Το ΕΚΗ “απέναντι” στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο.Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού! Σπεύδει να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, υπό τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών και της Τρόικας.

Είναι απαράδεκτο κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου, που μέχρι σήμερα αποτελούν, ουσιαστικά, δημιουργήματα του Ελληνικού λαού να ξεπουλιούνται σε κερδοσκόπους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των Ελλήνων πολιτών, την αποδυνάμωση του κόσμου της εργασίας, την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, τη διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ενώ μένουν στο απυρόβλητο οι απατεώνες , οι φοροκλέπτες και οι κλέφτες. Καμία δήμευση όλων αυτών που έκλεψαν τον Ελληνικών λαό δεν έχει γίνει.

Η Ελληνική κοινωνία, ένα χρόνο και πλέον μετά την υπογραφή του Μνημονίου, βλέπει τις θυσίες της όχι μόνο να μην πιάνουν τόπο, αλλά να δημιουργούνται νέα κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα. Η «τρύπα» στα έσοδα μαρτυρά τις παλινωδίες της εισοδηματικής πολιτικής. Η κοινωνική ασφυξία εντείνεται, με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, την ώρα που η τοκογλυφία ανθεί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων και η ενότητα όλων των εργαζομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση και την ανατροπή νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την υιοθέτηση μιας δίκαιης πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και συνολικά τους εργαζόμενους, μια πολιτική που θα αποκρούει τις λογικές των αεριτζήδων κερδοσκόπων των «αγορών».

Μαζικά μέσα από τα συνδικάτα μας, απαντούμε όχι στις πολιτικές που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο.

Διεκδικούμε, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, να κλέβει το μέλλον μας και να ποδοπατάει την αξιοπρέπεια μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. Η

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.…

60 mins ago

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Δημοτικού Περιφερειακού…

1 hour ago

Ο Στ. Γκίκας στο Ηράκλειο για τη Διεθνή Ναυτιλιακή Συνάντηση των λιμένων της Μεσογείου

Την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, θα επισκεφθεί την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου…

1 hour ago

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης πραγματοποιήθηκε χθες…

1 hour ago

Κρήτη: Έπαθε ανακοπή μέσα σε ταξί καθ’ οδόν στο νοσοκομείο

Μία παρολίγον τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι σε κεντρικότατο δρόμο του Ηρακλείου όταν…

1 hour ago

Ιερέας κλείδωσε τη 19χρονη κόρη του σε καμπαναριό επειδή δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής της

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση κακοποίησης 19χρονης κοπέλας από τον ίδιο της τον…

1 hour ago

This website uses cookies.