Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Το «παράλογο» μακελειό και η ευθύνη… της Δύσης

Γράφει ο Βαγγέλης Πάλλας
Δημοσιογράφος I.J.F.

 

Η συμπάθειά μας στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες είναι αυτονόητη. Όμως η βία είναι ακόμη εδώ και παραμένει ως φαινόμενο που

κάπου αποσκοπεί. Ο φόβος είναι το όνομα του παιχνιδιού.

Άνθρωποι τυφλωμένοι από θρησκευτικό φονταμενταλισμό, γεννημένοι και μορφωμένοι στην Ευρώπη καταφεύγουν στα πιο φρικτά γεγονότα, όπως οι εκτελέσεις αθώων πολιτών.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Τζιχανιστών (όχι των μουσουλμάνων) εμφανίζονται σαν αινίγματα που πρέπει να λυθούν. Πριν μερικά χρόνια εμφανίστηκαν μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους στην Ν. Υόρκη, και συνεχίστηκαν με την εμφάνιση του ISIS, που αφού τρομοκράτησε με το δημοσιοποιημένο βίντεο, άρχισε να σκορπά τον τρόμο και τον θάνατο στην καρδιά της Ευρώπης.

Διάφοροι “ειδήμονες” προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, πως θα αντιμετωπιστεί ο ISIS. Φοβούνται για το μέλλον της Ευρώπης. Σίγουρα το παράλογο μακελειό στις Βρυξέλλες, όπως και το αντίστοιχο στο Παρίσι, θα “νομιμοποιήσει” τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις καθώς στο εσωτερικό των κρατών θα επιβληθούν σκληρά στρατιωτικά και αστυνομικά μέτρα.

Η τρομοκρατία κρίνεται από τα ίδια τα αποτελέσματά της, να δούμε όμως ποιόν ευνοούν. Για να κατανοήσουμε ποιός ασκεί την τρομοκρατία και πως τη χρησιμοποιεί. Η Ε.Ε. με την ανικανότητά της να διαχειρισθεί την τρομοκρατία, αναλαμβάνει να συντονίσει την άμυνά της. Και στο όνομα αυτής της αποστολής απαιτεί απ’ όλους τους υποτελείς της, ένα κομμάτι από την ελευθερία τους, δυναμώνοντας τον αστυνομικό έλεγχο πάνω σε όλους τους πληθυσμούς.

Ταξικά συμφέροντα, καπιταλιστικοί ανταγωνισμοί, πολεμικές συγκρούσεις με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, εμφανίζονται στο θολό τοπίο της τρομοκρατίας που έχει αιτίες που οφείλεται ή στο DNA ή στον πολιτισμό και την θρησκεία των μουσουλμανικών πληθυσμών.

Δυστυχώς για την ώρα, ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν τις τραγικές επιλογές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι έχουν αιτία. Η αιτία είναι οι πολεμικές επεμβάσεις και η διάλυση ολόκληρων χωρών από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους συμμάχους τους. Οι δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες ήταν Βέλγοι πολίτες. Στο Παρίσι ήταν Γάλλοι και Βέλγοι πολίτες, ενώ στο Λονδίνο ήταν Βρετανοί πολίτες. Οι Βέλγοι είναι φιλήσυχοι, δεν πειράζουν κανένα αλλά έχουν στη χώρα τους την έδρα της Ε.Ε. και την έδρα του ΝΑΤΟ.
“Ζούμε σ’ ένα σύστημα ανήθικο, αφύσικο και παραπλανητικό […] για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία του κόσμου, είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη της συνεργασίας των λαών σ’ ένα παγκόσμιο κίνημα, το οποίο θα φέρει την αλλαγή […] δεν αρκεί, απλώς, να θέλουμε μια άλλη ζωή, πρέπει να την κατακτήσουμε” Χρόνης Μίσσιος

Μπορεί οι ευρωπαίοι πολίτες να ζουν τη ζωή τους σε ειρήνη, αλλά εξαιτίας των κυβερνήσεών τους εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι ζουν μια κόλαση για πάρα πολλά χρόνια. Σε καμιά περίπτωση η τρομοκρατία δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για ξενοφοβικές εμφανίσεις. Η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της στους πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν για να μην πέσουν θύματα των φανατικών Ισλαμιστών…”Μα είναι μουσουλμάνοι”

Δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι Τζιχανιστές, αυτό είναι το λάθος της Δύσης, προσπαθεί να τους ταυτίσει με τον ISIS, αν και γνωρίζουν πως μόνο το 1% των μουσουλμάνων βλέπει θετικά το ISIS. Οι ενοχές της Ε.Ε. είναι που τους κάνουν να κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Βέβαια, αν κάποιος θέλει να πιστεύει πως οι άνθρωποι ανατινάζονται στις ευρωπαϊκές χώρες μόνο ότι ζηλεύουν τον δυτικό τρόπο ζωής, ας συνεχίσει να το πιστεύει.

Αυτό το αστικό κράτος θ’ αναγκασθεί να πετάξει τη δημοκρατική του μάσκα. Οι εστίες όσο θα υπάρχουν επεμβάσεις στον αραβόφωνο κόσμο, η τρομοκρατία δεν θα τελειώσει, αλλά θα αυξάνεται ποσοτικά και ποιοτικά.

Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια των ευρωπαϊκών κοινωνιών θα εμπεδωθεί, μόνο αν σταματήσουν οι νεοαποικιοκρατικές πρακτικές και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Για αυτό πρέπει όλοι μας, να αποτρέψουμε τις παραπάνω ενέργειες.

"google ad"

Ευάγγελος Πάλλας

Ο Ευάγγελος Πάλλας είναι δημοσιογράφος ΙFJ. Ασχολείται κυρίως με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις, και συγκεντρώνει ειδήσεις για ιστορικά θέματα - μνήμης, μειονότητες, roma, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, ιατρικά θέματα. Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πάλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να σκέφτεται, να μιλά, να αντιδρά, με τούτα τα όπλα πορεύεται στη ζωή. Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Recent Posts

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, το ζήτημα “Ευρώπη” απασχολεί έντονα…

1 hour ago

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του διαγωνισμού για την μετατροπή του κτιρίου…

1 hour ago

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

2 hours ago

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

2 hours ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

2 hours ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

2 hours ago

This website uses cookies.