ΚΟΣΜΟΣ

Το Polar Vortex έφερε θερμοκρασίες στο Σικάγο κάτω από αυτές που έχει στην Ανταρκτική

Πρωτοφανές κύμα ψύχους, με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμη και τους -50 βαθμούς Κελσίου, πλήττει μεγάλο μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλά προβλήματα στις μεταφορές αλλά και τη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ θάνατοι ανθρώπων έχουν συνδεθεί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διάφορες πολιτείες ενώ οι αρχές παροτρύνουν τους κατοίκους «Μην μιλάτε όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και μην παίρνετε βαθιές ανάσες!».

Η θερμοκρασία στο Σικάγο έφτασε στους -30 βαθμούς με την πόλη να είναι πιο κρύα ακόμη και από τμήματα της Ανταρκτικής. Ο ποταμός πάγωσε και το τοπίο είναι αλπικό. Στο Σικάγο χιονίζει καθημερινά από τις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή επί 13 συνεχόμενες ημέρες, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά τον χειμώνα του 1978-79.

Το Polar Vortex εκτιμάται πως επηρεάζει 250 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή. Το κύμα ψύχους θα συνοδεύεται από ισχυρές ριπές ανέμων που μπορεί να προκαλέσουν κρυοπαγήματα αν το δέρμα δεν προστατεύεται για μερικά λεπτά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο πορτοκαλένιος πρόεδρος Τραμπ, μέσω του Twitter, κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και … ειρωνεύτηκε την υπερθέρμανση του πλανήτη.

“Στα πανέμορφα μεσοδυτικά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους -60 βαθμούς (Φαρενάιτ, -51 βαθμοί Κελσίου), η πιο χαμηλή που έχει καταγραφεί ποτέ”. Και πρόσθεσε ειρωνευόμενος: “Τι στο καλό συμβαίνει με την παγκόσμια υπερθέρμανση; Σε παρακαλώ, γύρνα γρήγορα, σε χρειαζόμαστε”.

avant-garde.com.cy

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: 16χρονη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο μέσα σε τουαλέτα μπαρ στα Μάλια, προχώρησε…

3 hours ago

Το ΓΕΛ Σούδας μεταξύ των 10 ομάδων φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/). Ο…

3 hours ago

Σημαντικές επιτυχία για μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων θέλει να συγχαρεί όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου μας…

3 hours ago

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αναμένεται να εγκριθεί η μεθοδολογία εσόδου…

3 hours ago

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτής Λ. Καρχιμάκη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη

Ουποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λευτέρης Καρχιμάκης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στο πλαίσιο της…

3 hours ago

Ν. Ανδρουλάκης από τη Ραμνή Αποκορώνου: Θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχε σε εκδήλωση τιμής και μνήμης των ηρώων και πεσόντων κατά την…

3 hours ago

This website uses cookies.