Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Το τέλος του δρόμου προς τον όλεθρο

Γράφει ο Γιώργος Σκουλάς | Τα απλωμένα χέρια στη δωρεάν διανομή τροφίμων από τους αγρότες έξω από το υπουργείο, που σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν είχαν ποτέ φαντασθεί και οι υπόλοιποι με βδελυγμία απεύχονταν, καθώς και η ακούσια φαντάζομαι απερίσκεπτη συμπεριφορά του πετάγματος των σακουλών με τρόφιμα στο πλήθος, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που πετούν τα κόκαλα στα σκυλιά, αποτέλεσαν μια κλωτσιά στο στομάχι γιά τους θεατές των σκηνών, αλλά και στη δημοκρατία και τον πολιτισμό των ανθρώπων.
Αυτές οι σκηνές χάριν θεάματος θα κάνουν το γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας στο δυτικό κυρίως πολιτισμό, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο.

Πέραν της ντροπής και ενδεχομένως ενοχής κάποιων Ελλήνων που θα καταλάβουν πως κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τη μετατόπιση του επιπέδου ζωής, περηφάνιας και αυτοεκτίμησης πολιτών «αναπτυγμένης» χώρας σε ανεπίτρεπτα χαμηλές βαθμίδες, οι εικόνες θα έχουν και ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θα αγγίξουν πολλές συνειδήσεις και στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, με άμεσο αποτέλεσμα επειδή και οι μη γνωρίζοντες πού βρίσκεται η χώρα μας στο χάρτη, μπορεί να γνωρίζουν τους αντιπροσώπους (κυβέρνηση) μας, την εικόνα τους τουλάχιστον. Έτσι η όποια μπουρδολογία εκφέρουν περισπούδαστα και δημόσια όπως έχουν συνήθεια για ανάκαμψη, αναβαθμίσεις, ευημερία αριθμών, ευχολόγια, να ακούγεται απ’ όλους σαν κρύο ανέκδοτο πού τους γελοιοποιεί ακόμα περισσότερο.

Επειδή επίσης όλοι ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος διαθέτουν κάποια ανθρωπιστικά αισθήματα, πολλοί από αυτούς πού λόγω προπαγάνδας αντιπαθούν τους Έλληνες, θα ιδούν την τραγική κατάσταση που βιώνει ο λαός και θα καταλάβουν ενδεχομένως πως κανείς δεν είναι άξιος τέτοιας μοίρας (σκέψη βέβαια που και εμείς οι ίδιοι παρακάμπτουμε ενίοτε όσο αφορά στους μετανάστες).

Η απαξίωση λοιπόν των λεγομένων των πολιτικών μας σε συνδυασμό με την πίεση που ενδεχομένως θα ασκήσει η κοινή γνώμη άλλων λαών και μέσων ενημέρωσης στις οικείες κυβερνήσεις, κυρίως γιατί καθένας θα κατανοεί ότι μέσα σε γενικευμένη κρίση έρχεται και η σειρά του, πιθανόν να αναγκάσει τους παραπάνω δικούς μας να σοβαρευτούν και να κατανοήσουν πως υπάρχει και άλλος κόσμος πέραν του κυλικείου της βουλής.

Όμως και εμείς οι Έλληνες πρέπει να θυμηθούμε το «σύν Αθηνά και χείρα κίνει», να αφήσουμε τον εφησυχασμό της πολυθρόνας και τη φιλοσοφία του άλλου που θα βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μέχρι αγανάκτηση στο βαθμό που νοιώθει ο καθένας στους πολιτικούς, να συμπαρασταθούμε ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας στα κινήματα που αντιδρούν στην εξαθλίωση των ανθρώπων γενικά, να ανακτήσουμε το σεβασμό προς αλλήλους, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή μας, να ανατρέξουμε και να επιμείνουμε φορτικά και αποφασιστικά στην τήρηση του συντάγματος, να διαπιστώσουμε πως μετά τα χθεσινά που είδαμε ο δρόμος προς τον όλεθρο της κοινωνίας μας φτάνει στο τέλος του, πως το μέλλον μας και των παιδιών μας ενέχεται σε δέσμες πολλαπλών πιθανοτήτων φυσικά, αλλά το επιθυμητό για την Ελλάδα ειδικά σε τρείς μόνο λέξεις. Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

14 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

14 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

14 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

15 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

15 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

15 hours ago

This website uses cookies.