ΤΟΠΙΚΑ

Τι συζητήθηκε στο Δήμο Χανίων με αφορμή τη σύλληψη του διεφθαρμένου αστυνομικού και τις καταγγελίες για εκβιασμούς για τις καντίνες

Ο δήμος Χανίων απαντά στις καταγγελίες για εκβιασμούς και χρηματισμό σε διαγωνισμούς δημοπράτησης καντινών, οι οποίοι διεξάγονταν από την Κτηματική Υπηρεσία του δήμου.

Σύμφωνα με την απάντηση του δήμου, εντός της αίθουσας όπου διεξάγονταν οι διαγωνισμοί δεν έμπαινε κανείς μη ενδιαφερόμενος. Όλα τα όσα συνέβαιναν, συνέβαιναν εκτός της αίθουσας.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία του Γιάννη Σαρρή. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε δική του εμπειρία κατά τη διαδικασία το 2016 όπου, σύμφωνα με όσα είπε, εμφανίστηκαν μπράβοι που προχώρησαν σε απειλές ενώ κλήθηκε και η αστυνομία.

Ο κ. Σαρρής θεωρεί ότι το πρόβλημα δε θα υπήρχε αν η διαδικασία γινόταν ηλεκτρονικά ή αν η παραχώρηση γινόταν στους δήμους, όχι σε ιδιώτες.

Από την πλευρά και του και απαντώντας εκ μέρους του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Αλόγου είπε ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει την ηλεκτρονική πραγματοποίηση των διαγωνισμών.

Είπε πιο χαρακτηριστικά:

«Έχουμε ζητήσει να επικαιροποιηθεί η διαδικασία και να γίνεται ηλεκτρονικά κατά το πρότυπο των διαγωνισμών που διενεργούνται από την Κτηματική Υπηρεσία. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται παρουσία όλων των ενδιαφερομένων. Το 2020 λίγο πριν τον κορωνοϊό και μέχρι σήμερα ο τρόπος διεξαγωγής προέβλεπε την ανωνυμία των συμμετεχόντων από πριν και δεν επιτρεπόταν να βρίσκεται κανένας στην αίθουσα του δημαρχείου πλην των ενδιαφερομένων για τον διαγωνισμό. Όποιος άλλος δεν επιτρεπόταν να μπει στην αίθουσα. Ό,τι περιγράφεται ότι συνέβη είναι κάτι που συνέβη εκτός δημαρχείου».

Από την πλευρά του ο Τάσος Βάμβουκας ζήτησε να συνταχθεί ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται από το κράτος να πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά οι διαγωνισμοί από τους δήμους.

Το ψήφισμα που συντάχθηκε έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.

O επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Βουρλάκης επισήμανε ότι η παράταξή του έχει ζητήσει οι χώροι να είναι ελεύθεροι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του επικεφαλή της παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά” Ειρηναίου Μαράκη ο οποίος είπε ότι δε χρειάζονται διαγωνισμοί αλλά θα έπρεπε οι παραλίες να είναι δημοτικές και να υπάρχουν δημοτικά αναψυκτήρια.

Φωτό αρχείου

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

4 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

5 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

5 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

5 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

5 hours ago

This website uses cookies.