Στο θέμα των υποκλοπών και στις προσωπικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (12/12) το πρωί στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος».
«Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη
«Δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος», πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αύγουστο, που υπήρξε το πρώτο σοκ όπως είπε με την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη, κρύβεται και προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο.
«Είχε τη δυνατότητα να βγει και να πει ότι πράγματι υπάρχουν παρακολουθήσεις. Δεν το επέλεξε, έχασε την ευκαιρία και προς ώρας φαίνεται να τη χάνουν και άλλοι θεσμοί της Δημοκρατίας», σημείωσε, αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκο.
Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά τις παρακολουθήσεις σημείωσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτή τη «δημοκρατική εκτροπή», για την οποία έκαναν λόγο άλλωστε και οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής, οι πρώην πρωθυπουργοί.
«Αν λέει ότι δε γνωρίζει ενώ πήρε την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, τι ποιεί ο άνθρωπος που άλλαξε το νόμο για να τον βάλει εκεί ή τι δουλειά έκανε ο ανηψιός του και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα παράνομων παρακολουθήσεων τότε πρόκειται για ένα πρωθυπουργό που είναι επικίνδυνα ανεπαρκής. Αν όμως είναι συνένοχος και γνώριζε όλα αυτά τότε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία», τόνισε.
Σημείωσε πως το ύστατο αφήγημα της κυβέρνησης είναι «ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι συνένοχος είναι ανεπαρκής είναι βλαξ». «Καθόλου βλαξ δεν είναι», είπε ο κ. Τσίπρας, «τον έχω πολιτικό αντίπαλο και ξέρω, είναι ικανότατος, έχει την ικανότητα να κατανοεί τι γίνεται, να επιλέγει τους συνεργάτες του, είναι συνένοχος». Πρόσθεσε πως «αν μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει δεν αναλάβει τις ευθύνες του τότε διαπράττεται ένα μεγαλύτερο έγκλημα, συνηθίζουμε όλοι στη λογική ότι αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν, μιθριδατισμός λέγεται αυτό: Ε ντάξει παρακολουθούσε το μισό πολιτικό κόσμο ο πρωθυπουργός δεν τρέχει τίποτα» ανέφερε.
Όμως «η Δημοκρατία έχει κανόνες, προφανώς δεν απασχολεί τον πολίτη που δεν έχει να φάει, αλλά όσοι υπηρετούμε από πολιτικές θέσεις έχουμε την ευθύνη να το αναδείξουμε».
Χαρακτήρισε δε «θλιβερό» το γεγονός ότι ο κ. Χατζηδάκης «κάνει σα να μην συμβαίνει τίποτα».
Μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι εισαγγελικές διατάξεις που υπέγραψε η Εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου ήταν έξι όχι μία, (ανά δύο μήνες) οπόε επανέλαβε το ερώτημα «ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας που η Εισαγγελάς διέταξε παρακολούθηση υπουργού κι έβαλε την υπογραφή της 6 φορές». «Ή η κ. Βλάχου θα πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη ή εμείς όλοι είμαστε τρελοί», είπε.
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «προφανώς δεν υπάρχει αναγκαιότητα να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια ο πρωθυπυργός. Όταν όμως πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, είναι αδιανόητο, αδύνατο να μην ξέρει ο πρωθυπουργός. Πραξικόπημα μέσα στο Μαξίμου δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει».
Αναφορικά με το ποιοι ήταν στόχοι των παρακολουθήσεων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «περισσότερο τους ενδιέφερε η επιτήρηση της ροής του χρήματος, γιατί αυτό αποδεικνύουν όλες παρακολουθήσεις».
«Εμείς δεν κάψαμε αρχεία, τα αφήσαμε στα συρτάρια για τους επόμενους»
Σχετικά με την υπόθεση Πιτσιόρλα, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τα έφερε όλα στο φώς «ούτε είπαμε ότι δε γνωρίζουμε, ούτε κρύψαμε τίποτα».
«Ό,τι έγινε το 2015 – 2019 τα αφήσαμε στα συρτάρια, δε κάψαμε αρχεία. Όλα είναι γνωστά», είπε.
Εξήγησε πως «υπήρχε μια υπόθεση τότε, πάλι ήταν στη μέση το Κατάρ, υπήρχε η υποψία εμπλοκής οικονομικών συναλλαγών, εδόθη εντολή παρακολούθησης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες έγινε η έρευνα ολοκληρώθηκε δεν οδήγησε σε καμία πολιτική ευθύνη, δεν ήταν εκλεγμένος βουλευτής ο κ. Πιτσιόρλας, δεν την κρύψαμε».
Αντιθέτως, είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα κρύψει όλα.
«Ο Ρουμπάτης με διαβεβαίωσε πως ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε χρήση ή διαπραγμάτευση για χρήση τέτοιου λογισμικού από την ΕΥΠ»
Στο ερώτημα για τα όσα γράφει αναφορικά με το Pegasus κατηγορημασύμφωνα με το κυριακάτικο δημοσίευμα του Βήματος, ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε τικά οποιαδήποτε προσπάθεια να αγοραστεί ή να δοκιμαστεί στην Ελλάδα επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΕΥΠ επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, είπε συγκεκριμένα «ούτε αγόρασε, ούτε επινοικίασε, ούτε χρησιμοποίησε τέτοιο λογισμικό ούτε έφτασε σε διαπραγμάτευση για τη χρήση παράνομου λογισμικού». Ανέφερε πως σχετική διαβεβαίωση του παρείχε και ο κ. Ρουμπάτης. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λαμπρόπουλος κάνει μια εξαιρετική δουλειά αλλά το δημοσίευμα που έβγαλε χθες στην ουσία του δεν ισχύει – λέει άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το διαπραγματεύτηκε αλλά δεν το αγόρασε. Εν τούτοις είπε, ο κ. Τσίπρας «δεν ισχύει, επικοινώνησα με τον κ. Ρουμπάτη με διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε αυτό συνέβη, ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε χρήση ή διαπραγμάτευση για χρήση τέτοιου λογισμικού από την ΕΥΠ, η ΕΥΠ λειτουργούσε με τα γνωστά, συμβατικά λογισμικά».
Ανέφερε επιπλέον ότι το εν λόγω δημοσίευμα διαψεύδει δημοσίευμα των Νέων στις 17 Σεπτεμβρίου, όταν ανέβαινε στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το οποίο έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατείχε το Pegasus από το 2016. «Το χθεσινό δημοσίευμα του Λαμπρόπουλου διαψεύδει το δημοσίευμα των Νέων του Σεπτεμβρίου, δεν είχε αυτό το λογισμικό ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, γιατί λέει ότι το διαπραγματεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 αλλά δεν το αγόρασε». «Άρα ποιος το είχε από το 2016;» διερωτήθηκε.
Στο ερώτημα αν υπήρχε κάποιο ιδιωτικό κέντρο που μπορεί να χρησιμοποιούσε το Predator και ο πρωθυπουργός όντως δεν ήξερε απάντησε πως εδώ υπήρξαν στοιχεία της σύνδεσης του λογισμικού με την ΕΥΠ, καθώς το Βημα δημοσίευσε ονόματα αστυνομικών που αποσπάστηκαν από το Μαξίμου για να λειτουργούν το predator για λογαριασμό της ΕΥΠ. Ενώ αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα των New York Times λέγοντας πως «εδώ είχαμε “απόδειξη” ότι εξάγαμε τεχνογνωσία στο εξωτερικό, διότι η Intellexa το εξήγαγε με αδειοδότηση του ΥΠΕΞ, και βγήκε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και το επιβεβαίωσε».
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.