Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Τώρα όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Προ ολίγων ημερών , είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο ενός πολύ σοβαρού – και καλά ενημερωμένου πάντα φίλου μας –  από την Αθήνα  με τίτλο : « Θησαυρός 10 τρισ. στα  πόδια των‘Ελλήνων ανακαλύφθηκε,που κρύβει 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο

Νοτια της Κρήτης »  και την ίδια είδηση , μου επιβεβαίωσαν φίλοι μου Κρητικοί !..

Ήτανε μιά σπουδαία είδηση γιά την σωτηρία της Γενέτειράς μας,τώρα μάλιστα πού’χει   τεράστιες οικονομικές δυσκολίες  ρευστότητας  και  ελλειμάτων  στους  κρατικούς  της προϋπολογισμούς, που  δεν  τα  επιτρέπει  πιά  το  2ον Μνημόνιο  της Τρόϊκας , που το  υπερψήφισε τη Κυριακή 12/2/2012 και  η Βουλή των Ελλήνων με“199 ΝΑΙ”και “43 ΟΧΙ”!

Το συγκεκριμένο  κοίτασμα , όπως μας γράφουν  οι φίλοι μας ,είναι  το 3ον μεγαλύτερο

κοίτασμα  σε όλο τον κόσμο, οπότε υπολογίζοντας και τα 3 μεγάλα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη  Βόρεια Ελλάδα ( Μακεδονία – Θράκη ) , των  οποίων

η αξία αγγίζει τα 38 δις. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων της Ελλάδας φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ , και οπωσδήποτε η Ελλάδα σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ , το USGS θα μπορεί να βγεί από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσει νέα καλύτερα οικονομικά δεδομένα γιά τη Χώρα μας, όχι μόνο εργασίας , αλλά και ανταγωνισμού, και εξαγωγών και  επενδύσεων  !…

‘Οπως μας εξηγούσε  ο φίλος μας από την Αθήνα στο άρθρο του με πολύ απλά λόγια , είμαστε μιά χώρα  που ελέγχει μιά χερσαία και θαλάσσια έκταση, όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί ( 450.000 τετραγ.χιλιομέτρων )–αφού εκτεινόμαστε απο την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου( περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον ‘Εβρο ως ανοικτά της Λιβύης.

Θέλει δηλαδή κάποιος 2ώρες ταξίδι με το  αεροπλάνο γιά να πάει από την Κέρκυρα στη Λάρνακα, και από τις Βρυξέλλες γιά να πάει στη Μασσαλία !.

Στο e-mail μάλιστα , που μου έστειλε ο έγκριτος και καλά ενημερωμένος αυτός φίλος μου , από την Ελλάδα , μου γράφει συμπληρωματικά τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία :

Στον  κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες,Κύπριοι , Βορειοηπειρώτες,’Ιμβριοι , Τενέδιοι,  Κωνσταντινουπολίτες , κλπ. και  είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην

Ελβετία” . ( Μάλιστα  Δεύτεροι  στο Κόσμο!..)

Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μιά σημαντική τουριστική βιομηχανία,όπως έχομε επίσης και μία αμυντική βιομηχανία ,που φτιάχνει από τζιπ και ’Αρματα  Μάχης – ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ –ως και προηγμένα συστήματα λέϊζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα,όπως έκανε στο “Ελληνικό” προάστειο των  Αθηνών το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων  το (ΚΕΑ).”

Μου τελειώνει δε το τόσο ενδιαφέρον e-mail του με τα εξής άνευ ουδεμίας αμφιβολίας λόγια του:“Εχουμε 3  πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου

σκεφθεί κανείς,και βιομηχανίες αμαξωμάτων,που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά,λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες( που χύνουν

στις οικοδομές έτοιμο τσιμέντο),κάνουν δε ακόμα και ΠΟΡΣΕ ( ! ) στη Κατερίνη !..”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος Κάρολος Παπούλιας δικαίως αγανάκτησε γιά την συμπεριφορά των  Γερμανών,Ολανδών,Φιλανδών κ.α. που λοιδορούν εις βάρος της Ελλάδος και ΜΠΡΑΒΟ του,που τους υπενθύμισε τι χρωστάνε στην Ελλάδα!.

Φτάνει πιά ο εξευτελισμός της ‘Ελλάδος από τους τοκογλύφους και τα τσιράκια τους !..

Η «Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει !…Δεν την νοιάζει φοβερά καμιά !..

‘Ολα αυτά τα σπουδαία και ευχάριστα νέα,  που μας γράφει ο έγκριτος κι’ενήμερος αυτός γνωστός μας από την ‘Ελλάδα, βέβαια χρειάζονται αρκετά χρόνια γιά να λειτουργήσουν και να αξιοποιηθούν,όταν όμως το καταφέρουμε θα είμαστε ευτυχείς!..

Γι’ αυτό πρέπει τώρα,όλοι μαζί να βοηθήσουμε την ‘Ελλάδα να ορθοποδήσει.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

11 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

12 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

12 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

12 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

12 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

14 hours ago

This website uses cookies.