Τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Αθήνα, κ. Jorge Alejandro Mastropietro, και την Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας, κ. Ana Carolina Ghiggino, δέχθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης.
Αναφερόμενος στην ανάλογη οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα του πριν από 10-11 χρόνια, ο Πρέσβης υπογράμμισε ότι τόσο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Αργεντινής κάνουν πάντα μνεία στην εμπειρία της χώρας τους στα διεθνείς φόρουμ στα οποία συμμετέχουν, ώστε να βοηθήσουν χώρες σε ανάλογη θέση, αν και, όπως τόνισε, κάθε χώρα καλείται να λύσει το πρόβλημά της με το δικός της ξεχωριστό τρόπο, διότι η λύση για μια χώρα δεν αποτελεί πάντα λύση και για μια άλλη χώρα σε ανάλογη δύσκολη θέση.
Ο Πρέσβης είπε ότι πρέπει να προστατευτεί η εργασία και να εφαρμοστούν μέτρα ανάπτυξης ώστε να πληρώνονται και τα χρέη, και οι φόροι, και να συνεχίζει να εργάζεται και να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια. Έκανε μια σύντομη αναδρομή στο χρόνο, εξηγώντας αναλυτικά τον τρόπο που κατάφερε να εξέλθει η χώρα του από την κρίση, στηριζόμενη κυρίως στην προστασία της εργασίας και του εισοδήματος, στην εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων στήριξης, και στην προώθηση του εσωτερικού της πλούτου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε με όσα είπε ο Πρέσβης και πρόσθεσε ότι η συνεχόμενη επιβολή νέων μέτρων λιτότητας δεν αποτελούν λύση στα προβλήματα της χώρας, αλλά τη βυθίζουν βαθύτερα μέσα στην κρίση, και τόνισε ότι θα πρέπει η Ευρώπη να βρει νέο τρόπο για την έξοδο της χώρας μας από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται. Επεσήμανε επίσης ότι, κατά τη γνώμη του, το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν και δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο και διοικητικό. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να αναδιαμορφώσει την διοικητική της δομή ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης και να ευνοούνται οι επενδύσεις στη χώρα μας, με τη ελάχιστη ταλαιπωρία και στο ελάχιστο δυνατόν χρόνο. Η επικέντρωση στην μείωση μισθών και συντάξεων δεν έφερε και δεν θα φέρει αποτελέσματα, διότι εμποδίζουν κάθε είδους αναπτυξιακού μοντέλου.
Στη συνέχεια, ο Αργεντινός Πρέσβης επιβεβαίωσε τους δεσμούς φιλίας και τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τους δύο λαούς, κυρίως εξαιτίας των μεσογειακών τους ριζών. Η Ελλάδα, όπως υπογράμμισε ο Πρέσβης, κατέχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των Αργεντινών λόγω της ιστορίας και του πολιτισμού της που διδάσκονται από νωρίς οι Αργεντινοί.
Τέλος, κατόπιν ερωτήματος από τον κ. Βουλγαράκη για το είδος των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, η Εμπορική Ακόλουθος κ. Ana Carolina Ghiggino εξήγησε ότι, όσο για τις εξαγωγές από τη χώρα μας προς την Αργεντινή, αφορούν κυρίως σε βιομηχανικά έλαια. Αν και τα γεωργικά προϊόντα της Αργεντινής είναι όμοια με τα δικά μας, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά της Πρεσβείας για το μέλι και ιδιαίτερα για το Κρητικό ελαιόλαδο, το οποίο θεωρούν το καλύτερο σε ποιότητα σε σύγκριση με ελαιόλαδα άλλων χωρών. Έτσι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξεκινήσουν εμπορικές επαφές με στόχο την εξαγωγή του Κρητικού ελαιόλαδου στην Αργεντινή. Η συζήτηση κατέληξε σε πρόταση από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ εμπορικών αντιπροσωπειών της Αργεντινής και Εμπορικού Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών του τόπου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμπορικές επαφές για την εξαγωγή του Κρητικού ελαιόλαδου.
Πριν αποχαιρετιστούν, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και ο Πρέσβης της Αργεντινής αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ευχές για επόμενες εποικοδομητικές συναντήσεις.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.