Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Στην Κρήτη περιμένουμε ίσως και μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι έχει μπει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, εμφανίστηκε απόψε από τα Χανιά ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Στο περιθώριο συνάντησης που οργάνωσε η Τράπεζα με επιχειρηματίες και πελάτες της Δυτικής Κρήτης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και στην οποία το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Γιώργος Χατζηνικολάου, ο κ Μεγάλου μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Νομίζω ότι είμαστε πια σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2017 οι οικονομολόγοι μας περιμένουν ανάπτυξη πάνω από 1%. Το πρώτο τρίμηνο ήταν θετικό, 0,4% που ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Περιμένομε το 2017 να είναι πάνω από 1%, που θα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια όπου η ανάπτυξη ήταν γύρω στο μηδέν συν και μηδέν πλην, θα πάμε σε ένα ποσοστό πάνω από 1% και έπεται θετικότερη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου σε μερικές περιοχές όπως είναι η Κρήτη, τα αποτελέσματα θα φανούν πιο γρήγορα.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «στην Κρήτη περιμένουμε ίσως και μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο. Η Κρήτη είναι μια οικονομία που κατά κανόνα βασίζεται στον τουρισμό που πηγαίνει πολύ καλά και περιμένουμε ότι πάρα πολύ σύντομα, όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται, θα είναι ορατή και στην πραγματική οικονομία».

Από τα Χανιά, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ότι η Τράπεζα δίνει πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «οι ανάγκες στην Ελλάδα δεν είναι ανάγκες ρευστότητας. Η ανάγκη είναι να έχουμε υγιή σχέδια, τα οποία να τα χρηματοδοτούμε. Αυτό είναι που ψάχνουμε εμείς στην Τράπεζα και χρήματα για να τα χρηματοδοτήσομε υπάρχουν».

Ο κ Μεγάλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προγράμματα της συμβολαιακής γεωργίας που χρηματοδοτούν πολλές επιχειρήσεις της Κρήτης και όπως τόνισε αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Κρήτης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση υποτιμήσει την…

3 hours ago

Βλαδίμηρος Κοκκινάκης: Ο Κρητικής καταγωγής σοβιετικός θρύλος των αιθέρων του οποίου τη γέννηση υπενθύμισε η Ρωσική πρεσβεία

"Σαν σήμερα το 1904 γεννήθηκε ο Σοβιετικός πιλότος δοκιμών Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, ειδικευόμενος σε πτήσεις μεγάλου…

4 hours ago

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη…

4 hours ago

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα «myCoast». Κυκλάδες, Χαλκιδική, Πρέβεζα, αλλά και…

4 hours ago

Πόσο πιο υποτελής μπορεί να γίνει η δημοτική αρχή των Χανίων;

Τι κατάντια είναι πια αυτή! Τα Χανιά, μία πόλη που κάποτε είχε ένα πολύ ισχυρό…

4 hours ago

Ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης έκλεισε για να γίνει η απόβαση των Αμερικάνων

Το κέντρο των Χανίων μπλόκαρε για να εξυπηρετηθούν οι αμερικάνοι στρατιώτες του αεροπλανοφόρου Άιζενχάουερ. Πιο…

4 hours ago

This website uses cookies.