ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Πλατανιά

Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και την ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στις ΔΕ Βουκολιώνκαι Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά

Λύση στο πρόβλημα των συχνών και αλλεπάλληλων σπασιμάτων των αγωγών ύδρευσης περιοχών της ΔΕ Βουκολιώνκαι Κολυμβαρίουτου Δήμου Πλατανιά -λόγω της παλαιότητας των δικτύων ύδρευσης-αναμένεται να δώσει η εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας σε μεμονωμένους οικισμούς, των ΔΕ ΒουκολιώνκαιΚολυμβαρίου, του Δήμου Πλατανιά», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της ΔΕΥΑΒΑ και του αναδόχου του έργου «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ». Παράλληλα με το έργο αυτό αναμένεται να επιτευχθεί η ενίσχυση των αποθεμάτων νερού στις ΔΕ Βουκολιώνκαι Κολυμβαρίουκαι να εξαλειφθεί έτσι το φαινόμενο της λειψυδρίας των συγκεκριμένων περιοχών στις οποίες οι ανάγκες -λόγω τουριστικής ανάπτυξης- είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Το έργο, προϋπολογισμού 297.600€ χρηματοδοτείται βάσει της με αριθμ. πρωτ. 4121.33-04/2928/07-11-2022 (ΑΔΑ: ΨΒΕΑ4653ΠΩ-ΘΗΕ) Απόφασης έγκρισης του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ΣΑΕ 330 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 9 μηνών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης τόνισε ότι το συνολικό έργο συνίσταται σε αντικαταστάσεις περίπου 3.000 μέτρων παλαιών δικτύων σε σημεία Τοπικών Κοινοτήτων των Δ.Ε. Βουκολιών και Κολυμβαρίου και συγκεκριμένα στις Τ.Κ. Χρυσαυγής, Βουκολιών, Νέου Χωριού, Βουβών, Ραβδούχας με τις οποίες θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αλλεπάλληλων σπασιμάτων των πεπαλαιωμένων δικτύων που έχουν ως συνέπεια την απώλεια πολύτιμων ποσοτήτων νερού και την ταλαιπωρία των δημοτών αλλά και αυτό της λειψυδρίας που ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο οξύνεται».

Περαιτέρω,ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΒΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου για την κήρυξη οριστικών αναδόχων και τη συμβασιοποίηση:

  1. του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΥΠΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ» προϋπολογισμού 4.773.380,00€ που αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 000 νέων έξυπνων υδρομετρητών θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Πλατανιά με σκοπό την άμεση και γρήγορη παρακολούθηση του υδατικού ισοζυγίου λαμβάνοντας υπόψη την κατανάλωση στις οικίες
  2. της προμήθειας «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΞΟΝΑ ΧΑΝΙΩΝ» χρηματοδοτούμενο από ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ προϋπολογισμού 043.262,08€.

Τέλος, ο κ. Ευτύχης Μαυρογένηςενημέρωσε για την ετοιμότητα δημοπράτησης του έργου  «Συμπληρωματικές υποδομές ύδρευσης στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου, Δήμου Πλατανιά» προϋπολογισμού700.000€ που αφορά στην κατασκευή νέας δεξαμενής καθώς και νέου αντλιοστασίου στα Πλακάλωνα.

Μετά τις παραπάνω παρεμβάσεις –κατέληξε- επιλύονται σημαντικά θέματα υδροδότησης στα οποία η ΔΕΥΑΒΑ παρεμβαίνει με απώτερο στόχο την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού του Δήμου Πλατανιά».

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

12 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

12 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

13 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

13 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

13 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

13 hours ago

This website uses cookies.