ΚΟΣΜΟΣ

Τουριστικός Προορισμός: Κατοχή – Εταιρίες ψηφιακού τουρισμού όπως η Airbnb και η Booking.com προωθούν τουριστικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη

Εταιρίες ψηφιακού τουρισμού όπως η Airbnb, η TripAdvisor, η Expedia και η Booking.com δραστηριοποιούνται στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. Σε κάποιες όμως, ενώ σου λένε πως βρίσκεσαι στην τάδε χώρα, η πραγματικότητα είναι πως δεν βρίσκεσαι σε αυτή, αλλά βρίσκεσαι σε μία περιοχή που κάποια χώρα κατέχει παράνομα εις βάρος μίας άλλης.

Αυτό κάνουν οι παραπάνω εταιρίες προωθώντας τουριστικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της ευρύτερης Δυτικής Όχθης. Οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί έτσι μετατρέπονται σε τουριστικά θέρετρα κανονικοποιώντας την κατοχή, εκτοπίζοντας του πληθυσμούς των Παλαιστινίων και αποστερώντας τους από οικονομικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους που τους ανήκουν.

Διαβάστε την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας:

Οι ψηφιακές εταιρείες φέρνουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος κάνει τουρισμό. Εταιρείες όπως η Airbnb, η Booking.com, η Expedia και η TripAdvisor, οι οποίες κυριαρχούν στην παγκόσμια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων απευθείας σύνδεση τουριστική βιομηχανία, έχουν γίνει εξαιρετικά επιτυχημένες. Αυτές οι εταιρείες επίσης απαριθμούν πολυάριθμα ξενοδοχεία, B&Bs(Bed and Breakfasts), αξιοθέατα ή περιηγήσεις σε ισραηλινούς εποικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Συνεχίζουν και κάνουν καταχωρήσεις παρόλο που γνωρίζουν ότι οι εποικισμοί του Ισραήλ είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ένα έγκλημα πολέμου.

Οι εταιρείες αυτές γνωρίζουν επίσης ότι οι ισραηλινοί εποικισμοί έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού πληθυσμού. Αυτό έχει τεκμηριωθεί εκτενώς από τα Ηνωμένα Έθνη και τους ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας και πολλών παλαιστινιακών και ισραηλινών οργανώσεων. Οποιαδήποτε βασική προκαταρκτική εκτίμηση των κινδύνων από τις εταιρείες θα αποκαλύψει ότι οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός ή με εποικισμούς θα συμβάλλει αναπόφευκτα στη διατήρηση μιας παράνομης κατάστασης, καθώς και ένα καθεστώς που προωθεί τις  διακρίσεις και καταπατάει βίαια τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Και οι τέσσερις εταιρείες ισχυρίζονται ότι λειτουργούν με υψηλές ηθικές αξίες και σεβασμό του κράτους δικαίου. Ωστόσο, κανένα από τα πρότυπα αυτά δεν φαίνεται να επηρεάζει τις αποφάσεις των εταιρειών σε σχέση με καταχωρίσεις στους εποικισμούς. Κατά τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με τους εποικισμούς, και οι τέσσερις εταιρείες συμβάλλουν και εκμεταλλεύονται τη διατήρηση, ανάπτυξη και επέκταση παράνομων εποικισμών, οι οποίοι συνιστούν εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς ποινικού δικαίου. Η διαφήμιση των ισραηλινών οικισμών στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη ως τουριστικό προορισμό έχει επίσης ως αποτέλεσμα την «ομαλοποίηση» και τη νομιμοποίηση στο κοινό, του τι αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο ως παράνομη κατάσταση.

Σε μια νέα έκθεση, Προορισμός: Κατοχή, η Διεθνής Αμνηστία καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες ψηφιακού τουρισμού συμβάλλουν στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενεργούν σε άμεση αντίθεση με τα δικά τους εταιρικά πρότυπα.

Ηγέτες της βιομηχανίας κάνουν καταχωρήσεις σε παράνομους εποικισμούς

Η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους κορυφαίες εταιρείες ψηφιακού τουρισμού συμμετέχουν στα σχέδια του Ισραήλ για την τόνωση του τουρισμού σε παράνομους εποικισμούς με την καταχώρηση εποικιστικών ιδιοκτησιών και αξιοθέατων.

                 Airbnb

Τον Νοέμβριο του 2018, η Airbnb ανακοίνωσε – αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμόσει – την κατάργηση ~ 200 καταχωρήσεων σε ισραηλινούς εποικισμούς στην «κατεχόμενη Δυτική Όχθη». Αλλά αυτή η δέσμευση δεν επεκτάθηκε στις 100 καταχωρίσεις της σε εποικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ακόμα και αν και αυτό είναι κατεχόμενο έδαφος.

  Booking.com

Η Booking.com είναι η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κράτησης καταλύματος στον κόσμο. Η Διεθνής Αμνηστία διαπίστωσε ότι η Booking.com απαριθμεί 45 ξενοδοχεία και ενοικιάσεις σε εποικισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

    Expedia

Η εταιρεία που έχει βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Expedia, είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια των ιστοσελίδων κράτησης καταλυμάτων Expedia.com και της Hotels.com. Οι εν λόγω χώροι απαριθμούν εννέα πάροχους διαμονής, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μεγάλων ξενοδοχείων, σε οικισμούς κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών , συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

TripAdvisor

Το TripAdvisor, που εδρεύει στις Η.Π.Α., ισχυρίζεται ότι έχει τη μεγαλύτερη σε επισκέψεις σχετική με ταξίδια ιστοσελίδα στον κόσμο. Η Διεθνής Αμνηστία διαπίστωσε ότι το TripAdvisor περιλαμβάνει περισσότερα από 70 διαφορετικά αξιοθέατα, εκδρομές, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε εποικισμούς των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΩΝ

Από το 1967, έχει υπάρξει κυβερνητική πολιτική του Ισραήλ για την προώθηση της δημιουργίας και της επέκτασης των ισραηλινών οικισμών στο κατεχόμενα εδάφη. Υπάρχουν σήμερα περίπου 250 εποικισμοί. Κάποιοι έχουν λιγότερους από 100 κατοίκους. Άλλοι, όπως το Ma’ale Adumim, που έχει πληθυσμό περίπου 37.000, είναι πόλεις με επαρκείς πόρους.

Τα περισσότερα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι οι ισραηλινοί εποικισμοί είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, παρά την ευρεία αναγνώριση της παράνομοτητας των εποικισμών, το Ισραήλ εξακολουθεί να παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και κατασκευάζει χιλιάδες νέες κατοικίες. Οι παλαιστίνιοι πολίτες εξακολουθούν να υφίστανται βίαιους εκτοπισμούς, κατάσχεση της γης και των φυσικών τους πόρων, κατεδάφιση των σπιτιών τους, των ιδιοκτησιών και των υποδομών τους και περιορισμούς στην κυκλοφορία τους. Αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σε ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο, στην εργασία, στη στέγαση, στην υγεία και στην εκπαίδευση και έχει σταματήσει σταδιακά την παλαιστινιακή οικονομία.

Μια ανεξάρτητη διερευνητική αποστολή, που έδωσε εντολή το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών να διερευνήσει τις επιπτώσεις των ισραηλινών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέφερε το 2013 σχετικά με το πώς μια σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων τόσο ισραηλινών όσο και ξένων εταιρειών συνεχίζει τους παράνομους εποικισμούς. Σύμφωνα με μια έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ (OHCHR) που δημοσιεύτηκε το 2018, οι τουριστικές δραστηριότητες «εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των εποικιστικών κοινοτήτων» και «συμβάλλουν στην κερδοφορία των εποικισμών».

Οι τουριστικές δραστηριότητες «εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των εποικιστικών κοινοτήτων» και «συμβάλλουν στην κερδοφορία των εποικισμών».

Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Ισραήλ παρέχει μια σειρά οικονομικών κινήτρων σε επιχειρήσεις που εργάζονται σε διάφορους τομείς, που λειτουργούν σε εποικισμούς ως μέρος της πολιτικής του για να βοηθήσει στη διατήρηση και επέκτασή τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Ισραήλ έχει αυξήσει την υποστήριξη της τουριστικής βιομηχανίας που συνδέεται με εποικισμούς τα τελευταία χρόνια.Έχει διαθέσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους για την ανάπτυξη τουριστικών αξιοθέατων και υποδομών.

Η πολιτική του Ισραήλ για την ανάπτυξη τουριστικής βιομηχανίας με έδρα και γύρω από τους εποικισμούς έρχεται καθώς η χώρα απολαμβάνει μια έκρηξη στους αριθμούς επισκεπτών. Το 2018, ήρθαν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες στο Ισραήλ – ένας αριθμός ρεκόρ. Αυτή η ανάπτυξη έχει φέρει οικονομικά οφέλη τόσο στο Ισραήλ όσο και στις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε Κατεχόμενα Εδάφη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες εισέρχονται επίσης στα κατεχόμενα εδάφη, θέλοντας να επισκεφτούν σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο Εθνικός Δρυμός του Δήμου του Ντέιβιντ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Νεκρά Θάλασσα. Ακόμη και οι μικρές αγροτικές συνοικίες λαμβάνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους για την ανάπτυξη τουριστικής βιομηχανίας στη Δυτική Όχθη. Οι ομάδες κατοίκων που υποστηρίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση υπογραμμίζουν τις ιστορικές συνδέσεις του εβραϊκού λαού με την περιοχή. Το Ισραήλ έχει κατασκευάσει πολλούς από τους εποικισμούς του κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους για να καταστήσει σαφή τη σχέση μεταξύ του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ και της εβραϊκής του ιστορίας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ υποβαθμίζει ή αγνοεί τη σημασία των μη Εβραϊκών περιόδων σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους.

Ο χαρακτηρισμός ορισμένων τοποθεσιών ως τουριστικών χρησιμοποιείται επίσης από την ισραηλινή κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την εξαγορά παλαιστινιακών γαιών και σπιτιών. Αυτό έχει οδηγήσει σε εξαναγκαστικές εκδιώξεις καθώς και περιορισμούς στην ικανότητα κατοίκων παλαιστινίων να εγκαταστήσουν ή να επεκτείνουν τα σπίτια τους ή να χρησιμοποιήσουν γη για γεωργικούς σκοπούς.

ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ TRIPADVISOR ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Το TripAdvisor αποτελεί το επίκεντρο αυτής της εκστρατείας λόγω της σχετικής σημασίας της εταιρείας για τον τουριστικό κλάδο στους ισραηλινούς εποικισμούς: Το TripAdvisor είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός ιστότοπος σε επισκέψεις από ξένους επισκέπτες στο Ισραήλ· και προωθεί τις περισσότερες καταχωρήσεις (τουλάχιστον 70) σε πολλούς εποικισμούς (27) από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ψηφιακού τουρισμού – με εξαίρεση την Airbnb, η οποία υποσχέθηκε τον Νοέμβριο του 2018 να καταργήσει τις περισσότερες από τις καταχωρήσεις της σε εποικισμούς.

 

Έχοντας καταχωρημένα περισσότερα από 70 διαφορετικά ακίνητα, δραστηριότητες και αξιοθέατα σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, το TripAdvisor ενισχύει την οικονομία των εποικισμών και συμβάλλει στην επέκταση του εποικισμού. Η προώθηση των εποικισμών ως τουριστικός προορισμός συμβάλλει στην «ομαλοποίηση» και την νομιμοποίησή τους στο κοινό.

Οι εποικισμοί είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – η δημιουργία τους αποτελεί έγκλημα πολέμου. Οι εποικισμοί βρίσκονται σε κλεμμένα παλαιστινιακά εδάφη. Δεν πρέπει να αποτελούν τουριστικούς προορισμούς!

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΩΝ

ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, στα οποία περιλαμβάνεται το Ισραήλ και οι κύριοι οικονομικοί εταίροι του, είναι υποχρεωμένοι να «εξασφαλίσουν τον σεβασμό» της Σύμβασης. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για την επιβολή της συμμόρφωσης μεταξύ εκείνων που υπάγονται στη δικαιοδοσία του κράτους. Το σχέδιο εποικισμού του Ισραήλ συνεπάγεται με σοβαρές παραβιάσεις των υποχρεωτικών κανόνων, οι οποίες δημιουργούν ορισμένες πρόσθετες υποχρεώσεις σε όλα τα κράτη.

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΡΟ

Εκτός από το σεβασμό των δικαιωμάτων των προστατευόμενων προσώπων σε καταστάσεις συγκρούσεων, τα τρίτα κράτη έχουν καθήκον να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από ενδεχόμενες καταχρήσεις από εταιρικούς φορείς στους οποίους ασκούν ρυθμιστικό έλεγχο.

Πολλοί φορείς των συνθηκών των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων η Επιτροπή Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επιβεβαίωσαν την εξωεδαφική υποχρέωση των κρατών να προλαμβάνουν και να αποκαθιστούν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώνονται εκτός της επικράτειάς τους λόγω των δραστηριοτήτων των επιχειρηματικών φορέων μπορεί να ασκεί έλεγχο. Οι κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα (κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών) εξετάζουν συγκεκριμένα τις επιπτώσεις των κρατικών δασμών σε σχέση με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις. Μεταξύ άλλων μέτρων, συνιστούν τα κράτη να εξασφαλίσουν ότι οι πολιτικές, η νομοθεσία, οι κανονισμοί και τα μέτρα επιβολής τους είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του κινδύνου εμπλοκής των επιχειρήσεων σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑΟι κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθιστούν σαφές ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αναφέρουν επίσης ότι οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να σέβονται όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα οπουδήποτε στον κόσμο και αν λειτουργούν. Η ευθύνη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτεί από τις εταιρείες να «αποφεύγουν να προκαλούν ή να συμβάλλουν σε αντίξοες επιπτώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω των δικών τους δραστηριοτήτων και να αντιμετωπίζουν τέτοιες επιπτώσεις όταν συμβαίνουν». Εάν μια εταιρεία διαπιστώσει ότι προκαλεί ή συμβάλλει σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι δεν μπορεί να αποτρέψει αυτό, η μόνη δυνατή πορεία δράσης είναι η συνεχίσει τη σχετική δραστηριότητα.

Οι Προτάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να αναλάβουν δράση για να ρυθμίσουν τις εταιρείες ή δραστηριότητες πάνω στις οποίες έχουν έλεγχο, προκειμένου να εμποδίσουν την τροφοδότηση της οικονομίας των εποικισμών και με τον τρόπο αυτό, να σταματήσουν να στηρίζουν την παράνομη επιχείρηση εποικισμού του Ισραήλ. Εάν δεν το κάνουν και απλώς συνεχίζουν να παρακολουθούν, τους κάνει συνένοχους σε αυτήν την επιχείρηση. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο των τουριστικών δραστηριοτήτων που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν ρυθμιστικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι εταιρείες ψηφιακού τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Airbnb, Booking.com, Expedia και TripAdvisor, δεν συνεργάζονται με ισραηλινούς εποίκους και δεν προωθούν τις τουριστικές υπηρεσίες των εποίκων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Για να συμμορφωθούν με τις ευθύνες τους για την τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Airbnb, Booking.com, Expedia και TripAdvisor πρέπει να σταματήσουν να καταχωρούν τουριστικά καταλύματα, δραστηριότητες και αξιοθέατα σε εποικισμούς ή που διευθύνονται από εποίκους στο Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Ρωσία θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των «ασταμάτητων» βαλλιστικών πυραύλων Oreshnik

Τρόμος στον πλανήτη επικρατεί μετά την κλιμάκωση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, καθώς η Μόσχα απάντησε στα…

6 hours ago

Αιχμές Καραμανλή κατά της διαγραφής Σαμαρά: Η άλλη γνώμη δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα – Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας

Θέση εμμέσως εναντίον της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, χωρίς να τον κατονομάζει,…

6 hours ago

Η «επιστροφή» του ΠΑΣΟΚ

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της…

6 hours ago

Με δράσεις σε Ηράκλειο, Αρχάνες και Χανιά ολοκληρώνονται στην Κρήτη οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται…

6 hours ago

Κουτσούμπας στην συνάντηση με τον ΓΓ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης: «Εμείς θεωρούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη γενοκτονία»

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα 22/11, στον Περισσό,…

6 hours ago

Όπως με τον Ανδρουλάκη, θα δώσει η Κρήτη την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη από την 1η Κυριακή;

Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…

11 hours ago

This website uses cookies.