ΤΟΠΙΚΑ

Φούρνος “Red Jane” στα Χανιά: Απίθανα ψωμιά σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί

Πριν καν περάσουν 20 μερες αφότου άνοιξε ο καινούργιος φούρνος Red Jane στα Χανιά και φιγουράρει στη λίστα του εμβληματικού T magazine των New York Times ως μία από τις πιο καυτές αφίξεις του καλοκαιριού. Τι είναι όμως ο φούρνος για τον οποίο όλοι μιλούν;

Είναι το τολμηρό πείραμα μιας ομάδας υπερταλαντούχων ανθρώπων που συναντήθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ’30, στην άσημη, απεριποίητη οδό Κυδωνίας Νο.101 και σκέφτηκαν ότι μπορείς να πουλάς ψωμί σε ένα χώρο που το ντιζάιν είναι αντάξιο μιας γκαλερί  ― για πρώτη φορά.

Ο γνωστός από το επίσης φημισμένο για τους κομψούς πειραματισμούς του Ammos Hotel, hotelier Νίκος Τσεπέτης συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης designer Michael Anastassiades και το αποτέλεσμα είναι ένας εντυπωσιακός και απόλυτα ισορροπημένος συνδυασμός της αίσθησης του δρόμου, του παλιού κτιρίου με την γεμάτη γκράφιτι και μισοσβησμένες επιγραφές πρόσοψη, το κόκκινο μάρμαρο-σήμα κατατεθέν του χώρου, τα custom made πλακάκια, τα μπρούτζινα design φωτιστικά και τον open-plan σχεδιασμό που επιτρέπει στον επισκέπτη να παρακολουθεί την ακατάπαυστη παρασκευή των ψωμιού και των γλυκισμάτων, που καταναλώνονται αμέσως μόλις μπουν στις προθήκες.

Το βιολογικό αλεύρι για τα ψωμιά στο Red Jane έρχεται από τους χανιώτικους Μύλους Κρήτης και παρασκευάζεται κατά το πλείστον από Ελληνικά σιτηρά. Ο head baker Σεραφείμ Καραντζιούνης και η ομάδα του δούλεψαν για 3 χρόνια πάνω στις συνταγές για τα ψωμιά και τις σφολιάτες με τον Eyal Schwartz, ενός από τους ιδρυτές του θρυλικού E5 Bakehouse στο Λονδίνο και τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Κωνσταντίνο Κασιδόπουλο του Cannelait Paros. Ο coffee roaster Γιαννης Κλουβιδάκης φτιάχνει ισορροπημένα χαρμάνια φρέσκοψημένου καφέ με κόκκους από μικρές φάρμες στην Βραζιλία και Κολομβία.

Μην φύγετε χωρίς να πάρετε τη granola, το signature κρουασάν αμυγδάλου, τουλάχιστον ένα από τα υπέροχα σάντουιτς που κάνουν με τα προζυμένια τους ψωμιά και μαζί, δωρεάν, το τελευταίο τεύχος της Lifo 🙂.

Φωτογραφίες: Heidi Lerkenfeldt

Σεραφείμ Καραντζιούνης και Eyal Schwartz.

lifo.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συνάντηση Κ. Παπαδάκη με Δήμαρχο Χανίων: Γυμνοί οι δήμοι έναντι του προσφυγικού

Τον Ευρωβουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Κώστα Παπαδάκη υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 10/1/2025, στο Γραφείο…

42 mins ago

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνάντησης της Δημάρχου Γαύδου με τον ευρωβουλευτή Κ. Παπαδάκη

Με την Δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο του ΚΚΕ, με…

43 mins ago

Ανακοίνωση ΕΛ.Γ.Α. για τα πορίσματα ζημιών σε καλλιέργειες στον Δήμο Πλατανιά – Προθεσμία για ενστάσεις έως 20 Ιανουαρίου 2025

Ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τους πίνακες με τα πορίσματα των εκτιμήσεων ζημιών στις καλλιέργειες παραγωγών στις…

44 mins ago

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Χανιά – Σε ετοιμότητα οι κτηνοτρόφοι για το παγκρήτιο συλλαλητήριο

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση…

47 mins ago

Ιστορική αύξηση του αριθμού των πτωχεύσεων στη Γερμανία. Η μεγαλύτερη μετά τη κρίση του 2008

Αντιμέτωπη με τον υψηλότερο αριθμό πτωχεύσεων από τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση είναι η Γερμανία. Ειδικότερα,…

56 mins ago

Ο «πρώτος παγκόσμιος ολιγάρχης»

Του Μιχάλη Ψυλού «Πρώτο παγκόσμιο ολιγάρχη» αποκάλεσαν τον Ελον Μασκ οι κοινωνιολόγοι Κάρολ Αμλινγκερ και Όλιβερ…

2 hours ago

This website uses cookies.