ΤΟΠΙΚΑ

Χανιά: Αναβολή στη δίκη για την ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 20χρονου Γιάννη

Σε δίκη οδηγήθηκε η υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας και παράνομης κατακράτησης του 20χρονου Γιάννη, καθώς σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η σχετική δίκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο ιερέας και θείος του παιδιού ο οποίος είχε εμπλακεί και έχει αθωωθεί για την συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό του και σεξουαλική κακοποίησή του.

Η κατηγορία αφορά την περίοδο που είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση και συγκεκριμένα την ημέρα που το παιδί αναζητούνταν για να καταθέσει στον ανακριτή αλλά δεν εμφανίστηκε και τελικά διαπιστώθηκε ότι το κρατούσε κλειδωμένο ο εν λόγω κατηγορούμενος ιερέας και θείος του.

Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2024 καθώς η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου του ιερέα. Σημειώνεται ότι συγκατηγορούμενη είναι και η σύζυγος του ιερέα.

Πρωτόδικη απόφαση

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου για τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση του βιασμού και κακοποίησης του Γιάννη.

Το δικαστήριο, στα τέλη του προηγούμενο Δεκεμβρίου, υιοθέτησε την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε ένοχο τον 68χρονο άνδρα για την πράξη του βιασμού, ενώ και ο πατέρας του Γιάννη κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και για κακομεταχείριση.

Επίσης, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα, έκρινε αθώους του δύο ιερείς καθώς και τον πέμπτο κατηγορούμενο για τον ομαδικό βιασμό του 19χρονου, λόγω αμφιβολιών.

Όσον αφορά τους καταδικασθέντες, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ αναμένονται πλέον και οι ποινές που θα επιβληθούν.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε κατηγορούμενοι στην απολογία τους δήλωσαν αθώοι, υποστηρίζοντας ότι ο 20χρονος τα έβγαλε από την φαντασία του.

efsyn.gr
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

5 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

6 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

6 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

6 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.