Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστική επένδυση της Minoan στην Κρήτη μετά από 23 χρόνια

O βρετανικός όμιλος Minoan Group, 23 χρόνια μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην Κρήτη, έλαβε το «πράσινο φως» υλοποίησής της από τις ελληνικές αρχές με την υπογραφή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Το επενδυτικό σχέδιο «Ιτανός Γαία», ύψους 250 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε έκταση 22.120 στρεμμάτων στην περιοχή της Σητείας από τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου Loyalward Ltd. Η επένδυση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία 1.936 ξενοδοχειακών κλινών σε μονάδες υψηλών κατηγοριών, υπαίθριου θεάτρου, αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γκολφ, εργαστηρίου παραγωγής τοπικών προϊόντων κ.ά.

Επίσης, προβλέπει την ανάπτυξη βιολογικών καλλιεργειών, τη λειτουργία περιπτέρων ενημέρωσης και τη δημιουργία βοτανικού κήπου, δικτύου μονοπατιών και πολιτιστικών διαδρομών. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα υλοποιηθούν σε ειδικά οριοθετημένη περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων, το 75% της οποίας θα παραμείνει αδόμητη.

Σύμφωνα με τον όμιλο, με την ολοκλήρωση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων θα αναλογεί 1 κλίνη σε κάθε 11 στρέμματα. Επίσης, από την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθούν 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας και 2.000 έμμεσες σε συναφείς με τον τουρισμό κλάδους της οικονομίας. Παράλληλα, το σχέδιο έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος –που είναι εισηγμένος στη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου– στα 23 χρόνια που επιχειρεί να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης συνάντησε ισχυρές αντιστάσεις τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και σε επίπεδο γραφειοκρατίας από το ελληνικό Δημόσιο.

kathimerini.gr

Διαβάστε σχετικά για το ζήτημα των αντιδράσεων και εδώ:

Ίτανος Γαία: θέρετρο γκολφ σε Natura στην πιο άνυδρη περιοχή της Ελλάδας

Διεθνής κινητοποίηση κατά της τουριστικής επένδυσης στον Κάβο Σίδερο

Η μεγαλύτερη επένδυση στην Κρήτη – Ξενοδοχείο 2.510 δωματίων σε περιοχή NATURA

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις…

10 hours ago

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Το «παρών» και μάλιστα ντυμένοι με σμόκιν, όπως ταιριάζει στην περίσταση, έδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον…

10 hours ago

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της μητέρας  με μία κοινή φωτογραφία που…

10 hours ago

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε το Σάββατο (11/5), στη θαλάσσια περιοχή…

10 hours ago

Ο χαμένος πρόγονος των σύγχρονων λαχανικών είναι… Κρητικός!

Της Κατερίνας Μυλωνά Είναι ένας ακόμα λόγος να λέμε- εμείς οι Κρητικοί- ότι από εδώ…

10 hours ago

Τα ξενοδοχειακά deals στην Ελλάδα – Ποιες συμφωνίες έγιναν στην Κρήτη

Προσελκύοντας σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε “μαγνήτη” για επενδυτές ξενοδοχείων, όπως…

10 hours ago

This website uses cookies.