Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Υπο-νοούμενα

– Μου έλεγε ένας φίλος μου που έζησε την περίοδο της Κατοχής τα γεγονότα από κοντά, ότι οι Γερμανοί, αν επικρατούσαν, προόριζαν τα Χανιά, λόγω της γεωπολιτικής θέσης τους ως πρωτεύουσα πόλη του ΡΑΙΧ.
Μπορεί το Γ’ ΡΑΙΧ να μην τα κατάφερε οι Αμερικανοί μια φορά τα καταφέρνουν και έχουν μετατρέψει τα Χανιά σε πολλαπλό γκέτο και εκτόνωσης των στρατών, αλλά και στρατηγικό, από τα πιο σημαντικά, σημείο επίθεσης και παρακολούθησης.

– Και οι Γερμανοί όμως εδώ είναι, αν κρίνομε από την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΒΚ όπου εκτός των άλλων παραβρέθηκε ο Διοικητής αεράμυνας της Γερμανικής Αεροπορία ταξίαρχος Michael Gschobmann. Και για την ιστορία ο απερχόμενος διοικητής υποστράτηγος Kωνσταντίνος Α. Κούτρας παρέδωσε τη διοίκηση στον ταξίαρχο Αναστάσιο Γκούμα.

– «Το καρποφόρο δέντρο πετροβολούν». Κουράγιο δήμαρχε, εγώ πάντως πρώτη φορά βλέπω τέτοιας έντασης επίθεση ένθεν και ένθεν. Οι αναμάρτητοι… !!!

– Έχουν στήσει στον τοίχο τους Έλληνες και τους εκτελούν άλλη μια φορά. Δεν έφταναν όλα τα άλλα, τώρα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αδυναμία πληρωμών θα μας αποτελειώσουν. Τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά οι καρκίνοι και οι καταθλίψεις είναι εδώ.

– Ρυθμοί αποκριάς. Ξέδωσαν κανονικά, όχι όλοι, αλλά αρκετοί. Έξω φτώχεια και καημοί και αναστεναγμοί και του χρόνου στο κανονικό λεύτερο ξεφάντωμά μας…

 

Υπονομευτής

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χαμός με Πολάκη – Γεροτζιάφα: “Ελεεινός επιστήμονας, μας το παίζει και grande αριστερός”

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας με τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση…

26 seconds ago

Eurovision 2024: Η βελγική δημόσια τηλεόραση διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ για να δείξει αντιπολεμικό μήνυμα

Όσο και αν η EBU επιμένει και φτάνει ακόμα και σε σημείο να λογοκρίνει –θυμήσου τι έγινε…

4 mins ago

Κρήτη: Σημαντικά ύψη βροχής την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σημαντικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη αύριο, Παρασκευή (09/05) και μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου…

38 mins ago

Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι

Και με τη "βούλα" απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι και στην Κρήτη, για τα έτη 2021, 2022, 2023,…

59 mins ago

Αναβαθμίζεται το 112 – Ποιες νέες υπηρεσίες θα περιλαμβάνει

Οευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 αναβαθμίζεται και εξελίσσεται και προσφέρει νέες δυνατότητες στους κατόχους κινητών και τάμπλετ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό…

1 hour ago

Roger Waters: “Δεν θα υποχωρήσουμε! Ο Σιωνισμός τελείωσε!”

Ο Roger Waters, γνωστός ως συνιδρυτής του ροκ συγκροτήματος Pink Floyd, στέλνει ένα μήνυμα σε…

1 hour ago

This website uses cookies.