ΘΕΣΕΙΣ

Τι πραγματικά ισχύει: Το Silly Walk των Μόντι Πάιθονς δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον πόλεμο, ούτε με τη γραφειοκρατία…

Τις τελευταίες ώρες διακινούνται άρθρα σύμφωνα με τα οποία το Silly Walk των Μόντι Πάιθον που χρησιμοποιήσαν ως έμπνευση τα κορίτσια στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας είναι μία αναφορά στο σύνδρομο του “Shell Shock” από το οποίο υπέφεραν πολλοί στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το οποίο η βρετανική γραφειοκρατία δεν αναγνώρισε ως τέτοιο με αποτέλεσμα οι επιζώντες του πολέμου να αφεθούν στη μοίρα τους.

Σύμφωνα με τα άρθρα, αυτός ήταν και ο λόγος που τα κορίτσια επέλεξαν το συγκεκριμένο σκετς από τους Μόντι Πάιθονς, για να στείλουν έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον παραλογισμό του πολέμου και της γραφειοκρατίας.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά που να συνδέει το συγκεκριμένο σκετσάκι τον Πάιθονς με τον πόλεμο. Υπάρχουν πολλές αναφορές που το συνδέουν με μια κριτική στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας, όμως σύμφωνα με τους ίδια τα μέλη των Πάιθονς στο ομώνυμο βιβλίο τους, χαρακτηρίζουν τη σκηνή απλά ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα, ο Cleese, έχει στο παρελθόν δηλώσει ενοχλημένος με το γεγονός ότι αυτό θεωρείται από πολλούς οπαδούς ως το καλύτερο σκετσάκι τους.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η έμπνευση για το σκετς ήρθε κατά την περίοδο της φοίτησης του Cleese στο Downing College στο Cambridge. Τα στενά μονοπάτια στο υπνωτήριο ανάγκαζουν πολλούς φοιτητές να περπατούν πολύ προσεκτικά προσπαθώντας να υπερπηδήσουν κάθε λογής εμπόδια δημιουργώντας έτσι την εικόνα στο μυαλό του μεγάλου κωμικού ενός ηλίθιου και αστείου περπατήματος. Ο Γκράχαμ από την πλευρά στο βιβλίο του Graham Crackers υποστηρίζει ότι αυτός είχε την ιδέα η οποία ήρθε σε αυτόν από έναν άντρα που περπατούσε κάθε μέρα σε ένα ανηφορικό δρόμο έξω από το σπίτι του γέρνωντας προς τα πίσω.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η δράση που εμπνεύστηκε από το σκετσάκι των Πάιθονς ήδη αναφέρεται στο αντίστοιχο λήμα “The Ministry of Silly Walks” της wikipedia

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αγία Σκέπη: Τι απαντά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων για την 3μηνη παύση του

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, με δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με…

2 hours ago

Ο Τάσος Δούσης για την ταινία “Υπάρχω” και τον Στέλιο Καζαντζίδη: “Αυτά που έπρεπε να ειπωθούν, δεν ειπώθηκαν”

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που…

3 hours ago

Η Κρήτη μέσα στους πρώτους σε πολλές κατηγορίες στα Travelers’ Choice Awards 2025 της Tripadvisor

Πολυνίκης αναδείχθηκε η Κρήτη στα Travelers’ Choice™ Awards 2025 της Tripadvisor, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον χώρο…

3 hours ago

Μείωση κατέγραψαν οι κρητικές εξαγωγές κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024

Καθοδική πορεία κατεγράφη για τις εξαγωγές της Κρήτης κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με…

3 hours ago

Κι άλλος επικίνδυνος οδηγός στην Κρήτη: Μπήκε αντίθετα στον μονόδρομο, προκαλώντας τον τρόμο

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τον 66χρονο Βρετανό που οδηγούσε επικίνδυνα κάνοντας "οχτάρια" επί του ΒΟΑΚ, στον…

4 hours ago

Λύνεται το κουβάρι του μυστηρίου με τον τραυματισμό της 60χρονης στο Ρέθυμνο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 60χρονης που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι της στο…

4 hours ago

This website uses cookies.