ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΚΕ βλέπει προσπάθεια «ανακαίνισης» της σοσιαλδημοκρατίας με γαλλική πατέντα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για «επανάληψη του ίδιου έργου» και «ανακαίνιση της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας», που στο όνομα της δημοκρατίας και του «μικρότερου κακού» θα τροφοδοτήσει «έναν νέο κύκλο απογοητεύσεων και συντηρητικοποίησης».

Το ΚΚΕ βλέπει στη «δαιμονοποίηση» της Λεπέν από αστικά κέντρα εξουσίας όχι κάποια αντίθεση επί της ουσίας, αλλά προσπάθεια «ξεπλύματος» της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία κυβέρνησε επί δεκαετίες υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Παράλληλα, χαρακτηρίζει συλλήβδην το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «σοσιαλδημοκρατία», παρά το ότι ο έχων πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότησή του Ζαν Λυκ Μελανσόν της Ανυπότακτης Γαλλίας χαρακτηρίζεται «ακροαριστερός».

«Δεν είναι τυχαίο», είπε στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας, «ότι όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε Γαλλία και Ελλάδα, με προκλητική σκοπιμότητα βαφτίζουν “Αριστερά” το βασικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας (“Νέο Λαϊκό Μέτωπο”), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εκκωφαντική σιωπή στον διαχρονικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας για τη σταθερότητα και υπεράσπιση του βάρβαρου και σάπιου συστήματος». Κάνοντας λόγο για «ηθελημένη συσκότιση της πραγματικότητας» πρόσθεσε πως «η κυρίαρχη αστική αντιμετώπιση της Λεπέν δεν αφορούσε ούτε στόχευε τόσο στην ουσία της πολιτικής της γραμμής όσο τις προσπάθειες ανακαίνισης μιας χρεοκοπημένηςσοσιαλδημοκρατίας».

«Η σοσιαλδημοκρατία έχει αποδείξει ιστορικά τις ικανότητές της στην εξουδετέρωση του όποιου ριζοσπαστισμού και στην ενσωμάτωση στην κυρίαρχη πολιτική» αναφέρει ο «Ριζοσπάστης» της Τρίτης στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του. «Με τέτοιους όρους σκέφτεται η άρχουσα τάξη σε κάθε χώρα, όπως και στη Γαλλία, ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο που βγήκε στην επιφάνεια η οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, και μάλιστα με πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική» προσθέτει. Και επισημαίνει πως για τους ίδιους λόγους, το αποτέλεσμα της κάλπης στη Γαλλία αξιοποιείται ως «παράδειγμα» και στην Ελλάδα, «σε μια φάση που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες για την αναμόρφωση της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή των δυνάμεων που έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει όλα τα μνημόνια, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο τσάκισμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων αλλά και στη βαθιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.».

Πολιτικά, λοιπόν, το ΚΚΕ απορρίπτει τη λογική των πολιτικών μετώπων και ομνύει στο κίνημα το οποίο αντιλαμβάνεται ως «μονόδρομο». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ: «Η ανασύνταξη του κινήματος στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να γεννήσει ελπίδες για τους λαούς και να φράξει πραγματικά τον δρόμο στις αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις, ως μια ακόμα εφεδρεία του συστήματος».

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

6 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.