ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπελέρη: Παραμένει στη φυλακή μέχρι και τον Οκτώβριο

Οεκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή του Φιέρι μέχρι και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου, που δίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.•

Το ειδικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, και επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες που διακινήθηκαν τις τελευταίες ώρες και έκαναν λόγο για πιθανή μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν θα μεταβεί τον Ιούλιο στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος είχε πρόσφατα δηλώσει ότι η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή του. «Γνωρίζω ότι το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία ελέγχεται από τον Εντι Ράμα», είχε σχολιάσει.

Η πρώτη αντίδραση Μπελέρη 

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», τονίζει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται.

«Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας. Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές βδομάδες ακόμα αν χρειαστεί» σημειώνει ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεσή του «και τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Στην ίδια συνέντευξη, o Φρέντι Μπελέρης εκτιμά πώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια». «Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισημαίνει.

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

«Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ. Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα. Με την καταδίκη μου, ο Έντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής. Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή – χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού – εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί. Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ.

Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι».

«Μπλόκο» από το ΕΛΚ; 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Εστία» δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – η ευρωομάδα της ΝΔ- δεν επέτρεψε στον Φρέντι Μπελέρη να ψηφίσει ηλεκτρονικά στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροέδρων του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με μία εκδοχή δεν του επετράπη καν η συμμετοχή στις εκλογές, ενώ μία άλλη εκδοχή του ρεπορτάζ αναφέρει πως απέστειλε mail αλλά δεν προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα, η Εστία επισημαίνει πως στο ΕΛΚ το «θέμα Μπελέρη» θεωρείται «εσωτερικό θέμα» της Αλβανίας και, μάλιστα, «θέμα διαφθοράς» καθώς το Λαϊκό Κόμμα αποδέχεται το αλβανικό κατηγορητήριο και «για τον λόγο αυτό επιδιώκεται η μη εγγραφή του στις τάξεις του ΕΛΚ».

Το ρεπορτάζ, ακόμα, επισημαίνει πως εάν επιβεβαιωθεί ότι δεν προσμετρήθηκε η ψήφος Μπελέρη εγείρεται μέγα πολιτικό θέμα, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αποδυναμωμένη στις Βρυξέλλες μετά την «ψυχρολουσία» των ευρωεκλογών.

«Εκ διαμέτρου αντίθετη η πραγματικότητα», απαντά η κυβέρνηση 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε πως, μετά από επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η πραγματικότητα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη όσον αφορά τη συμμετοχή του Φρ. Μπελέρη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αντιπροέδρων του ΕΛΚ.

Δηλαδή, έιπε, όχι μόνο δεν υπήρξε απαγόρευση συμμετοχής από το ΕΛΚ, αλλά αντιθέτως τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις για να δικαιολογηθεί η απουσία του στην Ολομέλεια του ΕΛΚ.

efsyn.gr
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

7 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

7 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

7 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

7 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

7 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.