Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το 33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στο οποίο θα τιμήσει με τη συμμετοχή του του ο διακεκριμένος Κρητικός Μαθηματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης*. Ο κ. Δασκαλάκης εξέφρασε την επιθυμία στην έναρξη του συνεδρίου να μιλήσει αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων της Κρήτης. Η κήρυξη της έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει από τον Υπουργό Παιδείας Νικόλαο Φίλη.
Η ανακοίνωση
Το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ανακοινώνει ότι συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το 33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας της Ε.Μ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί φέτος, στις 4,5 και 6 Νοεμβρίου στα Χανιά, με τον διακριτικό τίτλο:
«Μαθηματικά, Θεμέλιο της ανθρώπινης Σκέψης»
Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο διακεκριμένος Κρητικός Μαθηματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης*, ο οποίος στην έναρξη του συνεδρίου εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων της Κρήτης.
Πιστεύοντας ότι θα υπάρχουν και μεταξύ των μαθητών του Λασιθίου άτομα που θα θέλουν να παρακολουθήσουν αυτή την μοναδική ομιλία, σας προτείνουμε να κοινοποιήσετε άμεσα το γεγονός αυτό, ώστε να ερευνήσουμε τρόπους ομαδικής μετακίνησης των παιδιών με ή χωρίς τους συνοδούς τους. (καταληκτική ημερομηνία δήλωσης εγγραφών μαθητών για την ομιλία Δασκαλάκη : Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016)
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του 77ου Διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε., «Θαλής» καθώς και ο 3ος Παλλασιθιώτικος Διαγωνισμός για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου του νομού μας.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να προτείνετε θέματα για το διαγώνισμα της Α΄ τάξης, μπορείτε εντός των επόμενων 10 ημερών να τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
elenitzereme@yahoo.gr
*Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει, όμως, κρητικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι από τις Βουκολιές Χανίων, ενώ η μητέρα του από την Ιεράπετρα.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τουΕθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.
Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια μιας και απέδειξε ότι οι μέχρι τότε προσπάθειες στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Έδειξε δηλαδή ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη, δηλαδή ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβληθεί η ισορροπία. Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜΑssociation for Computing Μachinery το 2008.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
This website uses cookies.