ΚΟΣΜΟΣ

Το 49% των Αμερικανών θεωρεί τη Ρωσία ανταγωνιστή των ΗΠΑ, ενώ το 41% εχθρό – Πιο φιλοπόλεμοι οι “Δημοκρατικοί”

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών (26%) θεωρεί ότι η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία αποτελεί σημαντική απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ το 33% δηλώνει ότι αποτελεί μικρή απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έρευνα του Pew Research Center για το πως βλέπουν οι Αμερικανοί πολίτες τη Ρωσία.

Η έρευνα γνώμης διεξήχθη μεταξύ 10 και 17 Ιανουαρίου, δηλαδή εν μέσω των συνομιλιών με την Ρωσία και πριν οι ΗΠΑ θέσουν τα στρατεύματα τους σε υψηλή ετοιμότητα και το ΝΑΤΟ ανακοινώσει ότι τα κράτη μέλη θα στείλουν στρατιωτική υποστήριξη στην περιοχή.

Το αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει από την έρευνα είναι ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό σχετικά με τις απειλές που θέτει η Ρωσία.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των ενηλίκων των ΗΠΑ θεωρεί τη Ρωσία ανταγωνιστή των ΗΠΑ, ενώ το 41% ​​δηλώνει ότι είναι εχθρός. Μόνο το 7% θεωρεί τη Ρωσία εταίρο των ΗΠΑ

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί έχουν παρόμοιες απόψεις για τη σχέση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ. Οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι με ρεπουμπλικανική άποψη θεωρούν τη Ρωσία ανταγωνιστή των ΗΠΑ, ενώ το 39% δηλώνει ότι είναι εχθρός. Μεταξύ των Δημοκρατικών και ανεξάρτητων με δημοκρατική οπτική, το 49% βλέπει τη Ρωσία ως ανταγωνιστή, ενώ το 43% τη βλέπει ως εχθρό. Μικρά μερίδια και στα δύο κόμματα (9% των Ρεπουμπλικάνων, 6% των Δημοκρατικών) λένε ότι η Ρωσία είναι εταίρος των ΗΠΑ

Η έρευνα διαπιστώνει επίσης ότι περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών (26%) θεωρεί ότι η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία αποτελεί σημαντική απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ το 33% δηλώνει ότι αποτελεί μικρή απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Ένα άλλο 7% δηλώνει ότι δεν αποτελεί καμία απειλή. Ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό (33%) δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρο πώς οι ρωσικές ενέργειες προς την Ουκρανία επηρεάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Οι απόψεις για τη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία επίσης δεν διαφέρουν πολύ ως προς τις κομματικές επιλογές. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θεωρούν τη Ρωσία μεγάλη απειλή, 27% έναντι 26% ή μικρή απειλή 36% έναντι 33%, αντίστοιχα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί σε ποσοστό 34% θεωρούν πως οι ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία δεν θα επηρεάσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικάνους να το πιστεύουν σε ποσοστό 28%.

Η προσοχή του κοινού όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν, μέχρι στιγμής, αρκετά περιορισμένη. Στην έρευνα που διεξήχθη στα μέσα Ιανουαρίου, το 23% λέει ότι έχει ακούσει πολλά για τη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ το 45% έχει ακούσει λίγα και σχεδόν το ένα τρίτο (32%) λέει ότι δεν έχει ακούσει απολύτως τίποτα.

ieidiseis.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

8 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

8 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

8 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

9 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

9 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

9 hours ago

This website uses cookies.