ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Τοποθέτηση Μαρίας Οικονομάκη, υποψήφιας εκπαιδευτικού με την «Ανυπόταχτη Κρήτη»

O ρόλος της περιφέρειας Κρήτης ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους που εφαρμόζει την ίδια πολιτική σε τοπικό επίπεδο διαφαίνεται και στα μόνιμα πλέον και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα της εκπαίδευσης. Κανένα από τα περιώνυμα κονδύλια που απορροφά από την ΕυρωπαϊκηΈνωση δε διατέθηκε στο να λύσει τα τεράστια προβλήματα των μαθητών μας και των συναδέλφων εκπαιδευτικών όπως η έλλειψη σχολικής στέγης, η υγειονομική και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, η σίτιση και στέγαση των αενάως περιπλανώμενων εκπαιδευτικών κα πολλά.

Τι έκανε η Περιφέρεια για τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αρκαλοχωρίου και του Θραψανού που στεγάζονται από το 2021 εξ ολοκλήρου σε containers,… τι έχει κάνει τα Ειδικά σχολεία ΕΝΕΓΥΗΛ ΚΑΙ ΕΕΕΚ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Χωστού που ευθύς εξαρχής λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε οικίσκους και πλημμυρίζουν κάθε χρόνο ενώ αδιαφορούν αν μαθητές ΑΜΕΑ κινδυνεύουν, εκτός των άλλων, και από ηλεκτροπληξιακό ατύχημα;

Αυτό όμως δεν είναι τυχαίο και ούτε αποτελεί απλή παράλειψη και αστοχία της απορροφητικότατης σε ευρωπαϊκά κονδύλια Περιφέρειας της Ελλάδας, όπως διαφημίζει ο νυν περιφερειάρχης. Είναι επιλογή της Περιφερειακής αρχής και κατεύθυνση της ΕΕ να στοχεύει σε συγκεκριμένου τύπου επενδυτικά έργα , που ευνοούν το τοπικό κεφάλαιο, ψεκάζοντας και με ολίγον «άρτον και θεάματα» το λαό, για να ξεχάσει πως τα παιδιά του στοιβάζονται, ανά 27 ή ακόμα και ανά 30, σε τάξεις σχολείων χωρίς αντισεισμική θωράκιση, χωρίς υποδομές, με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και άλλων ειδικοτήτων απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Συμβάλλει με τη στάση της στα σχέδια συγχωνεύσεων και συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και λειτουργίας της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, vouchers, όπως επιβάλλει η ΕΕ.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Περιφέρειας και στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας εφόσον δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο, ούτε σε επίπεδο τεχνικών έργων, ούτε έχει μπει φρένο στις αυθαιρεσίες των καταπατήσεων και μπαζωμάτων, δεν έχουν γίνει οριοθετήσεις ποταμών και ρεμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο το Ανατολικό  και το Δυτικό Ηράκλειο πνίγεται με την πρώτη βροχή, όπως η περιοχή του αεροδρομίου, της  Λ. Καζαντζίδη, του Καρτερού, του Ξηροπόταμου κ.α.,χωρίς να ξεχνάμε βέβαια την πλημμύρα στην Αγία Πελαγία με 2 νεκρούς !

Από το χώρο της Ανυπόταχτης Κρήτης παλεύουμε για την ανάδειξη όλων αυτών των σοβαρότατων παγιωμένων προβλημάτων και την αποκάλυψη των υποστηρικτών τέτοιων πολιτικών.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση όλο τον κρητικό λαό για να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, επαρκή και ασφαλή σχολεία που αξίζουν στους μαθητές μας, αλλά και ασφαλή και υγιεινή διαβίωση στην πόλη που μας ανήκει!

Οικονομάκη Μαρία, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Υποψήφια με την ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ στις Περιφερειακές Εκλογές

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

1 hour ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.