Τσίπρας: Μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση με προσωπικές βολές κατά των τριών πολιτικών αρχηγών που τη στηρίζουν εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους ότι μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία χρέους.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σχ για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, ο κ. Τσίπραςεπέρριψε στην κυβέρνηση ότι έχει υιοθετήσει τη λογική της μη διαπραγμάτευσης και του «καλού και υπάκουου μαθητή», αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι από αντιμνημονιακός έγινε «μέσα σε μια νύχτα βασικός εγγυητής του μνημονίου», ενώ αναφερόμενος στις χθεσινές του δηλώσεις του κ. Σαμαρά, σημείωσε ότι η επίκλησή του δεν είχε αποδέκτη τον ελληνικό λαό αλλά τους «κυβερνητικούς του συνεταίρους» με στόχο «να σώσει την κυβέρνηση του που καταρρέει». «Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση. Είναι αυτός που θα σώσει το λαό;», διερωτήθηκε.
Παράλληλα χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, καλώντας τους αν πραγματικά διαφωνούν με τις ανατροπές στα εργασιακά να καταψηφίσουν τα επικείμενα μέτρα. «Τώρα ανακάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι γινόμαστε προτεκτοράτο;», σημείωσε, προσθέτοντας: «Δεν ξέρει η ΔΗΜΑΡ ότι ο βασικός κορμός των απαιτήσεων για τα εργασιακά εχει ψηφιστεί από το Φεβρουάριο; Μήπως τσινάμε στην ουρά γιατί θέλουμε να καταπιεί ο λαός αμάσητο το γάιδαρο των 13,5 δισ. ευρώ;».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

10 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

11 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

12 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

12 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

12 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

12 hours ago

This website uses cookies.