15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Υπέρ της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στα σύνορα η Κομισιόν – KKE: Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη

Ημερομηνία:

Τη γερμανοτουρκική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών ροών με ενεργό συμμετοχή στη φύλαξη των συνόρων, χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του.

«Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων», είπε ο κ. Σχοινάς και σημείωσε ότι «τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές».

Στο μεταξύ, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πως η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

ΚΚΕ: Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά περί συμφωνίας μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού της Τουρκίας να να ζητήσουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο, παρότι η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε οποιαδήποτε τέτοια σενάρια, εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του κάτι τέτοιο αποτελεί «μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη» και προσθέτει ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες γιατί και με τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, δεν απορρίπτει την παραπάνω εμπλοκή του ΝΑΤΟ».

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ για το θέμα έχει ως εξής:

Η συμφωνία Μέρκελ – Νταβούτογλου να ζητήσουν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη φρούρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στο Αιγαίο και των τουρκοσυριακών συνόρων, με αφορμή τον έλεγχο των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες γιατί και με τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, δεν απορρίπτει την παραπάνω εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ παραμένει πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού, της συνδιαχείρισης του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Όσο δε για τον όρο η εμπλοκή του ΝΑΤΟ να περιοριστεί στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αυτό δεν αποτελεί παρά ένα ευχολόγιο, αφού ως γνωστόν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, παράγοντας εμπλοκής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που απειλούν συνολικά τα συμφέροντα των λαών της περιοχής της Ανατ. Μεσογείου.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, που εξόπλισαν καιουσιαστικά στήριξαν τους δολοφόνους του «Ισλαμικού Κράτους» κι ευθύνονται για το πρωτοφανές προσφυγικό κύμα, καλούνται τώρα να συνεχίσουν το έγκλημά τους.

Η ενίσχυση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή αποτελεί μονόδρομο για τους λαούς.

"google ad"

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...