ΤΟΠΙΚΑ

«Τότε Χίτες, τώρα Χρυσαυγίτες, όπλα του συστήματος είναι οι φασίστες!»: Πρωτοβάθμια σωματεία στον δρόμο ενάντια στην στην προσπάθεια οργάνωσης συγκέντρωσης μίσους στα Χανιά

Σε παρέμβαση στο κέντρο της πόλης των Χανίων προχώρησαν χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου, εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού, Οικοδόμων, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ΟΤΑ, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλοντας την προσπάθεια διοργάνωσης φασιστοσύναξης στα Χανιά απέναντι σε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η φασιστοσύναξη ματαιώθηκε κάτω από το βάρος της γενικής καταδίκης από πρωτοβάθμια σωματεία και μαζικούς φορείς του νομού, κάτω από την κατακραυγή του εργατικού λαϊκού κινήματος των Χανίων.

Στις εργατογειτονιές των Χανίων, στο Πασακάκι, στα Παχιανά, στη Νέα Χώρα και αλλού, ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα: «Τότε Χίτες, τώρα Χρυσαυγίτες, όπλα του συστήματος είναι οι φασίστες!», «Είστε οι ρουφιάνοι των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών!».

Τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων προχώρησαν σε ενημέρωση του χανιώτικου λαού για την επικίνδυνη και απάνθρωπη ιδεολογία των φασιστικών μορφωμάτων, που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τονίζοντας πως διαχρονικά αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος, που όποτε το χρειάζεται το αμολάει απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση και λαϊκό αγώνα.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νέα γενιά, συνολικά τον χανιώτικο λαό να υψώσει τείχος και να αποτελέσει ασπίδα προστασίας σε κάθε στόχο των φασιστών, να οργανώσει αποφασιστικά την πάλη του, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, απέναντι στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν…

1 hour ago

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007” από το…

1 hour ago

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά των…

1 hour ago

Χανιά: Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο οδηγός που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε 45χρονη

Σε 6 έτη φυλάκισης καταδικάστηκε από το Εφετείο, όπως και στην πρωτόδικη απόφαση, ο 50χρονος…

1 hour ago

Οι θιασώτες της κρυπτοοικονομίας ονειρεύονται τη δημιουργία «δικτυακών χωρών» που θα αντικαταστήσουν τα έθνη – κράτη

Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν για τις πολιτικές αναταράξεις που μπορεί να προκύψουν από τις αμερικάνικες προεδρικές…

1 hour ago

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι εκλογές των εμπόρων της Κρήτης – Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, για την ανάδειξη νέου…

1 hour ago

This website uses cookies.