15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Σα κωμωδία του Μπενίνι η ιστορία με τον “Δράκο της Νέας Χώρας”

Ημερομηνία:

Αυτό το παραμύθι δεν έχει δράκο.

Μία λάθος “αποκλειστική” πληροφορία, μία καλή αφήγηση, δε θέλει και πολύ μια περίπτωση ληστείας να μετατραπεί σε “Δράκο” της Νέας Χώρας.

Και μέσα στον πανικό προέκυψε και φωτογραφία του Δράκου. Η φωτογραφία διακινήθηκε μέσω του διαδικτύου, έγινε viral όπως είχαν γίνει viral και οι σχετικές ειδήσεις για τον “Δράκο της Νέας Χώρας”, γιατί αφορούσε τους κατοίκους της περιοχής και την ασφάλειά τους, τους φοιτητές που ζουν στη Νέα Χώρα. Πολίτες προσφέρθηκαν να οργανώσουν πολιτοφυλακή, “γιατί η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της”. Ο φόβος έγινε viral. Mόνο που στη φωτογραφία που διακινήθηκε δεν είναι ο δράστης της ληστείας!

Η υπόθεση θυμίζει την κλασσική κωμωδία του Μπενίνι “Il Monstro” όπου μία πόλη σε πανικό από τη δράση ενός πραγματικού δράκου, μετά από μια σειρά συμπτώσεων καταλήγει να θεωρεί ότι ο Δράκος είναι ο μικροκατεργαράκος Ρομπέρτο Μπενίνι.

Διακινούνται φωτογραφίες του και οι γυναίκες που τον βλέπουν λιποθυμούν, δίχως αυτός να μπορεί να καταλάβει τι έχει κάνει. Τον παίρνουν κυνήγι στους δρόμους και σώνεται μόνο επειδή βρέθηκε ο πραγματικός δράστης.

Στη δικιά μας ιστορία όμως ίσως να μην υπάρχει κανένας δράστης αφού είναι πολύ πιθανό να μην υπήρξε ποτέ “Δράκος της Νέας Χώρας”.

Και τώρα, χωρίς Δράκο, πώς θα τελειώσει το παραμύθι; Πώς θα ηρεμήσει το φοβισμένο πλήθος; Πώς θα καθησυχαστούν οι πολίτες όταν “κυκλοφορεί ελεύθερος”;

Γιατί το πρόβλημα είναι ότι αν στην ταινία το τέλος δόθηκε με τη σύλληψη του Δράκου, στην περίπτωσή μας θα αρκεί η πιθανή σύλληψη ενός βίαιου μεν αλλά μικροκατεργαράκου και όχι Δράκου;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...