ΕΛΛΑΔΑ

Το παρασκήνιο της συνέντευξης της Ιωάννας από τον Θεοδωράκη: «Μήνες γυρισμάτων, για κάθε ένα λεπτό υπάρχουν 10 ώρες κινηματογράφησης»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε το παρασκήνιο από την συγκλονιστική εκπομπή με την Ιωάννα Παλιοσπύρου στους «Πρωταγωνιστές».
Συγκλόνισε, καθήλωσε και ενέπνευσε… Έδωσε δύναμη από την τεράστια δύναμή της, ηρεμία, ομορφιά και αγάπη. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου «αποκαλύφθηκε» στους «Πρωταγωνιστές», όπως συνήθιζε να λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, το «φαινόμενο Ιωάννα» και συγκίνησε όλη την Ελλάδα, με τη στάση της, με την ευγένειά της, τους τρόπους της, την υπερηφάνειά της.

Ένα, αν μπορούσαμε να το πούμε, ντοκιμαντέρ, παρά επεισόδιο μια πετυχημένης εκπομπής, που με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να δείχνει το πρόσωπό της μετά την επίθεση από την Έφη Κακαράντζουλα με βιτριόλι. Μετά την επίθεση, που όχι απλά κόντεψε να χάσει τη μάτι της αλλά τη ζωή της όλη, μετά τα πρώτα χειρουργεία, τις θεραπείες και τις μάσκες μέχρι στο τώρα, που οι γιατροί της επιτρέπουν για λίγο να βγάζει τη μάσκα της, καθώς τη θέλουν για να πιέζει το δέρμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με νέο ποστάρισμά του στο Facebook, ανέφερε δύο τρία από τα παρασκήνια αυτής της εκπομπής, λέγοντας πως για κάθε ένα λεπτό που είδαμε, υπήρχαν 10 ώρες κινηματογράφησης, με τα γυρίσματα να κρατάνε για μήνες. Όπου πήγαινε η Ιωάννα υπήρχε και μια κάμερα να καταγράφει…

«Η Ιωάννα δέχθηκε μια πρωτοφανή βίαιη επίθεση. Πόνεσε, έκλαψε, πάλεψε και αφού πια μάζεψε τα κομμάτια της αποφάσισε να βγει μπροστά. Με το πρόσωπο της, χωρίς μάσκα αλλά με θάρρος. Περιποιημένη και ευγενής, χωρίς κραυγές μίσους. Με υπερηφάνεια και αλληλεγγύη, σε όσους το έχουν ανάγκη για να ορθοποδήσουν.

Τα γυρίσματα της Ιωάννας κράτησαν μήνες. Καταγράφαμε πολλές δράσεις της, τα χειρουργεία της, τις θεραπείες,τα θεραπευτικά μασάζ. Ό,τι έπρεπε να κάνει η Ιωάννα εμείς ήμασταν δίπλα της με μία κάμερα. Δηλαδή για κάθε ένα τηλεοπτικό λεπτό που είδατε, είχαμε κατά μέσο όρο δέκα ώρες κινηματογράφησης. Έτσι έγινε κατόρθωμα η σφαιρική καταγραφή του φαινομένου “Ιωάννα”» ανέφερε στο ποστάρισμά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον και το εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024 παρουσιάζουν…

1 min ago

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media που δείχνει τη μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο να «καταπίνει» στρέμματα…

2 mins ago

Η Καίτη Αρετάκη «πέταξε» για την αιωνιότητα για να συναντήσει τον πατέρα της «Καπετάν Σφακιανό»

Για την αιωνιότητα ταξιδεύει από το Σάββατο η ψυχή της Αικατερίνης (Καίτης) Αρετάκη - Παπαδομιχελάκη,…

6 mins ago

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα σε 32 αναφερόμενες χώρες στους νεκρούς…

15 mins ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος…

18 mins ago

Η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, του Κρητικού Άγιου του Έρωτα, στο δάσος του Ψηλορείτη

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μια κατανυκτική λειτουργία προς τιμήν του Αγίου…

35 mins ago

This website uses cookies.