ΤΟΠΙΚΑ

Τριλογία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων: «Μουσικές Ιστορίες – 50 Χρόνια Μετά»

Μια μοναδική Τριλογία πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καλοκαίρι στην πόλη μας, με τίτλο «Μουσικές Ιστορίες – 50 Χρόνια Μετά», στο φιλόξενο αίθριο του ξενοδοχείου Porto Veneziano, στο Ενετικό λιμάνι. Είναι προγραμματισμένες να ταξιδέψουν το κοινό τους με τα φτερά της αυθεντικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, τις Τετάρτες 10, 17 και 24 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ.

Επιπλέον, οι φετινές εκδηλώσεις συμπίπτουν με τα 50 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου Porto Veneziano, αποκτώντας έναν ιδιαίτερης αξίας επετειακό χαρακτήρα για τα πενήντα ολόκληρα χρόνια αγάπης και προσφοράς προς τον κόσμο που μας τιμά με την προτίμησή του.

Στο πνεύμα αυτό, τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του Πολιτιστικού και Αθλητικού συλλόγου «Κύτταρο Χαλέπας» Χανίων.

Για κράτηση θέσεων παρακαλούμε τηλεφωνήστε ή στείλτε σχετικό μήνυμα
Τηλ.: 28210 27100 / e-mail: reservations@portoveneziano.gr
Είσοδος: €10
Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε να προβείτε έγκαιρα στις κρατήσεις σας. Το προσωπικό μας θα χαρεί να σας ενημερώσει και να σας εξυπηρετήσει οποιαδήποτε στιγμή.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τετάρτη 10/072024
«ΧΑΝΙΑ  – ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ» 

Ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ (φωνή) και ο Άρης Ζέρβας (βιολοντσέλο) έμελλε να είναι οι τελευταίοι ερμηνευτές έργου του Μίκη Θεοδωράκη, όσο ο μεγάλος μας δημιουργός βρισκόταν ανάμεσά μας. Mετά από ακρόαση και άδειά του, το κύκνειο «Άσμα Ασμάτων» του, σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, κυκλοφόρησε στις 29 Ιουλίου 2021, ανήμερα των γενεθλίων του και ένα μόλις μήνα πριν φύγει για τη «Γειτονιά των Αγγέλων».

Τον Μάιο του 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης Απελευθέρωσης του στρατόπεδου συγκέντρωσης και εξόντωσης Μαουτχάουζεν, ο Αρίσταρχος και ο Άρης ερμήνευσαν ζωντανά την καντάτα «Μαουτχάουζεν», μπροστά στο ελληνικό μνημείο του Mauthausen Memorial στην Αυστρία, πραγματοποιώντας παράλληλα γυρίσματα στο πρώην στρατόπεδο. Η μεγάλου μήκους ταινία «MAUTHAUSEN» (Διάρκειας 91 λεπτών, παραγωγής 2023), η οποία περιλαμβάνει και αδημοσίευτο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί το νέο κινηματογραφικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά – Αρίσταρχου Παπαδανιήλ και παραγωγή Syllipsis. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Los Angeles Greek Film Festival, Παρουσιάστηκε -μεταξύ άλλων- στην Ακαδημία Αθηνών και στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και έλαβε το βραβείο «Μίκης Θεοδωράκης» από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ξενοδοχείου Porto Veneziano, ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και ο Άρης Ζέρβας επιστρέφουν στα Χανιά προκειμένου να ερμηνεύσουν την καντάτα «Μαουτχάουζεν» και να αφηγηθούν «μουσικές ιστορίες» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση των Ιάκωβου Καμπανέλλη και Γιάννη Θεοδωράκη . Μια παράσταση τιμής και μνήμης για τον ιδρυτή του ξενοδοχείου, Γιώργο Πλατσιδάκη, ο οποίος υπήρξε επιζών του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν, οικογενειακός φίλος των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη και πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη και διευθυντή του ξενοδοχείου, Γιάννη Πλατσιδάκη.

Τετάρτη 17/07/2024
«GUITARE PASSIONE» 

Ένα αέρινο μουσικό ταξίδι γεμάτο πάθος, πλημμυρισμένο με κιθαριστική πανδαισία από τα δάχτυλα του μοναδικού Παναγιώτη Μάργαρη.

Guitare Passione είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης του βραβευμένου κιθαρίστα και συνθέτη, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, Παναγιώτη Μάργαρη.

Θα παρουσιάσει εξαίσιες διασκευές του σε υπέροχες συνθέσεις από τον κινηματογράφο, την ροκ μουσική σκηνή, κομμάτια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη από το άλμπουμ που ηχογράφησε το 2017 σε συνεργασία μαζί του, καθώς και δικές του συνθέσεις. Συμμετέχει η εξαιρετική ερμηνεύτρια Φρόσω Στυλιανού η οποία θα τραγουδήσει αγαπημένα και ιστορικά τραγούδια Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Η παράσταση Guitare Passione θα ταξιδέψει κατά τη διάρκεια του 2024 και του 2025 σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τετάρτη 24/07/2024

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ» – Τραγούδια και μουσικές από μια φανταστική ταινία 

Ο Νίκος Πλατύραχος, με επίκεντρο την πρόσφατη δισκογραφική του έκδοση «Η μεγάλη διαδήλωση του ενός», μας οδηγεί σε μία κινηματογραφική περιπλάνηση ανάμεσα στις μουσικές του, από το σύνολο της εργογραφίας του. Αποσπάσματα από την «Ονειρογραφία», «Τα Άστεγα», «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο», «Η χορωδία του Χαρίτωνα», «Σεπτέμβριος», αλλά και νέα τραγούδια, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο κλίμα, που χαρακτηρίζεται από ομοιογένεια, αλλά και ηχητική πρωτοτυπία του νέου στυλ που προτείνει ο συνθέτης και που κυρίως εδράζεται σε προσμίξεις διαφόρων μουσικών ιδιωμάτων (όπως ragtime με ρεμπέτικο κλπ).

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

H Άννα Ντουντουνάκη είναι με το βλέμμα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Άννα Ντουντουνάκη συμμετέχει φέτος για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

2 hours ago

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χανίων: “Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύει τα πολιτικά διαπιστευτήριά της στην κυβέρνηση της ΝΔ”

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 28-6-2024 ο Μπάμπης Λουτσέτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης…

2 hours ago

Σφοδρή επίθεση Μαρίας Καρυστιανού στον Άδωνι Γεωργιάδη: Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε η Μαρία Καρυστιανού τη σύγκρουση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την πρόεδρο της Πλεύσης…

2 hours ago

Η ατάκα του Σαμαρά και τα χειροκροτήματα που πάγωσαν την Ντόρα και απάντησε με τα περί πικρίας

Χολή και απύθμενο μίσος. Αυτά ναι, είναι συναισθήματα δυνατά και ανθεκτικά. Γι’ αυτό και η αντιπάθεια…

2 hours ago

Δραματική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα – Τι δείχνει μελέτη

Δραματική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας καταγράφηκε στην Ελλάδα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, διακόπτοντας μία χαμηλή πορεία…

2 hours ago

H Επανάσταση του Δασκαλογιάννη μέσα από το ποίημα του Μπάρμπα – Μπατζέλιο

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ……………… Εγώ Αναγνώστης του Παππά, του Σήφη του Σκορδίλη, αυτά που…

3 hours ago

This website uses cookies.