Την μείωση του υπάρχοντος πλαφόν σε μισθούς και συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσει πόρους και θα πείσει την Τρόικα να μην προβεί σε νέες οριζόντιες μειώσεις, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και το εφάπαξ.
Η ακριβής φράση που περιλαμβάνεται στην μελέτη του ΚΕΠΕ γράφει: «Η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος». Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα καλέσει τους περίπου 200.000 δικαιούχους που λαμβάνουν διπλές συντάξεις να διαλέξουν πια σύνταξη θα παίρνουν, ενώ θα τους δοθεί η εναλλακτική του παραπάνω πλαφόν.
Το μέτρο θα πλήξει κυρίως ασφαλισμένους στα λεγόμενα ευγενή ταμεία, δηλαδή γιατρούς του ΕΣΥ που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα, μηχανικούς (ΤΣΜΕΔΕ και δημόσιο), δικηγόρους (απο το Ταμείο Νομικών αλλά και από διάφορα άλλα ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), πανεπιστημιακούς αλλά και πολιτικούς που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς.
Μαχαίρι και σε μισθούς και εφάπαξ
Παρόμοια για τους μισθούς στο Δημόσιο εξετάζεται η επιβολή πλαφόν στα 2.200 ευρώ. Αυτό θα πλήξει κυρίως εργαζομένους των ΔΕΚΟ που αμείβονται με σχετικά μεγάλους μισθούς.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα να περικόψει κατά 30% το εφάπαξ σε Ταμεία τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Από τη μεριά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία αντιπροτείνουν την αύξηση των εισφορών ή την αύξηση των ετών που απαιτούνται για το εφάπαξ στα 25 χρόνια.
Μόνο ελάχιστες σταγόνες νερού έχουμε δει να πέφτουν στην Κρήτη, σε σχέση με τις αναμενόμενες βροχές παρότι διανύουμε…
Η δυναμική της Κρήτης όχι μόνο την φετινή τουριστική σεζόν αλλά και την επόμενη, φάνηκε στην ημερίδα…
Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα αγριοκάτσικα που ζουν στο νησί της Ντίας, καθώς ζουν…
Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.,…
Το Πολυτεχνείο Κρήτης με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση άνοιξε ξανά τις πόρτες του,…
Μανιταρόπιτα (πολύ ωραία) Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, 150 γρ. τυρί ένταμ, εκατόν πενήντα…
This website uses cookies.