Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Τύμπανα πολέμου στην Κορέα – Mεγάλη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας

Στα όριά τους οδηγούνται τα πράγματα στην κορεατική χερσόνησο μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

Την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τους πάντες και τα πάντα, συνεχίζονται τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα τα μαχητικά αεροπλάνα των τριών παραπάνω χωρών πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από την κορεατική χερσόνησο, δύο 24ωρα μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, στην στρατιωτική άσκηση μετέχουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα F-35B μαχητικά τύπου «stealth» καθώς και μαχητικά αεροσκάφη από την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Με την κίνηση αυτή ολοκληρώνεται ουσιαστικά η ετήσια κοινή άσκηση των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων, ωστόσο, στην ουσία αποτελεί ένα ακόμα «μήνυμα» προς την ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ ότι ο χρόνος για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τελειώνει.

Η άσκηση σχεδιάστηκε για να αντιρροπίσει ισχυρά «τις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και την ανάπτυξη από μέρους της πυρηνικών όπλων», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό, τις οποίες απειλεί να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ τα «stealth» από βάση του αμερικανικού Σώματος των Πεζοναυτών στην Ιαπωνία.

Στα γυμνάσια παίρνουν μέρος 17.500 Αμερικανοί στρατιώτες, από τους 28.000 που φιλοξενούνται στη συμμαχική τους χώρα και περιλαμβάνουν εξομοιώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πάνω σε σενάρια πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη – Καθαρισμός οικοπέδων: Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ιδιοκτήτες – Δυσεύρετα τρακτέρ και μηχανήματα

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και στην Κρήτη για τον καθαρισμό των εκτάσεών…

56 seconds ago

Θάνατος 57χρονης στα Χανιά – Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Μια 57χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην πόλη των Χανίων, χθες (30/6) το…

8 mins ago

ΚΥΠΡΟΣ: Σε επικίνδυνα νερά το αβύθιστο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο

Του Σπύρου Δαράκη * Οι βρετανικές βάσεις στο νησί χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τον βομβαρδισμό…

15 mins ago

Από τη Χιλή, την Ινδία και τη Ν. Αφρική στην Κρήτη για το Σχολείο Αστροστατιστικής!

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού, 8-12 Ιουλίου, το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί…

17 mins ago

“Σοκ και τραγωδία”: Ο γαλλικός και ο διεθνής Τύπος για την επικράτηση της Λεπέν

Η πρώτη νίκη ακροδεξιού κόμματος στην Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία σόκαρε την Ευρώπη και, όπως ήταν λογικό, έγινε…

21 mins ago

Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός από τη φωτιά στην Κερατέα

Βορειοδυτικά της Κρήτης έφτασε ο καπνός από τη φωτιά της Κερατέας, όπως φαίνεται και στη…

15 hours ago

This website uses cookies.