Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Το Δίκτυο για τα Πολιτική και Κοινωνικά Δικαιώματα για τη δολοφονική επίθεση στα Χανιά στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα σχετικά με τη δολοφονική επίθεση απο φασίστες στα Χανιά, κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος και μαχόμενου υγειονομικού στην υπεράσπιση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση απο φασίστες στα Χανιά, κατά του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος και μαχόμενου υγειονομικού στην υπεράσπιση ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Μας εξοργίζει ιδιαίτερα η προσπάθεια να παρουσιαστεί η απόπειρα δολοφονίας ως απλή συμπλοκή και μεμονωμένο ατυχές περιστατικό την στιγμή που τόσο οι μαρτυρίες όσο και τα βίντεο δείχνουν καθαρή οργανωμένη εν ψυχρώ επίθεση με στυλιάρια απο πίσω και η γνωμάτευση των γιατρών μιλά για υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Ο Δημήτρης υπήρξε τυχερός και επέζησε.

Παρόμοιου τύπου χτυπήματα στο παρελθόν οδήγησαν στο θάνατο (Λαμπράκης, Τεμπονέρας) ή σε επείγον χειρουργείο και πολύμηνες νοσηλείες (Κουσουρής). Τρεις απο τους δράστες που συνελήφθησαν κατηγορούνται για απλή σωματική βλάβη και αφέθησαν ήδη ελεύθεροι!!.Μπροστά και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης απο την τοπική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι προκλητική και πάρα πολύ ανησυχητική για το μέλλον των δικαιωμάτων και των πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών στην Ελλάδα.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε προοδευτική κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα να εντείνουμε τη δράση μας για την απομόνωση και τελική εξάλειψη της φασιστικής απειλής.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση στα Χανιά.

Να σταματήσουμε τώρα την δολοφονική δράση κάθε λογής φασιστοειδών.
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά  όλοι οι δράστες της επίθεσης στον Δημήτρη Μακρέα. Καμιά ανοχή στους απόγονους των Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς ένα ανήλικο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο…

20 hours ago

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των βασικών δημογραφικών δεικτών καθιστώντας μαραθώνιο δεκαετιών την απόσυρση…

21 hours ago

Πώς θα πάρουν σύνταξη όσοι χρωστούν πάνω από 30.000 ευρώ – Η απόφαση του ΣτΕ

Απόφαση σταθμός από το Σ.τ.Ε ανοίγει το δρόμο για να παίρνουν τη σύνταξη των ανασφαλίστων…

21 hours ago

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Έλληνα ροκ μουσικού, Αντώνη Τουρκογιώργη, ο…

21 hours ago

Χανιά: Τουρίστρια στραμπούληξε το πόδι της σε φαράγγι – Επιχείρηση διάσωσης

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στα Χανιά, όταν μια 26χρονη Καναδή κάλεσε…

21 hours ago

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έριξε “μαύρο” στο Al Jazeera – Έφοδος στα γραφεία του

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να…

21 hours ago

This website uses cookies.