοι πελάτες και φίλοι μπορεί να λέγανε για πλάκα “να, τώρα θα σας διώξουνε”. Όμως πιστέψτε με, ως τώρα δεν νιώθαμε ότι μπορούσε ποτέ να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό», είπε σχολιάζοντας τις ρατσιστικές επιθέσεις που άκουγε στην τηλεόραση χωρίς ωστόσο να έχει εμπειρία για την περιοχή του.
Από την άλλη, ο Ελταχαν Νασέρ που είναι πρώην πρόεδρος της Αιγυπτιακής κοινότητας, και εργάζεται ως διερμηνέας της αραβικής γλώσσας και για λογαριασμό των ελληνικών δικαστηρίων και ζει στη χώρα μας 35 χρόνια, έχει παρατηρήσει «σαφέστατη αλλαγή στη στάση της ελληνικής κοινωνίας. Συμπατριώτες μου που βρίσκονται νόμιμα εδώ και κινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας γίνονται στόχοι λεκτικών επιθέσεων μόνο και μόνο επειδή είναι πιο σκούροι. Τα περιστατικά σωματικής βίας είναι λίγα, όμως και αυτά είναι καινούργιο φαινόμενο».
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
This website uses cookies.