Τι λέει ο Κρητικός πρωταγωνιστής του θρίλερ στο εργοστάσιο

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής- Τι όρους θέτει για να παραδοθεί

Στιγμές τρόμου εξακολουθούν να ζουν στην Κομοτηνή όπου σε εξέλιξη βρισκόταν χθες μέχρι αργά η υπόθεση ομηρίας δύο εργαζομένων από απολυμένο υπάλληλο,ένα 52χρονο κρητικό, της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής Helesi.

Οι διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο δράστη βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί» ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 3 το απόγευμα απελευθερώθηκαν δύο εργαζόμενες.

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής ο μεγαλομέτοχος της βιομηχανίας Aθανάσιος Αδριανόπουλος ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από καραμπίνα που στόχευσε εναντίον του σχεδόν εξ επαφής ο απολυμένος εργαζόμενος.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Το πρώτο αίτημα αφορά στην καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ, που όπως ισχυρίζεται του οφείλει η επιχείρηση. Το δεύτερο αίτημα αφορά στην επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει.

Ανακοίνωση για το περιστατικό «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η εταιρία HELESI (Hellenic Environmental System Industry). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 52χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση επί 11 χρόνια και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς «επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
»
Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά».

«Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και <<οχυρώθηκε>> στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων».

«Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51>>.

«Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας».

«Ως άτομο δεν είχε προκαλέσει προβλήματα» ανέφερε στον «Χρόνο» ενώ ήταν σε εξέλιξη το περιστατικό ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου Κυριάκος Καλπακίδης επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι ήταν εξοφλημένος από την απόλυσή του και μετά, 1,1/2 χρόνο μια και η εταιρία κρατούσε η υποδειγματική στάση στα εργασιακά Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης με καταγωγή από Κρήτη ήταν κουμπάρος του κ. Αδριανόπουλου κάτι που αν επιβεβαιωθεί περιπλέκει τα πράγματα.

Δυο μεγάλα τραύματα στους μηρούς είχε ο Βούλγαρος εργαζόμενος που ήταν νόμιμα στην επιχείρηση Εμίλ Ιλεφ, ενώ σοβαρότερη είναι η κατάσταση του Αθανάσιου Αδριανόπουλου ο οποίος τραυματίστηκε από τα σκάγια στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό  αντιβραχιόνιο με χοντρά σκάγια. Υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών  με τους γιατρούς Νίκο Χατζηκωνσταντίνου, Δημήτριο Μπαμπαλή, Κώστα Παύλου.

Στην βιομηχανική περιοχή έχει αποκλειστεί ο χώρος του εργοστασίου γιατί ο δράστης που δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση έριξε και σε άλλα άτομα, κρατά την καραμπίνα απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές  ζούσε μόνος του στην Κομοτηνή.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει δυνατή η σύλληψή του επειδή κρατά δύο ομήρους στο γραφείο του διευθυντή. Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις  η σύλληψή του  τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς και κρατά ομήρους δύο διευθυντικά στελέχη. Όπως έγινε γνωστό ο υφυπουργός  κ. Πεταλωτής διέκοψε την επιτροπή που είχε στην Βουλή για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το θέμα που είναι σε εξέλιξη στην ΒΙΠΕ συνεργαζόμενος με τον υφυπουργό  Μανώλη Όθωνα και το αρχηγό της ΕΛΑΣ για το σοβαρό περιστατικό που έχει την δική του κοινωνική χροιά.

Πάντως ο δράστης το πρώτο που ζήτησε από τον διαπραγματευτή  της αστυνομίας ήταν να πιει μια ρακί,  ενώ παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων. Ένα άλλο αίτημα ήταν να δει προσωπικά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε.

Κρητικός στην καταγωγή με συγγενείς και στο Αίγιο αλλά και φίλους στην Κομοτηνή έβλεπε ότι φτάνοντας σε ηλικία σύνταξης βίωνε οικονομικά αδιέξοδα. Τι τον έκανε να ενεργήσει έτσι καταστροφικά σένα φιλικό του περιβάλλον δεν μπορεί να εξηγηθεί άμεσα. Αναστατωμένοι ήταν οι λιγοστοί εργοστασιάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επί τόπου οχήματα του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο ενώ έκλεισαν οι οδοί προσέλευσης.

i-efimerida.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει Χάρη Δούκα στον β’ γύρο

Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο των…

1 hour ago

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν και ζωντανά σε όλη τη χώρα» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο προτείνουν οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν,…

1 hour ago

Ο Χρήστος Γαρμπιδάκης μιλά για την πορεία του και το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων “2”: “Η φύση και η ambient μουσική έχουν μια βαθιά σύνδεση”

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων για δεύτερη χρονιά θα δώσει την ευκαιρία στο Χανιώτικο κοινό να…

1 hour ago

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη «λειψυδρία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2024 στις…

3 hours ago

Τριάντα τρεις απινιδωτές τελευταίας γενιάς προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν στους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Kρήτης, που στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών…

3 hours ago

This website uses cookies.