ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Έβρο: Τα σύνορα έχουν αλλάξει από το 1926 γιατί άλλαξε η κοίτη του ποταμού – Ζητάμε διαπραγματεύσεις – Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας

Την δική του εκδοχή για το ζήτημα που έχει ανακύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ποταμό Έβρο, που αποτελεί το φυσικό ελληνοτουρκικό σύνορο, δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στον απόηχο του ελληνικού διαβήματος διαμαρτυρίας, το ΥΠΕΞ της γείτονος αναφέρει ότι τα σύνορα έχουν αλλάξει από το 1926 γιατί έχει αλλάξει η κοίτη του ποταμού Έβρου, και ως εκ τούτου κάθε ενέργειας, από ελληνικής πλευράς, για τοποθέτηση συρματοπλέγματος στην περιοχή πρέπει να προηγηθεί διαπραγμάτευση τεχνικών κλιμακίων για τον ακριβή καθορισμό του συνόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα στις 15 Απριλίου 2020 ενημέρωσε το υπουργείο μας ότι θα υψώσει συρματόπλεγμα στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στην περιοχή των Φερών.

Μετά τον απαραίτητο συντονισμό των αρμόδιων οργάνων μας, το υπουργείο μας επέδωσε νότα στην Ελλάδα στις 11 Μαΐου 2020, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να μοιραστεί τις συντεταγμένες της περιοχής όπου θα γινόταν το έργο και να υπάρξει συνάντηση μίας επιτροπής στα σύνορα.

Ενημερώσαμε παράλληλα την Ελλάδα ότι δεδομένου ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου, o οποίος αποτελεί παράλληλα το συμπεφωνημένο σύνορό μας με την Ελλάδα, έχει αλλάξει σημαντικά για φυσικούς και τεχνητούς λόγους από το 1926, όταν καθορίστηκε το όριο και δεν υπάρχουν ακριβείς συντεταγμένες μεταξύ των δύο χωρών σε αυτήν την περιοχή των συνόρων, να μην ξεκινήσει το έργο αν δεν υπάρξει πρώτα ένας τεχνικός συντονισμός μεταξύ αρμοδίων επιτροπών των δύο χωρών.

Παρά τις προειδοποιήσεις μας και προτάσεις για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε εργασίες κατασκευής στις 13 Μαΐου 2020, παραβιάζοντας τα συμπεφωνημένα χερσαία σύνορά μας. Αυτή η παραβίαση αποτράπηκε αμέσως από τις αρμόδιες αρχές μας, που έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα.

Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ τεχνικών επιτροπών των δύο χωρών.

Δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο στα σύνορά μας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

1.237 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη – Διπλασιασμός μέσα σε ένα χρόνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…

2 hours ago

Ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: 2.000 θάνατοι από πολυανθεκτικά μικρόβια – Μεγάλος κίνδυνος νέας πανδημίας αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών

Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…

2 hours ago

Διπλωματικός συναγερμός στη «σκιά» του Oreshnik και φόβοι για νέα κλιμάκωση μετά τα σενάρια για αποστολή Γαλλικών και Αγγλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…

2 hours ago

Γάζα: Στους 44.235 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Κόλαση» η κατάσταση για τους άμαχους

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…

3 hours ago

Υπόθεση Πελικό: Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στον σύζυγό της – 20 χρόνια κάθειρξη

Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…

3 hours ago

Η απίστευτη αιτία που οι Millennials και οι νέοι της Γενιάς Ζ αρρωσταίνουν τόσο συχνά

Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…

3 hours ago

This website uses cookies.