Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Κάνουν τους επαναστάτες και υπογράφουν μνημόνια

Για «υποκρισία» και «θέατρο του παραλόγου» κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα του συνεδρίου των εργαζομένων στο ΙΚΑ, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

«Πριν από λίγους μήνες με την ομιλία του Πρωθυπουργού, στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, κορυφώθηκε το θέατρο του παραλόγου για το περίφημο success story, για τα πλεονάσματα που έχουμε καταφέρει και θα μοιράσουμε, μας έλεγαν, και σήμερα η συζήτηση εστιάζεται στο αν το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι 2 δισ. για το 2014, όπως λέει η τρόικα, ή λιγότερο όπως διατείνεται ο υπουργός Οικονομικών.», ανέφερε και συνέχισε:

«Κάνουν τους επαναστάτες, τους Ροβεσπιέρους, εκείνοι που υπέγραψαν τα μνημόνια. Πού είναι το success story και το πλεόνασμα; Μόνο για έλλειμμα 2 δισ. ακούμε και νέα μέτρα από τα οποία θα πληγούν οι συνήθεις ύποπτοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Το δίλημμα είναι αν θα πληγούν εκ νέου οι συντάξεις των ειδικών ταμείων ή θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης». Όπως είπε «η στρατηγική του καλού μαθητή έχει καταρρεύσει». «Χάσαμε ενάμιση χρόνο χωρίς καμία διαπραγμάτευση», συνέχισε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί τα λάθη της πολιτικής της για διαφορετικά «θα την πατήσουν σαν τον λύκο με τα πρόβατα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικός. Στόχος τετραετίας, όπως είπε, είναι η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, η αξιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών για είσπραξη των εσόδων, η ακύρωση της αύξησης των ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια, το φρένο στη μείωση των συντάξεων και ανάλογα την πορεία της οικονομίας, η αποκατάστασή τους ξεκινώντας από την κατώτατη σύνταξη.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η θέσπιση νέων δημόσιων πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυσή τους από την κερδοφορία δημόσιων επιχειρήσεων, η κατάργηση της διαθεσιμότητας και αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους.

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Taste Atlas: Και το απάκι στη λίστα με τις 50 καλύτερες συνταγές με χοιρινό κρέας στον κόσμο

Τρία ελληνικά πιάτα περιλαμβάνει η λίστα που δημοσιεύει το Taste Atlas με τις 50 καλύτερες συνταγές χοιρινού…

28 mins ago

Η τεχνολογία συναντά την παράδοση στην Κρήτη: Drones αναδιαμορφώνουν την ορεινή κτηνοτροφία

«Εντυπωσιακές βουνοκορφές,  όμορφες αλλά δύσβατες. Πόσο συχνά κάνεις την διαδρομή μέχρι πάνω» ρώτησε ο Pedro…

30 mins ago

Έντονη αντίδραση ΕΛΜΕ Χανίων για τις μεταστεγάσεις σχολείων και το campus επαγγελματικής εκπαίδευσης

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στις 27/5/2024 βρέθηκαν οι προτεινόμενες μεταβολές…

32 mins ago

Χιλή: Οι ποδοσφαιριστές της Palestinos συγκλονίζουν, θυμίζοντάς μας τα «αόρατα νεκρά παιδιά»… | Βίντεο

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Χιλής, στη διάρκεια της αναμέτρησης της…

38 mins ago

Ο Αριστομένης Συγγελάκης για την απαγόρευση της Γερμανικής Πρεσβείας στο νεκροταφείο στο Μάλεμε: “Συμπεριφορά προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική, αντισυνταγματική”

«Προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική και αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει τη στάση της Γερμανικής Πρεσβείας με τον αποκλεισμό δημοσιογράφου,  ο…

54 mins ago

My Coast: Και στην Κρήτη 40 καταγγελίες για παράνομες καταπατήσεις σε ακτές και παραλίες

Θα είναι η φετινή σεζόν μια επανάληψη του καλοκαιριού του 2023; Το ερώτημα αυτό φαίνεται…

3 hours ago

This website uses cookies.