ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι πολύωρες απευθείας συνδέσεις των δημόσιων και ιδιωτικών καναλιών, με την βουλή , και τις ταχύτατες ομολογουμένως πολιτικές εξελίξεις επιτείνει στην σύγχυση των πολιτών, αντί να βοηθάει στην κατανόηση του προβλήματος. Το μπαράζ πληροφόρησης δημιουργεί κομφούζιο στην σκέψη, και στην ουσία μη πληροφόρηση.
Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έντρομοι από την οργή των πολιτών, οι οποίοι ξεχύνονται στους δρόμους και στις πλατείες, συναισθανόμενοι τις τεράστιες ευθύνες που κρατούν στις πλάτες τους ,αρχίζουν και υποβάλουν παραιτήσεις. Η τρόικα απαιτεί συναινέσεις , όχι εις όφελος του λαού ,που τον σπρώχνει στην φτώχεια και την περιθωριοποίηση, αλλά για να μη χάσουν οι τράπεζες τα τοκογλυφικά τους επιτόκια.Όπως πληροφόρησε το κοινό στο τεχνικό επιμελητήριο, την Δευτέρα 13-6-2011 , ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, ¨”το 2010 πήραμε δάνειο για να πληρώσουμε τοκοχρεωλύσια του 1880″. Η κρίση του δημοσίου χρέους, πέρα από τα λάθη και τις ευθύνες των Ελληνικών κυβερνήσεων, είναι κρίση του άπληστου καπιταλισμού ,του νεοφιλελευθερισμού, και του τοκογλυφικού τραπεζικού συστήματος. Μέσα από την κρίση χρέους, προσπαθούν οι άρχουσες ελίτ της Ευρώπης ,να συναινούσης και της Ελληνικής ολιγαρχίας, να ξεπουλήσουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας προς όφελος ολίγων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Φθάνουν στο σημείο “χωρίν λύπην χωρίς περίσκεψιν χωρίς αιδώ” να θέλουν να εκποιήσουν ολοσχερώς το σύστημα ύδρευσης της χώρας, και τον ηλεκτρισμό της ΔΕΗ ,για να θησαυρίσουν ο μεγαλομέτοχοι και να διψάσουν για νερό οι φτωχότεροι, αλλά και να μην έχουν να πληρώσουν το ρεύμα. Ήδη έχει αρχίσει ,ένα μέρος της κοινωνίας που αποτελείται από τα αδύνατα στρώματα να μην έχει να πληρώσει το λογαριασμό ρεύματος. Γράφει η Ναόμι Κλάίν στο βιβλίο της “ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ “ότι ¨ ” Το 2001 εικοσιτέσσερα χρόνια μετά {εννοεί την πολιτική του καθηγητή οικονομίας ,νομπελίστα Μίλτον Φρίντμαν, την πολιτική της απορρύθμισης των αγορών}οι Αργεντίνοι εξεγέρθηκαν εναντίον των μέτρων λιτότητας του Δ.Ν.Τ και υποχρέωσαν πέντε διαδοχικούς προέδρους να παραιτηθούν μέσα σε τρείς βδομάδες.” Ο πρώην υφυπουργός των οικονομικών επί Κώστα Σημίτη Απόστολος Φωτιάδης γράφει ως εφιαλτικό σενάριο για την χώρα, “να αφεθεί ρημαγμένη εξαγορασμένη από ξένα επιθετικά κεφάλαια, παραδομένη σε μια αποχαλινωμένη ντόπια ελίτ τεχνοκρατών και εκτεθειμένη στους κινδύνους ενός αναδυόμενου κόσμου πολύ πιο άγριου από αυτόν που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα”. Γράφει επίσης ο Απόστολος Φωτιάδης ότι¨ “η κυριαρχία ανασυντάσεται σιωπηλά και προωθεί στις θέσεις κλειδιά τους γόνους μεγαλοδημοσιογράφων και πολιτικών, ταυτόχρονα χύνει αίμα για την έλλειψη αξιοκρατίας στην Ελληνική κοινωνία, γιατί πάνω από όλο έχει και χιούμορ. Ο κ. Φωτιάδιης γράφει επίσης ότι¨ ” η τραπεζική πιάτσα το χυδαιότερο καρτέλ της χώρας ετοιμάζεται για εξαγορά από τους ξένους κολοσσούς, λόγος για τον οποίο ανακόπηκε παρασκηνιακά η συγχώνευση μεταξύ Alpha και Εθνικής”.
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.