Το ΑΚΚΕΛ είναι ένα μικρό κόμμα το οποίο έχει κατέβει σε προηγούμενες εκλογές σε συνεργασία τόσο με τους ΑΝΕΛ όσο και με το ΕΠΑΜ πιο πρόσφατα. Στις ευρωεκλογές του 2019 έλαβε ποσοστό 0,59%.
Ανεξαρτήτως όμως του μεγέθους του κόμματος η απόφαση του facebook να μπλοκάρει τις δημοσιεύσεις στη σελίδα του δημιουργεί ερωτήματα για τα όρια των αρμοδιοτήτων που το facebook μπορεί να έχει πάνω σε νόμιμα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
Διαβάστε την καταγγελία:
Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, ΑΚΚΕΛ, δεν μπορεί να δημοσιεύει στο Facebook μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου οποιοδήποτε υλικό λόγω αυθαίρετου και παράνομου μπλοκαρίσματος του λογαριασμού https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis του Προέδρου του κόμματος.
Το Facebook έχει μπλοκάρει τον «λογαριασμό» αρχικά με την δικαιολογία ότι ξεπέρασε τον μέγιστο (!) αριθμό κοινοποιήσεων/δημοσιεύσεων και στην συνέχεια λέγοντας ότι υπήρξε καταγγελία (!) για προσβλητικό περιεχόμενο αλλά χωρίς να συγκεκριμενοποιεί για ποιο δημοσίευμα, ούτε από ποιόν και πώς ήταν προσβλητικό. Ούτε και ποιο είναι το όριο δημοσιεύσεων και γιατί υπάρχει, αν υπάρχει. Πριν από το μπλοκάρισμα των αναρτήσεων είχε σιωπηλά μπλοκαριστεί η αυτόματη κοινοποίηση σε όσους κανονικά λάμβαναν τις κοινοποιήσεις μας και φυσικά έτσι δεν μπορούσαν να εκφραστούν με like κλπ.
Επιπλέον, ο κεντρικός «λογαριασμός» του ΑΚΚΕΛ, ο https://www.facebook.com/akkelGR στη συνέχεια έγινε αντικείμενο καταγγελιών χωρίς να μάς γνωστοποιηθεί ο λόγος και από ποιους. Δημιουργεί κλίμα για επιβολή μπλοκαρίσματος και σε αυτόν;
Αυτά τα γεγονότα φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας και ακραίας αντιδημοκρατικότητας από την πλευρά του Facebook, το οποίο με φασιστικό τρόπο κλείνει το ΑΚΚΕΛ στο κοινωνικό δίκτυο λίγες ημέρες πριν από την επέτειο του πολέμου κατά του φασισμού και του ναζισμού.
Τίθεται το ερώτημα «Ποιοι είναι αυτοί που μπλοκάρουν, με ποια κριτήρια και από πού πήραν την εξουσία πάνω μας;». Η απάντηση είναι ένα τριπλό «Άγνωστο». Όταν δεν γνωρίζεις το ποιός, από πού και πώς, πρέπει να βάλεις τα πράγματα στην θέση του και αυτό θα κάνει το ΑΚΚΕΛ: Με προσφυγή στην Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Facebook έχει μπλοκάρει την πολιτική δράση και έκφραση ενός πολιτικού κόμματος της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει ανεκτό.
Αυτή η αλητεία από την πλευρά της εταιρείας του Facebook, στην πράξη εφαρμόζεται από άτομα που είναι γνωστά ως content moderators, δηλαδή «μετριαστές περιεχομένου», μεταξύ άλλων «ειδικοτήτων» που έρχονται από την εμπειρία λογοκρισίας και προγραφών της Stasi στην Ανατολική Γερμανία. Η (γαλλικών συμφερόντων) εταιρία TELEPERFORMANCE φέρεται να είναι αυτή που κάνει τέτοια Στάζικη δουλειά στην Ελλάδα, με ιδιοκτήτη και Πρόεδρο να φέρεται ότι είχε τον κ. Ιωάννη Τουρκομάνη, ο οποίος αφότου πήρε «προαγωγή» από τους Γάλλους ως υπεύθυνος της Κεντρικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, έβαλε στην θέση του τον κ. Τριαντάφυλλο Αλεξόπουλο.
Η εταιρία ήταν αμιγώς εισπρακτική αλλά τροποποιήθηκε για παροχή τεχνικής και επικοινωνιακής υποστήριξης κυρίως πελατών από το εξωτερικό: «εξωτερική διαχείριση πελατειακής εμπειρίας». Ένας σημαντικός τομέας λειτουργίας της εταιρείας φέρεται να είναι και ο έλεγχος της πολιτικής διαφήμισης στο Facebook το οποίο χωρίς να το θέλουμε φέρνει στη μνήμη τα μυθικά ποσά που φέρεται να είχε ξοδέψει η Νέα Δημοκρατία για πολιτική διαφήμιση όπως επίσης και η εξυπηρέτηση λειτουργιών επικοινωνίας κλπ, που φέρεται να κάνει η εταιρεία για φορείς του δημοσίου.
Χωρίς να το θέλουμε πάλι δημιουργείται το ερώτημα μήπως η εταιρεία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω και γύρω από το Facebook έχουν αναλάβει αντισυνταγματική και άκρως αντιδημοκρατική αποστολή την επίθεση και αποκλεισμό των πολιτικών κομμάτων που αποδεδειγμένα πολεμούν για τα δίκαια του λαού για την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Αυτή η ιστορία με τις καταγγελίες μας θυμίζει εντονότατα τους ορόφους σε κτίρια με τα δίποδα troll του ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΣΙΑ. Ξέρετε, αυτούς που χειρίζεται ο καθένας δεκάδες προφίλ στο Facebook και αλλού και επιτίθενται σε στόχους όπως το ΑΚΚΕΛ.
Δεδομένης και της γαλλικής προέλευσης της εταιρείας αυτά επεκτείνονται και σε δημιουργία ερωτημάτων για το ρόλο που παίζει η Γαλλία και γαλλικές εταιρείες και γενικά φορείς.
Φυσικά αν εκτός από την TELEPERFORMANCE υπάρχουν και άλλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που κάνουν τέτοια λογοκρισία και έλεγχο περιεχομένου στους Έλληνες χρήστες του Facebook, όλα αυτά ισχύουν και για αυτές.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για το ξήλωμα των «58 καρφιών» του εικαστικού Γιώργου Κόφτη…
Του Μανώλη Καπετανάκη * Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι…
Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης (Ι.Λ.Α.Ε.Κ.) ολοκληρώνει το 2024 τις επισκέψεις στις γειτονιές…
Χάρη στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της άτυχης 33χρονης η οποία σεβάστηκε την επιθυμία της,…
Ο Αστέριος Φανίκος, συνταξιούχος καθηγητής, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εκπαίδευση και την προσφορά. Μετά τη…
Η φετινή χρονιά κλείνει με ένα νέο ρεκόρ για τον τουρισμό, τόσο στα έσοδα- τα οποία…
This website uses cookies.