ΤΟΠΙΚΑ

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη διαμαρτυρία του για την… πονηρή χορηγία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στη συναυλία που διοργάνωνε η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στη Μονή Αρκαδίου πήρε μεγάλες διαστάσεις (με τη βοήθεια και της «Εφ.Συν.» αλλά και λίγων τοπικών ΜΜΕ της Κρήτης) και οι αντιδράσεις έπιασαν τόπο.

Ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ανακοίνωσε την ακύρωση της συναυλίας, που θα γινόταν με αφορμή τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης σε έναν τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό για το νησί.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Σταύρος Ξαρχάκος αναφέρει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την πρόσκληση στη συναυλία αυτή για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει , αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτής. Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν».

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ είχε καταγγείλει πως η μεγάλη χορηγία της ΤΕΡΝΑ ερχόταν τη στιγμή που κορυφώνονται οι αντιδράσεις για μια σειρά από σχεδιαζόμενες επενδύσεις της στο νησί, με γιγάντιες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, ενώ κάποιες από αυτές σχεδιάζονται σε απόσταση αναπνοής από την ίδια τη Μονή Αρκαδίου.

«Η Μονή επιχειρεί, με το κύρος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στον Θεό και τον λαό, να φέρει τη “γενναιόδωρη” ΤΕΡΝΑ κοντά στον λαό» έλεγαν οι εκπρόσωποι του συντονιστικού στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» πριν από δύο μέρες ενώ σε ερωτήσεις μας ο μητροπολίτης Πρόδρομος αδυνατούσε να εξηγήσει πώς εμφανίζεται η μητρόπολη ως διοργανώτρια, λέγοντας πως κάποιος άλλος (χωρίς να θυμάται ποιος) του έστειλε έγγραφο ζητώντας την παραχώρηση της Μονής Αρκαδίου.

Εμμέσως πάντως εκθέτει τον μητροπολίτη ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος αφού αυτόν ευχαριστεί για την πρόσκληση τονίζοντας μάλιστα ότι ποτέ δεν τον ενημέρωσε για τις αντιδράσεις που υπήρχαν σε τοπικό επίπεδο.

Ο μητροπολίτης πάντως προσπαθούσε όλες αυτές τις μέρες να βάλει διακριτικά στο κάδρο εκείνους που μάλλον είχαν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στη διοργάνωση και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τόσο την εκκλησία όσο και τον Σταύρο Ξαρχάκο. Και εδώ θα χρειάζονταν απαντήσεις από έναν άλλο Σταύρο, τον Αρναουτάκη καθώς όλο το event τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε «γραφείο εξυπηρέτησης επενδυτών», όπως εύστοχα την έχει καταγγείλει το περιβαλλοντικό κίνημα του νησιού.

Σε σημερινή λιτή του ανακοίνωση, το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αναφέρει: 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ . Δεν τον είχαν ενημερώσει για την χορηγία της ΤΕΡΝΑ!
Από το συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ του απευθύνουμε με σεβασμό το πιο μεγάλο ευχαριστώ !

efsyn.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά της Κερατέας, όπως φαίνεται και στη…

7 hours ago

SOS Τροχαία εγκλήματα: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Θλίψη και οργή εκφράζει ο Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της…

7 hours ago

Συνέλευση για το Μαρκοπούλου από τον σύλλογο «Γειτονιά του ΑηΓιάννη»

Σε ανοιχτή συνέλευση για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου καλεί αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 8…

8 hours ago

Με μεγάλη προσέλευση οι κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι Γάλλοι ψηφοφόροι για τις πρόωρες εκλογές της…

9 hours ago

Προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων καλούνται υποχρεωτικά για πρώτη φορά φέτος να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον καθαρισμό του…

9 hours ago

Το θαύμα των κρεμαστών κήπων… πολυαιθυλενίου της Βαβυλώνας  στα Χανιά!!

Του Μανόλη Καπετανάκη* Τι έλειπε από τη Μαριορή, όπως είπε κάποτε και ο Κωλέττης; Μα…

9 hours ago

This website uses cookies.