ΕΛΛΑΔΑ

“Το απολαμβάναμε”: Γνώριζαν οι γείτονες για τους γονείς – κτήνη στη Λέρο όμως δε μιλούσαν… – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο στη Λέρο, όπου ο πατέρας φέρεται να ομολόγησε ότι βίαζε τα ανήλικα παιδιά του με συμμετοχή και της μητέρας τους.

Επί τέσσερα χρόνια οι δύο γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν  γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν το άτυχο κορίτσι επισκέφθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία το νοσοκομείο του νησιού, ενώ εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό, αποκάλυψε το τι περνούσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα τους τοίχους ενός σπιτιού στην περιοχή Πλάκα της Λέρου.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, οι λεπτομέρειες των όσων συνέβαιναν στο σπίτι σόκαραν ακόμη και τον υπαστυνόμο υποδιοικητή του Α.Τ. Λέρου, που κατάφερε να ξεσκεπάσει το ένοχο μυστικό, αποκαλύπτοντας όσα έχουν υποστεί ένα 14χρονο κορίτσι και ο 8χρονος αδερφός της από τους ίδιους τους γονείς τους.

Επί 4 χρόνια, λοιπόν, οι δύο γονείς στη Λέρο κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι, «δραπετεύοντας» από την κόλαση που ζούσαν τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γείτονες γνώριζαν τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν στο σπίτι τόσα χρόνια, αλλά δεν μιλούσε. Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι πήγε με ακατάσχετη αιμορραγία και βαριά κατάθλιψη στο Νοσοκομείο του νησιού και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής το σατανικό ζευγάρι συγκλονίζουν αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς: «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Από τα τέσσερα παιδιά ο 27χρονος γιος δεν άντεξε τους ξυλοδαρμούς και έφυγε από το σπίτι, ενώ ο 24χρονος γιος με το 13,5 ετών κορίτσι κακοποιούνταν και σεξουαλικά. Ενώ αρκετό ξύλο φαίνεται πως είχε φάει από τους δυο γονείς και ο 8χρονος γιος τους.

Το κορίτσι μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή Πλάκα του νησιού Λέρου. Στην ολονυχτία ανάκριση των δύο γονέων, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ο πατέρας ομολόγησε τις κτηνωδίες που έκανε εκείνος και η γυναίκα του εις βάρος των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παιδιά έπεφταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν. Να σημειωθεί πως παρ΄όλο που θεωρείται ότι πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, η αρρωστημένη κατάσταση διαρκούσε χρόνια και θύματά της φέρονται να έχουν πέσει και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Τα δύο ανήλικα παιδιά έχει αναλάβει η θεία τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι είναι σε κατάσταση σοκ, καθώς κάθεται σε έναν καναπέ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, ανέφερε ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και -όπως είπε- «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» είπε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε άγχος, το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα, χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας.

Οι γονείς σήμερα Τρίτη οδηγούνται στον εισαγγελέα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ametric Festival 2024: Για τρίτη χρονιά στην Παλιά Πόλη Χανίων

Η ομάδα του OCD Project και η experimental δισκογραφική εταιρία Coherent States, διοργανώνουν για τρίτη…

54 mins ago

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της Κ. Σπυριδάκη για τα μικροβιολογικά εργαστήρια και το χαράτσι στους ασφαλισμένους ανά παραπεμπτικό

Ερώτηση κατέθεσε προς το Υπουργείο Υγείας η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, αναφορικά με το μη…

1 hour ago

Σύλληψη Χανιώτη για ενδοοικογενειακή βία – Κατασχέθηκαν όπλα και φυσίγγια

Χειροπέδες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 33χρονης συζύγου του πέρασαν αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων και του Α.Τ. Χανίων…

1 hour ago

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής…

1 hour ago

Παιδοψυχιατρική Κλινική: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού…

1 hour ago

“Έβρασε” η Κρήτη – Στις Βουκολιές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς!

Παρά λίγο... 45 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο σήμερα στις Βουκολιές Χανίων, και 43,7 στην περιοχή των Αγίων…

1 hour ago

This website uses cookies.