Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Τι ψάχνουν στην Κρήτη οι ξένοι;

Η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναζητήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία συγκέντρωσε στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό από τις αναζητήσεις των χρηστών της σε όλο τον κόσμο.

Τι ψάχνουν πριν ή αφού έρθουν στην Ελλάδα; «Είναι σημαντικό οι επαγγελματίες του τουρισμού να γνωρίζουν ποιοι είναι οι δυνητικοί τους πελάτες και να διαμορφώνουν ανάλογα τη στρατηγική τους», σχολιάζει στην «Κ» η Μαρία Φουντά, διευθύντρια Μάρκετινγκ της Google. «Πληροφορίες μέσα από τα δωρεάν εργαλεία που προσφέρει η πλατφόρμα της Google, όπως τα google trends και το Consumer barometer, σχετικά με το τι ψάχνουν οι επισκέπτες σε κάθε περιοχή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών τους». Για την Ελλάδα ενδιαφέρονται αρκετά οι Βρετανοί, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Αμερικανοί κ.ά. Δημοφιλέστερες αναζητήσεις είναι η διαμονή, οι αερομεταφορές και τα συνολικά πακέτα διακοπών.

Οπως παρατηρεί η κ. Φουντά έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που δίνει αισιόδοξα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι. «Ενα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι αναζητήσεις γίνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με την ανάδειξη και άλλων μορφών τουρισμού».

Η έρευνα αφορά όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από τα Δωδεκάνησα μέχρι το Ιόνιο. Τουρίστες από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία ψάχνουν περισσότερο για Αττική μονοήμερες εκδρομές, πεζοπορία και ξεναγήσεις στην Αθήνα. Το ποσοστό των αναζητήσεων είναι αρκετά υψηλό όλο τον χρόνο με κορύφωση τους θερινούς μήνες και αυτό που απασχολεί κυρίως τους επισκέπτες είναι η διαμονή, οι αερομεταφορές και τα τουριστικά προϊόντα.

Στοιχεία για τις Κυκλάδες αναζητούν τουρίστες κυρίως από Ιταλία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ με σχεδόν το 60% να αναζητεί κατάλυμα, αλλά και πακέτα διακοπών, αερομεταφορές και τοπικά προϊόντα. Δραστηριότητες κυρίως σε Μύκονο και Σαντορίνη αναζητούν οι επισκέπτες, ενώ πολύ συχνά ρωτούν την Google για μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου. Της τελευταίας στιγμής είναι οι τουρίστες της περιοχής, αφού οι αναζητήσεις είναι χαμηλές την περίοδο μέχρι τον Μάιο, ενώ εκτοξεύονται τους τέσσερις επόμενους μήνες μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες για την Κρήτη αναζητούν με μεγάλη διαφορά οι Βρετανοί τους οποίους ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Δημοφιλέστερες αναζητήσεις είναι οι δραστηριότητες σε Χανιά, Ηράκλειο και Μάλια, αλλά και η μεταφορά από και προς αεροδρόμια. Οι αναζητήσεις αφορούν κατά 45% τη διαμονή, 23% τις μεταφορές, 18% και 11% ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Οι αναζητήσεις ξεκινούν από τον Ιανουάριο με ελαφρά πτώση τον Φεβρουάριο και συνεχίζουν ανοδικά μέχρι και τον Αύγουστο με απότομη πτώση τον Σεπτέμβριο.

Την Πελοπόννησο προτιμούν κυρίως οι Γερμανοί και ακολουθούν Ιταλοί, Αγγλοι, Αμερικανοί, ενώ αναζητούν δραστηριότητες σε Καλαμάτα, Ναύπλιο και Κατάκολο, από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο. Το 43% αφορά τη διαμονή, το 30% τις μεταφορές από/προς Πελοπόννησο και το 14% πακέτα διακοπών στην περιοχή.

Τουρίστες από Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ιταλία ενδιαφέρονται περισσότερο για τα Δωδεκάνησα, όπου οι αναζητήσεις αφορούν τη διαμονή (47%), τα πακέτα οικογενειακών διακοπών (32%), τις αερομεταφορές (12%). Το θαλάσσιο πάρκο στο Φαληράκι αναζητούν –καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου– περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οι επισκέπτες των Δωδεκανήσων, ενώ ακολουθούν οι δραστηριότητες σε Κω και Ρόδο και οι ημερήσιες εκδρομές.

Αγγλία, Γερμανία και χώρες της Αν. Ευρώπης αναζητούν για Ιόνιο πακέτα οικογενειακών διακοπών και διαμονή, ενώ όσοι φτάνουν στην περιοχή ψάχνουν στοιχεία για το θαλάσσιο πάρκο στην Ζάκυνθο.

Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία αναζητούν για τη Μακεδονία πληροφορίες –από Ιανουάριο μέχρι Σεπτέμβριο– για ξενοδοχεία, αερομεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Από τις βασικότερες αναζητήσεις η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», οι μονοήμερες εκδρομές σε Μετέωρα, Καβάλα και οι διαδρομές πεζοπορίας.

kathimerini.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

32 επιζώντες από τους 67 επιβαίνοντες από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν

Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…

49 mins ago

Χριστουγεννιάτικη μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα στους Αρμένους Αποκορώνου | Βίντεο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…

3 hours ago

Από όλους εμάς στον “Αγώνα της Κρήτης”, ευχές από καρδιάς για Καλά Χριστούγεννα!

Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…

4 hours ago

Χριστούγεννα στην Κρήτη με απρόβλεπτη χιονόπτωση

Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…

4 hours ago

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Καζακστάν με 110 επιβάτες – Τουλάχιστον 6 επιζώντες

Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…

4 hours ago

Ραγδαία η μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα – Στο 61% πλέον, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Στο 31% για τους νέους με τα ενοίκια στα ύψη

Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…

4 hours ago

This website uses cookies.