Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τ. Κορωνάκης: «Με τη στήριξη του κόσμου θα νικήσουμε»

«Η Ελλάδα μέσα από τις διαπραγματεύσεις δεν μπορεί μόνο να δίνει αλλά θα πρέπει να παίρνει κιόλας» υπογράμμισε ο Τ. Κορωνάκης

Στήριξη των κόκκινων γραμμών για λύση χωρίς μνημόνια ζήτησε από τους πολίτες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ και τον Κώστα Αρβανίτη, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να βγούμε στο δρόμο τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει λύση και όχι απλώς μια συμφωνία για την καταβολή της δόσης.

Ο ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του, δεν είναι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και στα γραφεία τους, ούτε ακόμη να βρίσκονται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά η θέση τους είναι κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας, σχολίασε ο κ. Κορωνάκης υπογραμμίζοντας ότι σε συνθήκες κρίσης όταν αμφισβητήθηκε η δημοκρατία τότε βρήκε ανοιχτό δρόμο ο φασισμός.

Αντίστοιχά σήμερα πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με την κυβέρνηση και να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης καθώς η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Οπότε, συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, “καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης και τον Ελληνικό λαό να πάρει την ελπίδα στα χέρια του και να κατέβει στους δρόμους”.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για συμβιβασμό, αλλά για συμφωνία – λύση, που θα δίνει πραγματική προοπτική για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι απλώς μια οικονομική ανάσα για να “βγάζουμε” και τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ίδια η κοινωνία, υπογράμμισε ο κ. Κορωνάκης, καθώς οι κόκκινες γραμμές είναι ο κόσμος που υπέφερε τα χρόνια του μνημονίου, ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα αυστηρής λιτότητας αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές που πρέπει να τηρήσουμε, συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα μέσα από τις διαπραγματεύσεις δεν μπορεί μόνο να δίνει αλλά θα πρέπει να παίρνει κιόλας

“Η συμφωνία για να μπορεί να συνδεθεί με το μέλλον της Ελλάδας θα πρέπει να λάβει σοβαρά στις συζητήσεις και τη διαγραφή του χρέους της χώρας”, είπε ο κ. Κορωνάκης, ενώ συμπλήρωσε, “η χώρα πρέπει να βγάλει την θηλιά του χρέους από πάνω της για να μπορέσει να έχει μια πορεία ανασυγκρότησης”.

Γιατί τώρα;

Στην ερώτηση “γιατί αφήσατε τον κόσμο σε απραξία τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης;”, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι γεγονός ότι η διαπραγμάτευση μας έχει απορροφήσει μεγάλη ενέργεια, αλλά τώρα θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή να βγούμε όλοι στον δρόμο για να στηρίξουμε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε μια συμφωνία – λύση και όχι έναν απλό συμβιβασμό για την καταβολή της δόσης, συμπλήρωσε.

Στο Κόκκινο

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

11 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

11 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

11 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

11 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

11 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

12 hours ago

This website uses cookies.