29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Τ. Βάμβουκας για κτίριο Μεραρχίας: “Φαντασθείτε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στο συγκεκριμένο σημείο”

Ημερομηνία:

Ενάντια στη μετατροπή του κτιρίου της Μεραρχίας σε ξενοδοχείο τάχθηκε ξεκάθαρα ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Ενεργών Πολιτών και πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας. Σημείωσε ότι το κτίριο αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου για να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς αποκαλύπτοντας το όραμά του:

“Φαντασθείτε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στο συγκεκριμένο σημείο”.

Είπε επίσης ότι η κατάληψη έχει πολιτιστικής δραστηριότητες και πολιτική δράση όμως δεν είναι αναγκαίο να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο κτίριο ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι εφόσον το κτίριο αξιοποιούνταν για εκπαιδευτικούς λόγους “δε θα είχαν αντίρρηση ειρηνικά να εκκενώσουν το κτίριο”.

Διαβάστε τι είπε αναλυτικά:

Η παλιά πόλη έχει επιβαρρυνθεί από μεγάλο αριθμό καταλυμάτων και θα έπρεπε να δούμε το κτίριο με άλλο τρόπο.

Το σωστό ήταν αυτό το κτίριο να διατεθεί για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς λόγους. Κι αυτό διότι το κτίριο δόθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους, αγοράστηκε 108 εκατομμύρια δραχμές, χρήματα που είχαν δοθεί για να εξυπηρετηθούν οι εκπαιδευτικοί σκοποί του ανωτάτου ιδρύματος. Κι αυτο πιστεύουμε ότι ακόμα πρέπει να γίνει.

Φαντασθείτε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στο συγκεκριμένο σημείο.

Όσον αφορά το θέμα της κατάληψης οι άνθρωποι έχουν όντως πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτική δράση και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.

Εγώ δε μπορώ να φανταστώ ότι η ύπαρξή τους ως συλλογικότητες εξαρτάται από το αν θα βρίσκεται υπό κατάληψη το κτίριο. Η δραστηριότητά τους θα συνεχιστει και δε νομίζω ότι είναι σωστό να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο κτίριο.

Φαντάζομαι και οι ίδιοι εφόσον το κτίριο χρησιμοποιούνταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς δε θα είχαν αντίρρηση ειρηνικά να εκκενώσουν το κτίριο.

Τασσόμαστε υπέρ μιας διαφορετικής χρήσης, να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και βρίσκεται σε μία πολύ ευαίσθητη θέση και είναι το “μπαλκόνι της πόλης μας”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ