16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Τοίχοι της Καλοσύνης” και στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Αν περπατώντας σε δρόμους του Ηρακλείου δείτε αυτές τις κρεμάστρες σε τοίχους, μην εκπλαγείτε. Πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία που μόλις ξεκίνησε στη χώρα μας, και λέγεται «Ο τοίχος της καλοσύνης».

Μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό σε κάδους σκουπιδιών, αλλά να τις τοποθετεί σε πιο αξιοπρεπή και ασφαλές σημεία. Για να μην βλέπουμε εικόνες ανθρώπων να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Στο μήνυμα που ανέρτησε στο facebook η ομάδα Ηρακλείου αναφέρει:

Ξεκίνησε και στο Ηράκλειο Κρήτης η προσπάθεια να (υπο)στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη..

Πλέον οργανωνόμαστε, προμηθευόμαστε τα πρώτα μας υλικά (ξύλα χρώματα & γαντζάκια) και φτιάχνουμε τις κρεμάστρες μας !!!

Σε μερικές ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να ”μεταμορφώσουμε” τους πρώτους τοίχους απο απλούς, σε… ”Τοίχους Καλοσύνης”!!!

Πώς; Απλά τοποθετώντας στον τοίχο μια ”Κρεμάστρα Καλοσύνης”.

Σε αυτήν την προσπάθεια αλληλεγγύης είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

Καλή μας αρχή λοιπόν !!!

Επισκεφθείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας πατώντας ΕΔΩ.

Πώς προέκυψε η ιδέα

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Λάρισα. Ο Δημήτρης, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας είπε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι πήραν την ιδέα από το Ιράν, όταν μια εικόνα έγινε viral. Κάποιος είχε εγκαταστήσει μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο».

Αυτή η κίνηση ευαισθητοποίησε μια ομάδα νεαρών από τη Λάρισα και τους έδωσε την ιδέα να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στη χώρα τους.

"google ad"

«Είπαμε πολύ απλά να το προσαρμόσουμε στη δική μας καθημερινότητα. Τι ψάχνουν οι άνθρωποι στους κάδους, ένα πιάτο φαγητό και απλά εμείς είπαμε να ντύσουμε τη διαδικασία με αξιοπρέπεια».
Κάπως έτσι, μια ομάδα περίπου 20 κατοίκων της Λάρισας άρχισε να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης, αρχικά στις γειτονιές των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα σε όλη την πόλη και – γιατί όχι – σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε σύντομο διάστημα η δράση διαδόθηκε αρκετά και ήδη υπάρχουν πολλά σημεία της πόλης με τις κρεμάστρες της… αγάπης και της αξιοπρέπειας.

Γιατί όπως τονίζουν τα ίδια τα παιδιά:

«Δεν είναι ντροπή να μένεις από δουλειά και από τρόφιμα. Ντροπή είναι να σε αναγκάζουν να ψάχνεις ακόμα και στα σκουπίδια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ