Υφυπουργό …Ελλάδος όρισε η Μέρκελ

Στου …Όθωνα τα χρόνια, με υφυπουργό Ελλάδος!

Μετά τον Χορστ Ράιχενμπαχ, άλλος ένα Γερμανός αξιωματούχος αναλαμβάνει καίριο ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ελλάδος.

Με στόχο να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προοπτικών, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όρισε τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ως «εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».

Πρακτικά δηλαδή τον όρισε υφυπουργό της κυβέρνησης της για Ελλάδα.

Ο κ. Φούχτελ, άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ και με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Το κέντρο βάρους από ελληνικής πλευράς θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το εκεί γερμανικό προξενείο. Στην Θεσσαλονίκη είχε συγκληθεί για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια η Ελληνογερμανική Συνέλευση, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 δημάρχων και εκπροσώπων από κρατικούς και δημοτικούς φορείς από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ιδιαίτερο βάρος από τη γερμανική πλευρά θα δοθεί στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων από την ΕΕ.

Ποιος είναι ο νέος “υπερυφυπουργος” της Ελλάδος

Άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ , ιδιαίτερα εργατικός προ μηνών εξέπληξε τους πάντες στην Ελλάδα όταν μιλώντας στο συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Polis 2011» στην Θεσσαλονίκη είπε στους διοργανωτές : «Έφερα μαζί μου και το μαγνητοφωνάκι μου για να καταγράψω όλες τις καλές ιδέες που θα ακούσω αυτές τις ημέρες, γιατί ό,τι δεν υλοποιείται δεν αξίζει τίποτε», είπε

Επιπρόσθετα από το βήμα του ιδίου συνεδρίου είχε γνωστοποιήσει ότι αυτή την στιγμή η Γερμανία (ειδικά η περιφέρεια) έχει μεγάλη ανάγκη από γιατρούς και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ελλείψεις σε διάφορες ιατρικές
ειδικότητες οφείλονται κυρίως στην επιλογή πολλών Γερμανών να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στην Ελβετία, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι της Γερμανίας επιλέγουν να μη σπουδάσουν.

Ανάμεσα στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε γερμανικά νοσοκομεία και κλινικές είναι η Ψυχιατρική, η Νευρολογία, η Ψυχοθεραπεία, αλλά και η Χειρουργική, η Παθολογία, η Καρδιολογία και η Παιδιατρική.

protothema.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Βασίλης Οικονόμου έπαυσε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου – Εμπλέκεται σε υπόθεση ξεπλύματος και trafficking

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου παύθηκε από τα καθήκοντά του, καθώς το όνομά του…

7 hours ago

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα που προσφέρεται με…

7 hours ago

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μάλεμε, στα Χανιά. Σύμφωνα…

7 hours ago

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ,…

7 hours ago

Επίθεση με αλυσοπρίονο: Σκηνές θρίλερ περιέγραψε στη δίκη ο δικαστικός επιμελητής

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, το Αυτόφωρο Μονομελές…

7 hours ago

Sex Roulette: Ανησυχία από τo νέο challenge στο ΤikTok – Ανήλικοι κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυες

Νέα επικίνδυνη μόδα εμφανίστηκε στο TikTok προκαλώντας πονοκέφαλο σε γονείς και υγειονομικές αρχές στην Ευρώπη, μιας και…

7 hours ago

This website uses cookies.