Τα φαγητά της είναι πεντανόστιμα. Διαθέτει και σερβίρει ότι και οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή ταβέρνα στην Κρήτη.
Η ουσιώδης διαφορά είναι όμως ότι όλα γίνονται όπως πολύ παλιά – αφού η ταβέρνα δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα.
Κάθε πρωί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Στέλιος Τριλυράκης, ανάβει φωτιά, ρίχνει κάρβουνα και ξύλα και αρχίζει την προετοιμασία για τα φαγητά του. Χρησιμοποιεί ξυλοφουρνο, παλαιές κουζινες με κάρβουνα, ψησταριά ακόμα και παλαιά σόμπα.
Η ταβέρνα βρίσκεται στην Δράκωνα Κεραμειών, στην Κρήτη, κοντά στα Χανιά, σε υψόμετρο 550 μέτρων.
«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αγρόκτημα όπου παράγουμε την πρώτη ύλη και μετά τη μαγειρεύουμε» εξηγεί ο κ. Τριλυράκης. Οπως εξηγεί μαζεύουν τα φρέσκα αυγά από τις κότες, το γάλα από τα ζώα, τα τυριά, τα κρέατα είναι όλα δικής τους παραγωγής.
«Ελπίζουμε», πρόσθεσε ο ίδιος στην τηλεόραση, «οι άνθρωποι που ζουν στην ενδοχώρα να το δουν ως ένα μέσο επιβίωσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
This website uses cookies.