Τρέχοντας το E4 για Ελαφονήσι

Ο Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου ολοκλήρωσαν τρέχοντας το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 μέσα σε 21 μέρες. Ξεκίνησαν από τη Φλώρινα και έφτασαν μέχρι στιγμής στο Γύθειο καλύπτοντας 1.107 χιλιόμετρα. Σειρά έχει η Κρήτη για να ολοκληρωθεί η διαδρομή.

Αύριο το βράδυ στις 14/7 φτάνουν με το καράβι στην Κίσσαμο και την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσουν να τρέχουν το Ε4 για Ελαφονήσι, διασχίζοντας ολόκληρη την Κρήτη από δύση προς ανατολή.
Η συνολική απόσταση είναι περίπου 1600χλμ. και η θετική υψομετρική περίπου 67500 μέτρα. Καθημερινά θα διανύεται κατά μέσο όρο απόσταση 60χλμ. με υψομετρική 2500μ. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η συλλογή χρημάτων για την «Αλκυόνη», το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The black fish» που σκοπό έχει με ακτιβιστικές ενέργειες να προστατέψει το θαλάσσιο οικοσύστημα της Ευρώπης (www.theblackfish.org).
Η «Αλκυόνη» (www.alkioni.gr) από το 1995 οπότε και ιδρύθηκε εδρεύει στην Πάρο. Όλα αυτά τα χρόνια περιθάλπει και βοηθάει στην επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον χιλιάδες άγρια ζώα και πουλιά.
Από τους διοργανωτές ανακοινώθηκαν οι τρόποι υποστήριξης των δύο οργανώσεων.
Αναλυτικά αναφέρουν:
1.      Κατάθεση χρημάτων για τη «The Black Fish» μέσω κάρτας. Συμπληρώνεται την φόρμα στο www.theblackfish.org/news/supp​ort-our-runners.html
2. Κατάθεση χρημάτων για την «Αλκυόνη» σε τραπεζικό λογαριασμό
Alpha Bank αριθμός 625-002101-015796
3. Γίνε και εσύ ένας πυρήνας συγκέντρωσης χρημάτων. Ενημέρωσε τους φίλους σου γι’ αυτό που κάνουμε και συγκέντρωσε χρήματα από αυτούς. Ακόμα και το 1€ μετράει! Συμπλήρωσε τη φόρμα με τα στοιχεία τους που μπορείς να εκτυπώσεις από τη σελίδα μας στο facebook. Συνάντησέ μας κατά τις ημέρες της διάσχισης όταν περνάμε από την περιοχή σου. Αποδίδοντας τα χρήματα σε εμάς μη ξεχάσεις να μας δώσεις και τη συμπληρωμένη φόρμα.
4. «Τρέξε μαζί μας». Υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον δρομέα επιθυμεί, να τρέξει μαζί μας κάποιο κομμάτι της διάσχισης. Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύει μπορεί, αν το επιθυμεί, να προσφέρει 1€.
Κατά τις ημέρες της διάσχισης θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τη σελίδα στο facebook με όνομα «E4 CHARITY CHALLENGE» (υπάρχει σε ελληνικά αλλά και αγγλικά). Επίσης θα υπάρχει συχνή ενημέρωση στα site για δρομείς αλλά και στο www.theblackfish.org. Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με το Στέλιο Γκέκα στο «steliosgkekas@gmail.com».
Η υποστήριξη της προσπάθειας θα γίνεται από βανάκι που θα συναντά τους αθλητές στο τέλος της ημέρας και θα τους μεταφέρει τον εξοπλισμό (αντίσκηνα, υπνόσακους κτλ).

Σύντομα βιογραφικά:

Δημήτρης Κεχαγιόγλου
Γεννήθηκε στις 25/06/1968 στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος της Γυμναστικής Ακαδημίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Κομοτηνής. Συνεχίζει τις σπουδές του σε Αγγλικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο πάνω στη βιολογία και περιβαλλοντολογία. Ζει στην Αγγλία και εργάζεται σαν προσωπικός προπονητής δρομέων. Είναι αποκλειστικά χορτοφάγος (Vegan) από  το  1990 με συστηματική οικολογική δράση και στον  ελεύθερο  χρόνο  του εργάζεται εθελοντικά σε οργανισμούς και συλλόγους περίθαλψης αγρίων ζώων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό σαν δρομέας αγωνισμάτων ταχύτητας και ημιαντοχής (200μ, 400μ, 800μ) και από το 1976 έως το 1991 συμμετείχε στους τελικούς των περισσοτέρων  πανελληνίων πρωταθλημάτων. Από το 1990 στράφηκε  στις  μεγάλες  αποστάσεις συμμετέχοντας σε ελληνικούς αλλά και διεθνείς αγώνες και  πετυχαίνοντας σημαντικές  διακρίσεις. Έχει δέκα συμμετοχές στον αγώνα «Σπάρταθλον» (Αθήνα – Σπάρτη 246χλμ.) και συνολικά έχει στο ενεργητικό του πάνω από τριάντα αγώνες υπεραποστάσεων, τριάθλου και ultra trail running.

Λουκάς Πρατίλας
Γεννήθηκε στις 08/08/1976 στην Αθήνα. Είναι Βοηθός Εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης και Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός. Διατηρεί γραφείο εναλλακτικού τουρισμού στη Λαμία οργανώνοντας εξορμήσεις σε βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι χορτοφάγος από το 2001 και ενεργό μέλος αρκετών οικολογικών οργανώσεων. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό κάνοντας πεζοπορία και σύντομα μεταπήδησε στην ορειβασία, την αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι. Έχει κάνει αναβάσεις – αναρριχήσεις σε πολλά μεγάλα βουνά του εξωτερικού και το 2006 πέτυχε την «Ψηλότερη Ελληνική Ανάβαση Ορειβατικού Σκι» (Muztag Ata 7546μ.). Έχει τρέξει σε περισσότερους από δέκα υπερμαραθωνίους αγώνες δρόμου, βουνού και σε αγώνες περιπέτειας.

THE BLACK FISH
Η οργάνωση «The Black Fish» εδρεύει στην Ευρώπη και λαμβάνει δράση για την προστασία των θαλασσών και του οικοσυστήματος. Στους στόχους της συγκαταλέγονται η προστασία των φαλαινών και δελφινιών από τη λαθροθηρία αλλά και η γενικότερη αντιμετώπιση της παράνομης αλιευτικής βιομηχανίας. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι αυτοί της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της μη βίαιης άμεσης επέμβασης.  Η «The Black Fish» έχει σαν αποστολή να αλλάξει τη στάση της ανθρωπότητας απέναντι στους πολύτιμους ωκεανούς και εργάζεται για να προστατεύσει τη μοναδική ζωή μέσα σε αυτούς. Σύλλογος περίθαλψης και προστασίας αγρίων ζώων

ΑΛΚΥΟΝΗ
Η «Αλκυόνη» ιδρύθηκε το 1995 στην Πάρο, όπου και εδρεύει. Σκοπός της είναι η περισυλλογή, θεραπεία και επανένταξη στη φύση των αγρίων ζώων της ελληνικής πανίδας που για κάποιο λόγο βρέθηκαν σε θέση να χρειάζονται περίθαλψη. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση καθώς και διάφορες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες προστέθηκαν άμεσα στις ενέργειες του συλλόγου στοχεύοντας στην ουσιαστικότερη προστασία της ελληνικής πανίδας. Ο σύλλογος λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές από όλο τον κόσμο και οι πόροι του προέρχονται από ιδιώτες υποστηρικτές, χορηγίες διεθνών περιβαλλοντικών οργανισμών και ελληνικών εταιρειών.

Το πρόγραμμα της Κρήτης

15/07/2001 ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ (ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ)
16/07/2001 ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ
17/07/2001 ΖΟΥΡΙΔΙ (ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
18/07/2001 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ
19/07/2001 ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟ
20/07/2001 ΑΡΧΑΝΕΣ
21/07/2001 ΔΙΚΤΑΙΟ ΑΝΤΡΟ
22/07/2001 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ)
23/07/2001 ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΝΑ
ΣΦΗΝΑΡΙ
ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑ
ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΣΟΥΓΙΑ
ΑΓ. ΡΟΥΜΕΛΗ
ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ
ΝΟΜΙΚΙΑΝΑ
ΠΑΤΣΙΑΝΟΣ
ΚΑΨΟΔΑΣΟΣ
ΑΝΩ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΑΛΩΝΕΣ
ΒΙΛΑΝΔΡΕΔΟ
ΖΟΥΡΙΔΙ (ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
ΡΟΥΣΤΙΚΑ
ΚΑΛΟΝΥΚΤΗΣ
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ
ΣΕΛΛΙ
ΜΥΡΘΙΟΣ
ΧΑΡΚΙΑ
ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ
ΟΡΘΕΣ
ΠΑΣΑΛΙΤΕΣ
ΑΓ. ΣΥΛΛΑΣ
ΑΛΙΑΚΕΣ
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΥΒΟΣ
ΜΟΝΗ ΔΙΣΚΟΥΡΙΟΥ
ΖΩΝΙΑΝΑ
ΑΝΩΓΕΙΑ
ΑΓ. ΥΑΚΙΝΘΟΣ
ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ
ΚΑΤΩ ΑΣΙΤΕΣ
ΒΕΝΕΡΑΡΟ
ΠΡ. ΗΛΙΑΣ
ΑΡΧΑΝΕΣ

ΠΕΖΑ
ΑΣΤΡΑΚΟΙ
ΣΑΜΠΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ
ΓΑΛΕΝΙΑΝΟ
ΚΑΣΤΕΛΛΙ
ΛΥΤΤΟΣ
ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΣΑ
ΚΑΤΩ ΜΕΤΟΧΙ
ΔΙΚΤΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟ
ΑΒΡΑΚΟΝΤΕΣ
ΣΕΛΑΚΑΝΟ
ΠΡΙΝΑ
ΜΕΣΕΛΕΡΟΙ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΙΕΡΑΠ.
ΘΡΥΠΤΗ
ΟΡΕΙΝΟ
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
ΚΑΤΩ ΚΑΡΥΑ
ΒΟΡΙ
ΑΡΜΕΝΟΙ
ΖΙΡΟΣ
ΖΑΚΡΟΣ
ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση υποτιμήσει την…

8 hours ago

Βλαδίμηρος Κοκκινάκης: Ο Κρητικής καταγωγής σοβιετικός θρύλος των αιθέρων του οποίου τη γέννηση υπενθύμισε η Ρωσική πρεσβεία

"Σαν σήμερα το 1904 γεννήθηκε ο Σοβιετικός πιλότος δοκιμών Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, ειδικευόμενος σε πτήσεις μεγάλου…

8 hours ago

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη…

9 hours ago

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα «myCoast». Κυκλάδες, Χαλκιδική, Πρέβεζα, αλλά και…

9 hours ago

Πόσο πιο υποτελής μπορεί να γίνει η δημοτική αρχή των Χανίων;

Τι κατάντια είναι πια αυτή! Τα Χανιά, μία πόλη που κάποτε είχε ένα πολύ ισχυρό…

9 hours ago

Ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης έκλεισε για να γίνει η απόβαση των Αμερικάνων

Το κέντρο των Χανίων μπλόκαρε για να εξυπηρετηθούν οι αμερικάνοι στρατιώτες του αεροπλανοφόρου Άιζενχάουερ. Πιο…

9 hours ago

This website uses cookies.