ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Κάτοικοι που πήγαν να βοηθήσουν οι δύο νεκροί – Χωρίς ενιαίο ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, μάχη σε διάσπαρτες εστίες

Στους δύο άνδρες που αγνοούνταν -ηλικίας 35 και 40 ετών- ανήκουν τα πτώματα που εντοπίστηκαν απανθρακωμένα το πρωί της Δευτέρας στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης.

Όπως εξήγησε οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν συγχωριανοί μας, κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Τα πτώματα εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κοντά στο χωριό Ελληνικό στην περιοχή όπου κινούνταν οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 35χρονος και ο 40χρονος πήραν τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας.

Αν και στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη, οι δύο άνδρες συνέχισαν την πορεία τους με την τραγική αυτή κατάληξη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς αλλά αρκετές ενεργές διάσπαρτες εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στις 10: 51 το πρωί και έλαβε μεγάλες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Τα ξημερώματα εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη. Συνολικά, έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι έξι οικισμών.

Κλειστά τα σχολεία

Την ίδια ώρα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά», στην περιοχή των Ροζενών.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο ανήλικες κόρες του

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στην οποία πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο κόρες του, φέρνει στο φως το…

7 mins ago

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάλεσμα προς φορείς και σωματεία για σύσκεψη για το θέμα της στέγασης

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στα Χανιά καλούν σε σύσκεψη την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις…

10 mins ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων – Τι είπαν εκπρόσωποι εργατικών φορέων και συγγενείς θυμάτων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων,…

13 mins ago

Προβλήματα των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων: Οι απαντήσεις του Υπουργείου

Η κατάσταση των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων, που απασχόλησε πρόσφατα τον βουλευτή Α’ Αθηνών,…

16 mins ago

Γλυφάδα: Έρευνα της Δίωξης για βίντεο που υποκινούν σε βία σε βάρος των κοριτσιών που ξυλοκόπησαν τη 14χρονη

Αυτεπάγγελτη έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει, μετά τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε social…

20 mins ago

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το “Safe Youth” για τη βία ανηλίκων – Τι άλλες ανακοινώσεις έκανε

Έμφαση σε μέτρα για την “καθημερινότητα” και στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της ΔΕΘ έδωσε ο…

22 mins ago

This website uses cookies.