Μια τουρίστρια έπεσε από 50 μέτρα ύψος και σκοτώθηκε όταν σκόνταψε ενώ έβγαζε selfie στην κορυφή ενός βράχου. Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά τέτοιων περιστατικών.
Η 39χρονη Inessa Polenko έπεσε από το πανοραμικό σημείο θέασης Gagry στην Αμπχαζία, μια αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας, καθώς προσπαθούσε να βγάλει μια φωτογραφία του εαυτού της.
Η Πολένκο, η οποία ήταν αισθητικός και ενθουσιώδης χρήστης του Instagram, σκαρφάλωσε πάνω από ένα φράγμα για να φτάσει στο σημείο θέασης στην κορυφή του βράχου που έχει θέα στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, καθώς σκαρφάλωσε πάνω από το φράγμα για να βγάλει μια selfie, η Πολένκο σκόνταψε και έπεσε σε μια παραλία από κάτω, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς, αλλά η Πολένκο πέθανε στο νοσοκομείο. Στην αποσχισθείσα περιοχή διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της.
Η κηδεία της Πολένκο θα γίνει σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας, όπου ζούσε και εργαζόταν ως αισθητικός.
Ο θάνατος κατά τη λήψη μιας selfie έχει γίνει μια σύγχρονη κρίση
Το τραγικό περιστατικό έρχεται μετά από πρόσφατη μελέτη που υπέδειξε ότι η λήψη selfies μπορεί να αποτελεί “πρόβλημα δημόσιας υγείας” εν μέσω της σχεδόν πανταχού παρούσας χρήσης των smartphones και των εφαρμογών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η εφημερίδα ανέσυρε ειδησεογραφικές αναφορές για θανάτους που σχετίζονται με selfie, καθώς και μια διατομεακή μελέτη του Ιδρύματος iO που διαπίστωσε ότι 379 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ έβγαζαν selfie σε όλο τον κόσμο μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουλίου 2021.
Οι ερευνητές εντόπισαν τις πτώσεις από ύψος ως τον πιο συνηθισμένο τύπο τραυματισμού που σχετίζεται με selfie. Είπαν ότι οι τουρίστες κινδύνευαν περισσότερο, με την πιο συχνή αιτία θανάτου να είναι η πτώση από γκρεμούς ή καταρράκτες κατά την προσπάθεια λήψης selfie.
Το έγγραφο διαπίστωσε επίσης ότι πριν από τους θανάτους τους, οι άνθρωποι συχνά σκαρφάλωναν πάνω από εμπόδια και περιφραγμένες περιοχές για να φτάσουν στο τέλειο σημείο για selfie.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η μέση ηλικία των αναφερόμενων θυμάτων ήταν περίπου 22 ετών. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα θύματα των τραυματισμών που σχετίζονται με selfie ήταν πιο πιθανό να είναι γυναίκες τουρίστριες.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι “θεραπείες κινδύνου” για την πρόληψη των θανάτων από selfie ήταν περιορισμένες. Ωστόσο, η υιοθέτηση “ζωνών απαγόρευσης selfie”, τα φυσικά εμπόδια, η σήμανση και η παροχή πληροφοριών για επικίνδυνες τοποθεσίες στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν.
Ο Βρετανοκαναδός επιστήμονας υπολογιστών, συχνά αναφερόμενος ως «πατέρας» της τεχνητής νοημοσύνης, Τζέφρι Χίντον, προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες η…
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιχμάν Αλίγιεφ, είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον…
Ακόμα μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε στους δρόμους της Κρήτης, μεγαλώνοντας τη μαύρη λίστα των θυμάτων…
Το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Ελλάδος – Παράρτημα Χανίων,…
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με έντονη βροχόπτωση και δριμύ ψύχος, πλήθος πιστών από όλη…
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2024 ΠΡΟΣ: Τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή και φιλόθεο…
This website uses cookies.