Σε φυσικά αίτια αποδίδεται τελικώς ο θάνατος του Σήφη του κροκόδειλου στην Κρήτη, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, που συστάθηκε για την παγίδευσή του. Ο θάνατος του, ήρθε λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στις οποίες κλήθηκε να επιβιώσει.
Πάντως, είναι γεγονός ότι κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει ώστε να εγκλωβιστεί δεν είχαν αποτέλεσμα εξαιτίας και παρέμβασης κατοίκων της περιοχής.
Αυτοί οι κάτοικοι που στο «άγγελμα» της δυσάρεστης είδησης χθες το πρωί πήγαν στο φράγμα για να δουν τον «Σήφη» αλλά δεν πρόλαβαν καθώς ήδη είχε ταφεί από τους υπευθύνους του φράγματος και τους ειδικούς που τον εξέτασαν για τα αίτια του θανάτου.
Τον θεωρούσαν «θείο» δώρο για την περιοχή τους καθώς η φήμη του έφερνε επισκέπτες-τουρίστες στα χωριά και είχαν «ανοίξει» δουλειές, ταβέρνες κ.ά. Πολλοί κάτοικοι μέχρι πρόσφατα γύρω από το χιονισμένο φράγμα έπαιζαν χιονοπόλεμο και όλοι καρτερούσαν να περάσει ο δύσκολος χειμώνας ώστε τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι να αποτελέσει τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
«Πραγματικά υπάρχει μεγάλη θλίψη σε όλη την περιοχή για τον θάνατο του Σήφη και σκεφτόμαστε να του κάνουμε κόλλυβα όπως του πήγαμε δώρα το προηγούμενο διάστημα γιατί τον θεωρούσαμε ως δικό μας και ως “θείο” δώρο για την περιοχή μας», δήλωσε στο «Εθνος» η Ασημένια Ιερωνυμάκη, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βολιώνων.
Η είδηση έχει από τη Δευτέρα, κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ φαίνεται πως κάποιοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να τιμήσουν τη μνήμη του, με ένα πρωτότυπο… κηδειόχαρτο. Ο κροκόδειλος που βρέθηκε νεκρός στο Φράγμα των Ποταμών, απομακρύνθηκε από την περιοχή, ενώ θα ταφεί υγειονομικά.
Ήδη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας έχει ζητήσει τα οστά του, για ερευνητικούς σκοπούς, ενώ το κηδειόχαρτο που κυκλοφόρησε στα social media, αναφέρει πως το σώμα του θα ταριχευθεί για να εκτεθεί στο εν λόγω Μουσείο.
Ανήκε στην οικογένεια του Νείλου
Ο «Σήφης» ανήκε στην οικογένεια των κροκοδείλων του Νείλου και ρίχτηκε στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο από κάποιον πολίτη που ήθελε προφανώς να τον ξεφορτωθεί και τον διατηρούσε σε ενυδρείο. Ο κροκόδειλος του Νείλου, σύμφωνα με τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Π. Λυμπεράκη, εξαπλώνεται ως κατανομή σε όλη την Αφρική σε μεγάλους πληθυσμούς και ζει πλέον των 70 χρόνων! Είναι ερπετά με αμφίβιες συνήθειες και με χαρακτηρίστηκα τους τα δυνατά σαγόνια, ότι κολυμπούν πολύ γρήγορα και ότι μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους έως 2 ώρες!
Οι κροκόδειλοι του Νείλου όταν ενηλικιωθούν μπορούν να φτάσουν στο μήκος τα 5 μέτρα και σε βάρος τα 225 κιλά. Είναι κυνηγημένο είδος για το εκλεκτό δέρμα και κρέας τους και σε περιοχές όπου αναπτύσσεται ανθρώπινη δραστηριότητα. Ωστόσο, ο κ. Λυμπεράκης παρατηρεί ότι σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις ανθεί το εμπόριο των άγριων ζώων και εν προκειμένω των κροκοδείλων.
Με πληροφορίες από ethnos.gr
Σε απάντηση των ισχυρισμών της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου κα Μαρίας Λιονή και της ανακοίνωσης που εξέδωσε…
«Ναι τυχαίνει να πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό. Αυτή είναι…
Δύο περιστατικά μαζικής άφιξης μεταναστών σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στα νότια παράλια της Κρήτης, προκαλώντας…
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε χωριό του Αποκόρωνα Χανίων, αποκαλύπτοντας ένα…
Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη των 4 κατηγορούμενων, μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, για τον θάνατο…
«Τα άκουσαν» Ντόναλτ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς για την αντιμεταναστευτική τους ατζέντα και τη στάση τους απέναντι στους…
This website uses cookies.