ΚΟΣΜΟΣ

Το Κίεβο τα βάζει και με τη Διεθνή Αμνηστία – Οργή για έκθεση της ΜΚΟ για τη χρήση των αμάχων ως ασπίδες

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμπα δήλωσε σήμερα εξοργισμένος από τις «άδικες» κατηγορίες της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κατηγόρησε το Κίεβο ότι θέτει σε κίνδυνο άμαχους στον πόλεμο με τη Μόσχα.

«Είμαι εξοργισμένος όπως ακριβώς και εσείς από την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Τη θεωρώ άδικη», σχολίασε ο Κούλεμπα σε βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

Στην έκθεση αυτή που δημοσιεύτηκε σήμερα έπειτα από έρευνα τεσσάρων μηνών, η ΜΚΟ κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις μέσα σε σχολεία και νοσοκομεία και ότι εξαπολύει επιθέσεις από κατοικημένες περιοχές, μια τακτική που παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ο Κούλεμπα κατηγόρησε με τη σειρά του τη Διεθνή Αμνηστία για «λανθασμένη ισορροπία μεταξύ του καταπιεστή και του θύματος, μεταξύ της χώρας που καταστρέφει χιλιάδες αμάχους, πόλεις, εδάφη και της χώρας που απελπισμένα αντιστέκεται».

«Σταματήστε να δημιουργείτε αυτήν την ψεύτικη πραγματικότητα, όπου όλος ο κόσμος είναι λίγο ένοχος για κάτι και αρχίστε να αναφέρετε συστηματικά την αλήθεια γι’ αυτό που η Ρωσία αντιπροσωπεύει πράγματι σήμερα», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ είχε δηλώσει ότι «η ζωή των ανθρώπων» είναι «η προτεραιότητα» και ότι οι κάτοικοι των πόλεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Ο Ποντολιάκ κατηγόρησε τη Διεθνή Αμνηστία ότι μετέχει σε «εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» εξυπηρετώντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα – Υπό κράτηση και έρευνα οι γονείς, φέρονται να το δολοφόνησαν

Φρίκη στη Βραυρώνα καθώς βρέφος φέρεται να δολοφονήθηκε από τους γονείς του. Συνελήφθησαν και οι…

23 mins ago

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου

Λίγα 24ωρα απομένουν για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα και τη…

26 mins ago

Σητεία: Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούν σήμερα, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και γνωστοί, τον Φοίβο Ιωαννίδη. Στέλεχος του…

27 mins ago

Ηράκλειο: «Οι νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν να φροντίζουν τους ασθενείς και το κάνουν οι συγγενείς τους»

Με πολλά προβλήματα, υποστελέχωση και υπερεργασία, τιμάται η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή την Δευτέρα. Ωστόσο, οι νοσηλευτές, αντί…

28 mins ago

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα βίντεο για την ΕΔΕ – Με τάσεις αυτοκτονίας η μητέρα της Κυριακής

Νέα βίντεο ντοκουμέντο είδαν το φως της δημοσιότητας και δίνουν νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία…

31 mins ago

Αποκάλυψη: Ολόκληρη η μήνυση Βαρουφάκη στο γερμανικό κράτος για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα

Τη μήνυση που υπέβαλε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά του γερμανικού κράτους για την απόφασή…

1 hour ago

This website uses cookies.